Προς το περιεχόμενο

Βαση για δύο αρμονια - quiklok z-726 (l)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

Έχω μια εκδήλωση σε λίγες μέρες, όπου θα χρειαστεί να παίξω αρχικά με το korg pa3x 76 (με drum machine) για καμιά ώρα το πολύ και αμέσως μετά με πλήρη ορχηστρα με το korg triton 61 (synth). Οπότε θα ήθελα ν' αγορασω μια διπλή βάση.

 

Έχω βρει την εξής: https://www.quiklok.com/product/z-726-keyboard-stand/

Η οποία βγαίνει και σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος ως εξης: https://www.quiklok.com/product/z-726l-keyboard-stand/

 

Επομένως έχω προβληματίζει ποια από τις 2 ν' αγορασω! Το korg pa3x έχει μήκος περίπου 1,20 μέτρα (μιας και είναι το 76αρι) και 17,5 κιλά, ενώ το korg triton extreme 61 περίπου 1,10 μετρα και 14,5 κιλά.

 

Το μικρό μέγεθος της βάσης (quiklok z-726) εχει 84 εκ. μήκος αν θυμάμαι καλα ενώ το μεγάλο (quiklok z-726l) εχει 111 εκ.

 

Βασικά όπως το φαντάζομαι θα είναι το pa3x κάτω και το triton πάνω. Επειδή όμως κατά βάση θα παίξω με το triton (2 ώρες και δηλαδή προγραμμα) θα είναι αρκετά σταθερό στον πάνω όροφο της βασης; Έχω μια ανησυχία δηλαδή γι, αυτό. Γιατί στο κάθε πρόγραμμα θα παίξω μόνο με ένα όργανο (μόνο pa3x την πρώτη ώρα και μόνο triton  τις υπόλοιπες δύο, δεν θα υπάρξει δηλαδή συνδυασμός των δύο οργανων). Οπότε θα μπορώ να παίζω σωστά μέ το οργανο στον πάνω όροφο; Φυσικά κι έχω σκεφτεί να βάλω το triton κάτω, αλλά μου φαίνεται στο μυαλό μου δύσκολο να παει το pa3x στον πάνω όροφο, μιας και είναι μεγαλύτερο οργανο και βαρύτερο.

 

Επίσης κάτι με ψήνει για τη μεγάλη βάση μιας και θα χωράει το pa3x κάτω (120 εκ σε βάση 111 εκ) και μετα ρυθμίζω το πάνω οργανο. Είναι σωστή η σκέψη μου η οχι;

 

Μου έχει περάσει η ιδέα, να στήσω σε ξεχωριστή βάση το κάθε οργανο, και να μην τα έχω μαζί. Απλά στη σκηνή θα φαίνεται ένα άδειο οργανο. Θα ρωτήσω σήμερα αν μπορώ να το κάνω.

 

Εν πασει περιπτωσει, αν μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη, θα το εκτιμούσα. Κυρίως για ποιο μέγεθος βάσης θ' αγοράζατε στη θέση μου με τα δύο παραπάνω όργανα!!

 

Σας ευχαριστώ πολύ!!

 

Υ.Γ. : Μου έχει περάσει από το πάνω ν' αγορασω την ultimate Apex που χρησιμοποιούν αρκετοί, αλλά σε όσα μαγαζιά πήρα τηλέφωνο δεν την είχαν αυθημερόν (έπρεπε να την παραγγείλουν από αποθηκη), οπότε δεν ξέρω αν θα προλάβαινα. Ενώ την quiklok τη βρίσκω απευθείας.

 

 

 

Επεξεργασμένο από fasma88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • fasma88 changed the title to Βαση για δύο αρμονια - quiklok z-726 (l)

Πας για τη μικρή (Z-726). Οι Quiklok είναι πολύ αξιόπιστες heavy duty βάσεις, αλλά στο κουβάλημα είναι λίγο δύσκολες λόγω βάρους, μια και οι περισσότερες είναι φτιαγμένες από ατσάλι.

Ρίξε κι ένα μάτι στην Quiklok QL-642 που είναι τύπου double-Χ ή σε κάτι παρεμφερές. 

 

image.png.ae8e52ec4508d0e49e93d2c61bd65c8f.png

 

 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου