Προς το περιεχόμενο

Digital πεταλιέρα on a budget?


lightninboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά είμαι καινούριος στο γκρουπ αλλά παρακολουθώ για χρόνια αυτή τη σελίδα. Ήθελα μερικές γνώμες όπως λέει και ο τίτλος, για digital πεταλιέρες που να βγάζουν αρκετά καλό ήχο για home studio αλλά κυρίως για live. Είμαι άσχετος σε αυτό το τομέα γιατί πάντα έπαιζα με ενισχυτη και αναλογικά πετάλια. Θέλω κάτι user friendly, εύκολο να κανεις presets, μικρό σε μέγεθος (να έχει τουλάχιστο 3 foot switches) και θα ήταν καλό αν είχε balanced outputs. Το πιο σημαντικό να μην βγάζει τρύπα στη τσέπη μου.... αυτή τη στιγμή βλέπω από nux mg30, valeton gp200, hotone ampero 

Αν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Επίσης θα ήθελα θετικές ή αρνητικές γνώμες για τα μοντέλα που προανέφερα για να αποφασίσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

For those about to Rock I salute you!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καλημερα και καλωσόρισες🙂

To NUX MG 30 κοστίζει 285€ ενώ το Hotone Ampero II κοστίζει 468€ αν μιλάμε για επιλογές καινούργιων. 

Οπότε η πρώτη μου ερώτηση είναι: Θες να πας σε καινούργιο ή να βρεις κάτι μεταχειρισμένο και μέχρι ποιό ταβάνι budget;

H δεύτερη εξίσου σημαντική ερώτηση: Θα το χρησιμοποιήσεις και για amp sim και για FX ή θα μπορούσες να το συνδυάσεις με άλλα πεταλάκια που ήδη έχεις και να βασιστείς σε αυτό μόνο για τα amp sims?

Αν το θες και για τα FX πόσο βαριά εφεδιασμένοι είναι οι ήχοι σου; Δηλαδή πόσο σε ενδιαφέρει η ποιότητα των FX πέρα από ένα βασικό reverb, ας πούμε;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ταβάνι είναι max max €500. Προτιμώ να πάρω κάτι καινούριο για την αξιοπιστία και την εγγύηση. Δεν χρησιμοποιώ πολλά mod και time based effects. Μονο delay,reverb, chorus ισως κανένα tremolo. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δικά μου πεταλάκια περισσότερο θέλω να αντικαταστήσω τον ενισχυτή και με ενδιαφέρει ο ήχος να μην είναι πολύ digital και το feel και response όσο πιο ρεαλιστικό. Ευχαριστώ για την απάντηση σου. @kpeyos 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Καταλαβαίνω απόλυτα το max max. Παρόλα αυτά αφού ψάχνεις για καινούργιο, δεν τρελαίνεσαι για 5.000 FX, έχεις και τα δικά σου πετάλια, το θεωρώ αμαρτία να μη δώσεις 79€ παραπάνω γι αυτό:
https://www.thomann.de/gr/neural_dsp_nano_cortex.htm

Είναι 100 κλάσεις πιο πάνω σε αυθεντικότητα feel, στην πραγματικότητα είναι flagship modeler (edit: capture device) στο επίπεδο του feel ενός Quad Cortex ή και του AXE FX3, χωρίς τα πολλά FX, ακριβώς γι ανθρώπους σαν κι εσένα που έχουν και δικά τους πετάλια. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν audio interface απευθείας στον υπολογιστή για να γράψεις.

Άλλο ένα θετικό είναι ότι μόλις κυκλοφόρησε. Πιθανότατα θα κρατήσει αξία για κάποιο καιρό αν αλλάξεις γνώμη για να μη χάσεις πολλά και είναι κάτι που θα φύγει εύκολα.
 


ΥΓ: Αν τα λεφτά είναι πολλά, τουλάχιστον πήγαινε σε κάποιο μεταχειρισμένο Hotone Ampero I ή κάποιο καλό μεταχειρισμένο Mooer, κάτω απ' τα 200€...Μη δώσεις όμως 468€ για το Ampero II ενώ μπορείς να πάρεις Neural DSP. Και μόνο σαν διαφορά αξιοπιστίας και customer support που έχουν αυτά τα κινεζοπέταλα σε σχέση με τη Neural, δεν αξίζει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, kpeyos είπε

..... στην πραγματικότητα είναι flagship modeler στο επίπεδο του Quad Cortex ή και του AXE FX3, χωρίς τα πολλά FX, ακριβώς γι ανθρώπους σαν κι εσένα που έχουν και δικά τους πετάλια. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν audio interface απευθείας στον υπολογιστή για να γράψεις.
 

 

 

ΔΕΝ είναι modeler αλλά Capture device. Δηλαδή δεν σου δίνει την ευχέρεια να πειράξεις τα πάντα, ούτε να τα χτίσεις από την αρχή όπως θες. Έχει συγκεκριμένο signal chain (φαίνεται και στο teaser trailer ξεκάθαρα), αλλά μπορείς να κάνεις το δικό σου capture, να πειράξεις ότι επιτρέπεται βάσει του chain και φυσικά να φορτώσεις τα άπειρα preset που θα έχει το cloud.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

@Alex Raptakis
Γι αυτό ρώτησα αν ο OP θέλει περίεργους ήχους ή πρόκειται να το χρησιμοποιήσει κυρίως ως amp sim.

Στην πραγματικότητα όταν έχεις μερικές 100άδες επιλογές από τα presets και μερικές 1000άδες από το site που μπορείς να κατεβάσεις, δεν ξέρω τί περισσότερο μπορεί να προφέρει ένα modeler αν δε θέλει κάποιος κάτι εντελώς κουλό. 

Επίσης έχει Gate & Transpose ως Pre-FX και Chorus, Delay & Reverb ως Post FX + to ΕQ section φυσικά.

Το πιο σημαντικό είναι όμως το πόσο ρεαλιστικά είναι τα Neural DSP στο χέρι σε σύγκριση για μένα με οποιοδήποτε αλγοριθμικό modeler. Νομίζω αυτό είναι και το πιο σημαντικό για τον OP.

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι συμφωνώ, απλά είπα να το "ξεκαθαρίσω" σε περίπτωση που πάει τυφλά ο OP.

Κατ' εμέ αξίζει φουλ σαν συσκευή, με το μόνο "πρόβλημα" που βλέπω να είναι ότι δεν μπορείς να πειράξεις τη σειρά του signal chain. Αλλά από την άλλη... την έχω πειράξει και ποτέ? Ακόμα και το Quad Cortex να είχα, με presets/downloads θα πήγαινα 😅

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, kosthrash είπε

Δοκίμασε ένα Hotone Ampero mini, πιστεύω θα σε καλύψει πλήρως 😉

 

https://shop.hotoneaudio.com/products/ampero-mini


ηχητικα θα τον καλύψει σίγουρα. Ίσως χρειαστεί το έξτρα διπλό footswitch για έξτρα λειτουργίες προσβάσιμες με το πόδι. 

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά είχα διάφορα amp simulations μέχρι τώρα walrus acs1, nux amp academy, strymon iridium. Θέλω να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό. Ένα all in one solution. Δεν με πειράζει αν χρειαστεί να βάλω μερικά από τα πεταλακια μου αλλά προτιμώ να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και χωρίς :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου