Προς το περιεχόμενο

Μόνο εσείς θα βρίσκετε πράγματα στην αποθήκη; Έψαξα κι εγώ...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

Πολύ όμορφη. Αίσθηση παιξίματος και ήχος τι λέει?

Γρήγορο μανίκι και μικρά τάστα. Δηλαδή ότι δεν είχα 

• Like 2

Never give up! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Nekkon η κιθάρα είναι πανέμορφη! Τα νερά του ξύλου ειναι απίστευτα, άσε που είναι και neck-through, η πιο σπάνια κατασκευή δηλαδή. Τώρα με τον πρωινό καφέ, θα  ακούσω και τα clips. Άλλα είναι σίγουρα κουκλάρα. 

• Συμφωνώ 3

Πολύ ωραίο παίξιμο και πολύ vintage (με την πιο καλή έννοια το λέω) ήχος της κιθάρας @Nekkon! Εξαιρετική την βρίσκω. Να την χαίρεσαι, μάγκα. 

• Ευχαριστώ 1
  • Συμφωνώ 1

• Moderator
1 ώρα πριν, Έκτορας είπε

Τα νερά του ξύλου ειναι απίστευτα, άσε που είναι και neck-through, η πιο σπάνια κατασκευή δηλαδή.

Για έναν λόγο που δεν γνωρίζω, στους Ιάπωνες τότε ήταν αρκετά συνηθισμένη πρακτική.

• Like 1

all this has happened before and will happen again

1 λεπτό πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Για έναν λόγο που δεν γνωρίζω, στους Ιάπωνες τότε ήταν αρκετά συνηθισμένη πρακτική.

Μήπως περισσότερο στα μπάσα παρά στις κιθάρες? Δεν έχω δει πολλές, αλλά μπορεί να έχεις και δίκιο. 

• Moderator
Μόλις τώρα, Έκτορας είπε

Μήπως περισσότερο στα μπάσα παρά στις κιθάρες? Δεν έχω δει πολλές, αλλά μπορεί να έχεις και δίκιο. 

Ναι περισσότερα στα μπάσα- πχ Ibanez Musician. Αλλά ενίοτε και σε κιθάρες όπως εδώ η Aria. Αν το ψάξουμε νομίζω ότι ξετρυπώσουμε και κάποια άλλα "κούτσουρα" εκείνης της εποχής.

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

Αυτές οι κιθάρες/μπάσα ήταν πολύ της μόδας με Γιαπωνέζους κατασκευαστές τότε στα late '70s/80s. Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από μικρά custom brands όπως η Alembic και η BC Rich που είχαν κάνει τότε εντύπωση στους "μοντερνιστικους" κύκλους αλλά είχαν περιορισμένη παραγωγή. 

Τα κλασσικά στοιχεία ήταν 

-multipiece laminate necks

-multipiece laminate bodies με συχνά double cutaway στρογγυλεμένα σώματα 

-neck through κατασκευή η ψευτοnecktgrough, είναι δηλαδή set neck η bolt on αλλά το σώμα έχει μεσαίο section λες και ήταν neck through, η Aria του Nekkon πχ έτσι είναι φτιαγμένη 

-natural finish να φατσαρουν τα νερά

-brass nut and hardware

-extended περίεργα ηλεκτρονικά με splits, filters κλπ κλπ

Φυσικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλα ακολουθούσαν όλα τα παραπάνω, αλλά μέσες άκρες...

Από εταιρείες/μοντέλα ο χαμός - οι Aria σαν του Nekkon ήταν πολύ διαδεδομένες, οι Westone που ήταν σχεδόν ίδιες με τις. Aria, οι Ibanez Musician, Greco Speedway/Roland, Maya, Kawaii, Satellite, Memphis, Lincoln...Ειδικά μεγάλα εργοστάσια όπως το Matsumoku βγάζανε τέτοια όργανα με τη σέσουλα και υπό οποίο brand name ήθελε ο κάθε εισαγωγέας.

Για κερασάκι ένα πολύ πρόσφατο απόκτημα μου από τη σχολή αυτή, αν και δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το βρω στην αποθήκη 

😁

IMG-20240911-WA0000.jpg

• Like 3

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου