Προς το περιεχόμενο

pc build 2024


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ότι ακούς στο SoundCloud από εμένα μέχρι πριν 6 μήνες,καθώς και 4 πλήρεις παραγωγές άλμπουμ που κυκλοφόρησαν έχουν γίνει σε ένα Dell των 700 ευρώ με 8 GB μνήμη,που πήρα πριν 7 χρόνια , φορτωμένο με τις "Παναγίας τα μάτια '' από vst και plug ins και τρέχοντας project άνω των 40 καναλιών στο Sonar.

Έχω κάνει πλήρη αναβάθμιση σε κομπιούτερ "τέρας" αλλά ουσιαστική διαφορά με το Dell, δεν έχω δει με εξαίρεση ότι χρησιμοποιω εξαιρετικά βαριά UAD plugins στο νέο PC τα οποία ακούγονται καλύτερα από αυτά που είχα στο παλιό.

Για τη χρήση που περιγράφει πάρε ένα Dell και καθάρισες.

 

Το Dell το χρησιμοποιώ τώρα ως επαγγελματικο pc το οποίο δουλεύει ακατάπαυστα τουλάχιστον 12 ώρες την ημέρα και ακόμα σκίζει (το έχω αναβαθμίσει με W11)

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, TakisB είπε

Ακόμα καλύτερα, πραγματικά για μένα αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος να πάρεις Dell ή HP ή οτιδήποτε άλλο branded.

 

Ας το δούμε πρακτικά:

 

Πέντε χρόνια, καθαρίζεις με το ζήτημα "υπολογιστής".

5 x 365 ημέρες  = 1825 ημέρες.

Οπότε: 1200 ευρώ : 1825 ημέρες = 0.6 ευρώ την ημέρα για να έχεις ήρεμο το κεφάλι σου.

 

Ακόμη και με Mac συμφέρει (δύο ευρώ την ημέρα, δηλαδή λιγότερα απ'όσα έδινα όταν κάπνιζα).

 

😀

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 minutes ago, trolley said:

 

Ας το δούμε πρακτικά:

 

Πέντε χρόνια, καθαρίζεις με το ζήτημα "υπολογιστής".

5 x 365 ημέρες  = 1825 ημέρες.

Οπότε: 1200 ευρώ : 1825 ημέρες = 0.6 ευρώ την ημέρα για να έχεις ήρεμο το κεφάλι σου.

 

Ακόμη και με Mac συμφέρει (δύο ευρώ την ημέρα, δηλαδή λιγότερα απ'όσα έδινα όταν κάπνιζα).

 

😀

Μαζί σου, δεν λέω. Απλώς είναι λίγο κάπως να πάρεις μηχάνημα με 16GB RAM (DDR4 κιόλας) και 512GB δίσκο και να το κεράσεις 1200 Ευρώ εν έτει 2024. Εντάξει, πληρώνεις την εγγύηση, πληρώνεις και το Small Form Factor but still...

(Δεν αμφιβάλλω ότι το μηχάνημα θα κάνει με απόλυτη άνεση αυτά που θέλει ο Blue και ακόμα περισσότερα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

55 λεπτά πριν, TakisB είπε

Εντάξει, πληρώνεις την εγγύηση, πληρώνεις και το Small Form Factor but still...

 

Οι ανθρωποι ανταλάσσουν αξίες με αξίες.

 

Αν θέλεις την χαρά του να σκαρώσεις μόνος σου τον υπολογιστή σου, πας με συναρμολογούμενο. Όλοι το έχουμε κάνει, αλλά να ξέρεις ότι επί τριάντα χρόνια, είναι ζήτημα αν έχω δει πραγματικά σωστά στημένο PC πάνω από 10 φορές και ΟΧΙ δικό μου, για να μη νομίζεις ότι κάνω τον έξυπνο.

 

Με τα χρόνια, εκτιμώ το χρόνο μου διαφορετικά: δεν είναι μόνο η εγγύηση και το small form factor, είναι το ότι πατάς ένα κουμπί και αυτό είναι. Κάθεσαι και κάνεις δουλειά. Έχει μεγάλη σημασία αυτό για 'μένα, δεν απολαμβάνω την άλλη διαδικασία. Και όπως σου είπα "αξίες με αξίες".

 

Αν έπρεπε να φτιάξω ένα παιγχνιδομηχάνημα για προσωπική χρήση, και ήθελα να δώσω χρήμα για να γουστάρω, θα ζητούσα από κάποιον άλλο να το φτιάξει και να τον πληρώσω.

  • Like 2

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 σελίδες για να γράψουν τα αυτονόητα (αυτονόητα: δεν αγοράζουμε ΠΟΤΕ Apple🤣 και λοιπούς branded ετοιματζίδικους υπολογιστές☝️)image.gif.844064f739523cd7f11894c60dcc4bef.gif

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, trolley είπε

 

Παίδες μην αρχίζετε με την επίδειξη δεινότητας στο συναρμολογείν.

Σας έχω 100%, λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης.

 

Η συμβουλή μου είναι ΜΟΝΟ προς τον Blue.

 

Εμένα δε με έχεις σε τίποτα. Όπου θες, όποτε θες, σε ό,τι θες, με κοινό. ΔΗΜΟΣΙΑ. 

 

 Συμφωνώ με τη συμβουλή σου βέβαια. Καλή η πρόταση. Θα το έπαιρνα.

 

 

8 ώρες πριν, blue είπε

 

 

https://www.msystems.gr/surl/8i55t7308b

 

ευχαριστώ πολύ 

Και αυτό θα το έπαιρνα.

 

 

6 ώρες πριν, LK είπε

Ό,τι ετοιματζίδικο και να πάρεις στα 1000 ευρώ,  είναι overkill για τη χρήση που το θες.

Ισχύει, εδώ για audio production στις υπερπαραγωγάρες μου🤣 ο 5600X ήταν τρελό overkill

 Αλλά καλό είναι να πάρει κάτι δυνατό αφού τα έχει τα φράγκα και επειδή τα PC μας για μουσική παραγωγή και office συνήθως αργούμε να τα αλλάξουμε, ας πάρει κάτι δυνατό.

 

 Εγώ επειδή μέχρι σήμερα έπαιζα παιχνίδια και τα έκανα όλα με ένα PC και μουσική και παιχνίδια και δουλειές γραφείου και mild video production όλα σε ένα και γρήγορα, αναβάθμιζα μόνος μου με κομμάτια για να ρίξω το κόστος και γιατί ΚΣΕΡΩ να αντιμετωπίζω προβλήματα επειδή ασχολούμαι.

 

 Αν κάποιος θέλει να δουλέψει και δε θέλει, δεν ξέρει να διαγνώσκει και να επιλύει προβλήματα του PC μόνος του, καλύπτεται από την εγγύηση και του το φτιάχνουν οι άλλοι, όπως ειπώθηκε.

 

 Εγώ θα έλεγα να έχει το PC που θα επιλέξεις εκλεκτέ φίλε @blue 32 GB RAM, έναν οκταπύρηνο Intel ή Ryzen, Intel επειδή αν και δεν παρακολουθώ πολύ τις εξελίξεις αυτό το διάστημα στα νέα μοντέλα, πρέπει στη μέση κατηγορία να καταναλώνουν λιγότερα watt οπότε δουλεύουν ησυχότερα και πολύ αποδοτικά. Ας είναι πραγματικά overkill για τις ανάγκες ενός audio production PC, αυτό σημαίνει και λιγότερος θόρυβος στο ανεμιστηράκι αφού ο σύγχρονος επεξεργαστής γι αυτά που κάνουμε συνήθως, δε δουλεύει ουσιαστικά.

 

 Από εκεί και πέρα συμφωνώ και εγώ με όσα έγραψαν οι συμφορουμίτες.

 

 Μια παρτίδα Dell μας δημιούργησε στη δουλειά πρόβλημα με τους M.2 που φορούσαν, μπλοκαραν και τα έχαναν όλα και πέταγαν το μήνυμα του service από το bios, αυτά τυχαίνουν, τα άλλαξαν τότε και προχωράμε. Στα 10 που είχαμε πάρει τότε, 4 το έβγαλαν. Τα άλλαξαν. Αυτό, γλυτώνεις το ψάξιμο. Πάρτο κύριε, ΦΤΙΑΧΤΟ! ΤΩΡΑ!!!!!😡🤣

 

 Πάρε RAM να υπάρχει. 😀

 Καλή αγορά, άντε με το καλό. ❤️

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μπορεί για μια απλή ηχογράφηση ενός μικροφώνου ή ένα καρφί DI όλα αυτά να ακούγονται overkill, αλλά η συμβουλή μου είναι αφού υπάρχει το budget να φτιαχτεί κάτι που να κοιτάει λίγο και στο μέλλον, να έχει πάνω μια καλή υποστήριξη Thunderbolt η μητρική, κάναν πυρήνα παραπάνω ο επεξεργαστής, να μην είναι τσίμα τσίμα η RAM κλπ...

Nα φτιαχτεί ένα PC που αν στο μέλλον θέλεις να κάνεις και μια απλή μίξη με σύγχρονα plugins, ή αν θες να αναβαθμίσεις το audio interface που έχεις, να μπορεί να ανταποκριθεί. 

Εγώ βαρέθηκα κάποια στιγμή να παιδεύομαι και είπα να δώσω το κάτι τις παραπάνω. Έχω ένα PC με 11900k, 64gb RAM και μια Gigabyte VisionD που υποστηρίζει Thundebolt4 (στα 1200-1300€ πριν δυόμιση χρόνια με τιμολόγιο από το Alternate.de). Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δουλεύει υπέροχα. Επίσης λόγω του set-up θα μπορούσε αν ήθελα να μετατραπεί εύκολα σε Hackintosh (που για μένα δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά κάποια στιγμή μπορεί να γίνει το backup της συζύγου που είναι Mac user). 

Όσον αφορά τα Apple, αυτή τη στιγμή τα μεταχειρισμένα Macbooks με M1Pro & 16gb μνήμη παίζει να είναι στα 700€ ότι πιο VFM υπάρχει σε αγορά υπολογιστή, ειδικά για κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα τιμολογίου.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι Apple με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ και πάλι 🙂

 

Τα σκέφτομαι όσα λετε για το ετοιματζιδικο και φυσικα εχετε δικιο, αλλα:

 

1) ισως εκανα understatement για τις απαιτησεις μου, θα ηθελα να εχω ενα δυνατο pc που σηκωνει και βαρυτερες δουλειες που κατα καιρους χρειαζομαι 

 

2) με προδιαγραφες που γραφετε εχω ηδη laptop (dell) που γενικα λειτουργει [φυσικα πολυ παλιοτερο]

 

3) το build που εβαλα στο αρχικο ποστ, ξαναλεω οτι περιλαμβανει εγγυηση του καταστηματος για την καλη λειτουργια του (και για αυτο χρεωνεται η συναρμολογηση). Αν περναει απο εσας, λεω να παω με αυτο. 

 

ΥΓ. μου αρεσει που πολλοι αναφερουν "τα εχει" κλπ, και νιωθω πλούσιος 🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, blue είπε

το build που εβαλα στο αρχικο ποστ, ξαναλεω οτι περιλαμβανει εγγυηση του καταστηματος για την καλη λειτουργια του

 

Rant mode - on

Αυτά είναι... μπούρδες, κατ εμέ, και εξηγούμαι. Καταλαβαίνω το κόστος συναρμολόγισης για κάποιον που δεν ξέρει, δεν έχει χρόνο, δε θέλει να ρισκάρει να σπάσει κανένα cpu pin, θέλει κάτι πολύπλοκο, δε θέλει να ασχοληθεί με καλώδια κτλ, ή απλά θέλει κάτι έτοιμο.

 

Αλλά η "εγγύηση καλής λειτουργίας" πώς στο καλό προσδιορίζεται? Θα ανεβαίνει η CPU στο 100% για κάποιο λόγο, ή η θερμοκρασία, ή ο θόρυβος, κτλ, και θα έχεις δικαίωμα να τους πάρεις κάθε μέρα τηλέφωνο και να λες ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΚΑΝΕΙ ΒΖΙΝ ΒΖΙΝ, ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΕΞΠΛΟΡΕΡ? Εικάζω ότι είναι για ακρέες περιπτώσεις, πχ δεν ανοίγει καν.

 

Οκ, αν εισαι είσαι τελείως άσχετος και με αυτή την εγγύηση θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, οκ. Απλά με πιάνει κάτι όταν βλέπω ότι μπορείς με τα ίδια χρήματα να πάρεις ένα ΤΕΡΑΣ, αλλά επιλέγεις να πάρεις κάτι εξαιρετικά μέτριο - μόνο και μόνο γιατί ΜΠΟΡΕΙ να τύχει κάτι. Γιατί εν τέλει δεν είναι τα 2 χρόνια, είναι τα 7-10 που μπορεί να το έχεις, και αυτά τα λίγο, εως πολύ, καλύτερα components ίσως είναι αυτό που θα κάνει το μηχάνημα να κρατήσει αυτά τα παραπάνω χρόνια.

 

Πιο συγκεκριμένα:
- Ο επεξεργαστής πχ που έχεις βάλει, είναι σχεδόν πάνω από μιάμιση φορά χειρότερος (x1.65) από αυτόν που σου πρότεινα στα περισσότερα benchmarks. Το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία.

- Η μητρική είναι εξαιρετικά overpriced. Με τα ίδια χρήματα παίρνεις X670 chipset.

- Η ψύχτρα για αυτόν τον επεξεργαστή είναι τεράστιο overkill

- Το τροφοδοτικό 600W είναι επίσης overkill αν δεν έχεις σκοπό να προσθέσεις κάρτα γραφικών.

- Ο m.2 είναι σίγουρα overpriced σαν μοντέλο για 1TB.

- Μπορείς να πάρεις πιο γρήγορες RAM στα ίδια χρήματα.

 

Rant - τέλος.

 

Συνοψίζω λοιπόν λέγοντας ότι, κάνοντας μια τέτοια επιλογή, κάνεις τεράστιους συμβιβασμούς - όσον αφορά πάντα τα χρήματα που δίνεις. Τα παραπάνω χρόνια που θα σου κρατήσει χωρίς να νιώσεις διαφορά στο performance είναι καλύτερα από τα 2 χρόνια "εγγύηση ομαλής λειτουργίας". Μόνο και μόνο τον επεξεργαστή να βάλεις, μιλάμε για τουλάχιστον 50% εγγυημένα καλύτερο performance.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου