Προς το περιεχόμενο

Πως γίνεται να κάνω live record, τα κανάλια ήχου απο daw;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, chkontog said:

Θέλω με κάποιο τρόπο να τα μιξάρω live, όχι να "ζωγραφίσω" όλόκληρο το κομμάτι στο DAW

Χμμμμ....

Just now, sultan of string said:

Χμμμμ....

Ποιο daw?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, sultan of string είπε

Σε πρώτη σκέψη θες ενα 8καναλο μιξερακι

Αν αγοράσω πχ αυτό και το συνδέσω στο pc, το acid θα μπορεί να το δεί;

Για να κάνεις Record και να μη "ζωγραφίζεις" όπως λες, χρειάζεται απλά να διαλέξεις τα tracks που θες να κάνεις ηχογράφηση, να σιγουρευτείς ότι είναι "armed" (κάπως θα ανάβει το κόκκινο σήμα του record σε κάθε ένα) και απλά θα πατήσεις record.

Όσα είναι armed, θα κάνουν ηχογράφηση ταυτόχρονα.

Αν είσαι μόνος και θες να τα κάνεις ένα-ένα, τότε απλά το κάνεις ένα-ένα.

Για Audio Tracks, πρέπει να έχεις κάρτα ήχου ή κονσόλα συνδεδεμένη στον υπολογιστή, και σεταρισμένη όπως πρέπει για το κάθε track. Αν η κάρτα ήχου σου έχει πχ 2 input, στο 1 έχεις μικρόφωνο και στο 2 κιθάρα, τότε στο track του μικροφώνου πρέπει να χεις δώσει σήμα από το input 1, και στο track της κιθάρας από το input 2, κοκ.

Για midi tracks, αν θες να γράψεις με πολλά μαζί, τότε πρέπει να τα έχεις σετάρει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζουν το ένα το άλλο. Η midi πληροφορία είναι global, πατάς δηλαδή τη μεσαία Ντο, και όποιο όργανο έχεις διαλέξει (που έχει πληροφορία μέσα από τη μεσαία Ντο) θα παίξει ταυτόχρονα. Για να το αποφύγεις αυτό, πρέπει να έχεις διαφορετικό hardware για κάθε midi κανάλι, και να το χεις σετάρει ομοίως.

2 λεπτά πριν, Alex Raptakis είπε

Για να κάνεις Record και να μη "ζωγραφίζεις" όπως λες, χρειάζεται απλά να διαλέξεις τα tracks που θες να κάνεις ηχογράφηση, να σιγουρευτείς ότι είναι "armed" (κάπως θα ανάβει το κόκκινο σήμα του record σε κάθε ένα) και απλά θα πατήσεις record.

Όσα είναι armed, θα κάνουν ηχογράφηση ταυτόχρονα.

Αν είσαι μόνος και θες να τα κάνεις ένα-ένα, τότε απλά το κάνεις ένα-ένα.

Για Audio Tracks, πρέπει να έχεις κάρτα ήχου ή κονσόλα συνδεδεμένη στον υπολογιστή, και σεταρισμένη όπως πρέπει για το κάθε track. Αν η κάρτα ήχου σου έχει πχ 2 input, στο 1 έχεις μικρόφωνο και στο 2 κιθάρα, τότε στο track του μικροφώνου πρέπει να χεις δώσει σήμα από το input 1, και στο track της κιθάρας από το input 2, κοκ.

Για midi tracks, αν θες να γράψεις με πολλά μαζί, τότε πρέπει να τα έχεις σετάρει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζουν το ένα το άλλο. Η midi πληροφορία είναι global, πατάς δηλαδή τη μεσαία Ντο, και όποιο όργανο έχεις διαλέξει (που έχει πληροφορία μέσα από τη μεσαία Ντο) θα παίξει ταυτόχρονα. Για να το αποφύγεις αυτό, πρέπει να έχεις διαφορετικό hardware για κάθε midi κανάλι, και να το χεις σετάρει ομοίως.

Αυτό πιστεύω είναι μια λύση αλλα δεν ξέρω αν λειτουργεί με το ACID

3 ώρες πριν, chkontog είπε

Αυτό πιστεύω είναι μια λύση αλλα δεν ξέρω αν λειτουργεί με το ACID

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες να κάνεις, αλλά δε νομίζω πως ένα midi controller με faders και knobs είναι η λύση. Το μόνο που θα κάνεις με κάτι τέτοιο είναι να μπορέσεις να αλλάζεις live παραμέτρους σε ήχους, τίποτα άλλο.

Πρέπει να μας συγκεκριμενοποιήσεις ακριβώς τι θες να κάνεις για να σε καθοδηγήσουμε πιο ξεκάθαρα.

• Συμφωνώ 1

48 minutes ago, Alex Raptakis said:

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θες να κάνεις, αλλά δε νομίζω πως ένα midi controller με faders και knobs είναι η λύση. Το μόνο που θα κάνεις με κάτι τέτοιο είναι να μπορέσεις να αλλάζεις live παραμέτρους σε ήχους, τίποτα άλλο.

Πρέπει να μας συγκεκριμενοποιήσεις ακριβώς τι θες να κάνεις για να σε καθοδηγήσουμε πιο ξεκάθαρα.

Προφανως χρειάζεται midi controller mixer με motorized faders

• Συμφωνώ 1

• Guru
2 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε

+1

Αυτό ακριβώς.

Επίσης, να μας πεις κατά πόσο έχεις σχέση/γνώσεις με usb/midi controllers και μουσική.

Πολύ απλά, για να μην σου προτείνουν κάτι παραπάνω τα παιδιά που θα θέλει περαιτέρω προγραμματισμό και πελαγώσεις.

3 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε

Θέλω να κάνω ακριβώς ότι κάνει αυτό το μηχάνημα.Δεν μπορώ να το πώ πιο ξεκάθαρα.Δηλαδή να μιξάρω τα κανάλια του ήχου (5 κανάλια) live και να τα γράφω με κάποιο πρόγραμμα όπως audacity, sound forge κτλπ. (Πρώτα θα παίξει το πρώτο κανάλι 10 δεύτερα, μετα θα βάλω μαζί με το πρώτο κανάλι το δεύτερο. Πως δλδ στήνεις ένα κομμάτι απ' την αρχή ως το τέλος με τον βασικό ήχο του, τις γέφυρες του, το ρεφρέν κτλπ.) (Απλα δεν θέλω να τα "ζωγραφίζω" στο DAW, γιατί είναι επίπονο)

Επεξεργασμένο από chkontog
  • Ευχαριστώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου