stoli203 Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, πριν λίγο καιρό βρέθηκε στα χέρια μου μια δωδεκάχορδη ηλεκτροακουστική kumika w -285. Είχε κάτι σπασμένα κλειδιά και κάποια άλλα θεματάκια αλλά την κάναμε πλήρης restoration με τον αδερφό μου. Η κιθάρα έχει τρομερό ήχο και τα ηλεκτρικά της δουλεύουν τέλεια. Άμα είχε κανείς ποτέ το συγκεκριμένο μοντέλο ή άμα γνωρίζει κάποιος κάτι για την κιθάρα, θα ήθελα πολύ να μου μοιράσει τις γνώσεις του γιατί είμαι 21 χρόνων και η πρώτη φορά που άκουσα την λέξη kumika ήταν όταν την διάβασα στην κιθάρα που πήρα. Θα ήθελα να μάθω κυρίως ποια χρονιά κυκλοφόρησε η κιθάρα και οτιδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί να έχετε. Ευχαριστώ πολύ! Επεξεργασμένο 29 Αυγούστου από stoli203 Τυπογραφικό λάθος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Moderator Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Η Kumika (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα) ήταν μια Κορεάτικη εταιρία (ή Japan) που έβγαζε κόπιες από γνωστά μοντέλα. Φθηνότερη από την Tokai. Τι πρώτο μου live το 1989 το έπαιξα με μια Burst Kumika les Paul. Δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, αλλά τότε για εμένα ήταν ο κόσμος όλος, μιας και τότε στην επαρχία ειδικά, ηλεκτρική κιθάρα έβλεπες με τα κιάλια. Για το μοντέλο σου δεν ξέρω κάτι. 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αν μπορείς, ανέβασε μας καμία φωτογραφία να την δούμε. Η Kumika ήταν brandname που νομίζω άνηκε στην Aria. Made in Japan, πιθανόν στο Matsumoku, κατα 99.9% full laminate κατασκευή και μάλλον απο τα τέλη των '70s / αρχές '80s. Αν μας ανεβάσεις φωτογραφίες και ειδικά αν μπορέσεις να μας δείξεις το label/serial και τα ηλεκτρικά που αναφέρεις ίσως μπορούμε να τη χρονολογήσουμε στο περίπου. Γενικά οι γιαπωνέζες εκείνης της εποχής, εν μέρει λόγω laminate ξύλων και εν μέρει χάρη στο καλό επίπεδο craftmanship που (συνήθως) είχαν είναι σκυλιά, αντέχουν πολύ καλά για τα χρόνια τους. Και συχνά δεν ακούγονται και καθόλου άσχημα, όλες όσες έχω παίξει ήταν απο αξιοπρεπέστατες ως εξαιρετικές. Επεξεργασμένο 29 Αυγούστου από odis13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Άγιος Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Το πρώτο αποτέλεσμα για kumika είναι αυτό εδώ στα 80 Ε... Γενικά στο reverb τα σκοτώνουν τα όργανα, δεν σημαίνει ότι αξίζει τόσο η δικιά σου https://reverb.com/en-gr/item/30922769-vintage-kumika-by-aria-w-265-acoustic-dreadnought-guitar-mij-kumiko-japan-guitar-rare Edit:Όπως φαίνεται στη φωτογραφία η συγκεκριμένη έχει καπάκι μασίφ, οπότε είναι κάποιας αξίας το όργανο, δες και την δικιά σου Επεξεργασμένο 29 Αυγούστου από Άγιος 1 kavagio for strings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stoli203 Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου OP Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου 7 minutes ago, odis13 said: Αν μπορείς, ανέβασε μας καμία φωτογραφία να την δούμε. Η Kumika ήταν brandname που νομίζω άνηκε στην Aria. Made in Japan, πιθανόν στο Matsumoku, κατα 99.9% full laminate κατασκευή και μάλλον απο τα τέλη των '70s / αρχές '80s. Αν μας ανεβάσεις φωτογραφίες και ειδικά αν μπορέσεις να μας δείξεις το label/serial και τα ηλεκτρικά που αναφέρεις ίσως μπορούμε να τη χρονολογήσουμε στο περίπου. Γενικά οι γιαπωνέζες εκείνης της εποχής, εν μέρει λόγω laminate ξύλων και εν μέρει χάρη στο καλό επίπεδο craftmanship που (συνήθως) είχαν είναι σκυλιά, αντέχουν πολύ καλά για τα χρόνια τους. Και συχνά δεν ακούγονται και καθόλου άσχημα, όλες όσες έχω παίξει ήταν απο αξιοπρεπέστατες ως εξαιρετικές. Ευχαριστώ πολύ φίλε στις έχω από κάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Νομίζω έχουμε πέσει μέσα σε αυτό που σου είπα παραπάνω. Φαίνεται τυπική late lawsuit era Γιαπωνέζα, η adjustable γέφυρα με έξτρα bolts είναι ψιλοχαρακτηριστική για τα late '70s, όπως και το highly figured rosewood (οσο μπορω να το διακρινω). Aπο το model number και απο το rosewood (που είναι κατα 99% laminate) στην πλάτη και πλαινά φαίνεται να είναι κάποιο απο τα πιο ακριβά τους μοντέλα. Το καπάκι είναι και αυτό μάλλον laminate, καθώς είναι πολυ, ΠΟΛΥ σπάνιο να βρείς solid ξύλα σε τετοιες κιθάρες, αν και όχι ανήκουστο στα higher-end μοντέλα (τα οποία συνήθως δεν προοριζοταν για εξαγωγή). Καμιά φορά το laminate σε τέτοιες κιθάρεις είναι απλα 2 φέτες ξύλου (στη συγκεκριμένη περίπτωση spruce) που έχουν κολληθεί μαζί, και όχι μπόλικα φιλέτα αγνώστου προελεύσεως με δυο φλύδες spruce/rosewood/whatever στα εξωτερικα στρώματα. Νομίζω οτι αυτό βλέπουμε και στη φωτό της άλλης κιθάρας που παρέθεσε ο Αγιος, αν και δυσκολεύομαι να διακρίνω. Αν μπορείς ανέβασε μια φωτό που να φαίνεται σχετικά ξεκάθαρα η διατομή του καπακιού στο soundhole. Χρονολικά θα τολμήσω βάση serial να πώ '79, μιας και ειναι σχετικά σύνηθες για MIJ της εποχής να έχουν serial numbers που ξεκινάνε με τη χρονιά παραγωγής. Αυτό που με ξενίζει λίγο είναι τα ηλεκτρικά, καθώς δεν βλέπεις συχνά ηλεκτρικά σε lawsuit era ακουστικές. 'Ηταν για μεγάλο καιρό τη δεκαετία του '70 προνόμιο και ατού της Takamine και ελαχίστων αλλων. Απο την άλλη ποτε δε ξέρεις, το '79 ειναι σχετικα "αργα", ασε που μπορει κάλλιστα στη συγκεκριμένη κιθάρα να είχαν εγκατασταθεί και αργότερα. Edit - δε βλέπω πουθένα κανα Made in Japan, που τότε το διατυμπανίζανε, οπότε μπορεί και να πέφτω έξω, αλλά...MIJ '79 θα πώ. Επεξεργασμένο 29 Αυγούστου από odis13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου Moderator Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου 38 λεπτά πριν, odis13 είπε Χρονολικά θα τολμήσω βάση serial να πώ '79 Και εγώ στο '79 τείνω (ειδάλλως ΄77) λόγω του sn και καθώς όπως βρήκα για τα όργανα από το Matsumoku: The first digit (and upon rare occasion the first two) indicated the year. all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stoli203 Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου OP Share Δημοσιευμένο 29 Αυγούστου 20 minutes ago, odis13 said: Νομίζω έχουμε πέσει μέσα σε αυτό που σου είπα παραπάνω. Φαίνεται τυπική late lawsuit era Γιαπωνέζα, η adjustable γέφυρα με έξτρα bolts είναι ψιλοχαρακτηριστική για τα late '70s, όπως και το highly figured rosewood (οσο μπορω να το διακρινω). Aπο το model number και απο το rosewood (που είναι κατα 99% laminate) στην πλάτη και πλαινά φαίνεται να είναι κάποιο απο τα πιο ακριβά τους μοντέλα. Το καπάκι είναι και αυτό μάλλον laminate, καθώς είναι πολυ, ΠΟΛΥ σπάνιο να βρείς solid ξύλα σε τετοιες κιθάρες, αν και όχι ανήκουστο στα higher-end μοντέλα (τα οποία συνήθως δεν προοριζοταν για εξαγωγή). Καμιά φορά το laminate σε τέτοιες κιθάρεις είναι απλα 2 φέτες ξύλου (στη συγκεκριμένη περίπτωση spruce) που έχουν κολληθεί μαζί, και όχι μπόλικα φιλέτα αγνώστου προελεύσεως με δυο φλύδες spruce/rosewood/whatever στα εξωτερικα στρώματα. Νομίζω οτι αυτό βλέπουμε και στη φωτό της άλλης κιθάρας που παρέθεσε ο Αγιος, αν και δυσκολεύομαι να διακρίνω. Αν μπορείς ανέβασε μια φωτό που να φαίνεται σχετικά ξεκάθαρα η διατομή του καπακιού στο soundhole. Χρονολικά θα τολμήσω βάση serial να πώ '79, μιας και ειναι σχετικά σύνηθες για MIJ της εποχής να έχουν serial numbers που ξεκινάνε με τη χρονιά παραγωγής. Αυτό που με ξενίζει λίγο είναι τα ηλεκτρικά, καθώς δεν βλέπεις συχνά ηλεκτρικά σε lawsuit era ακουστικές. 'Ηταν για μεγάλο καιρό τη δεκαετία του '70 προνόμιο και ατού της Takamine και ελαχίστων αλλων. Απο την άλλη ποτε δε ξέρεις, το '79 ειναι σχετικα "αργα", ασε που μπορει κάλλιστα στη συγκεκριμένη κιθάρα να είχαν εγκατασταθεί και αργότερα. Edit - δε βλέπω πουθένα κανα Made in Japan, που τότε το διατυμπανίζανε, οπότε μπορεί και να πέφτω έξω, αλλά...MIJ '79 θα πώ. Τα ηλεκτρικά κατά 99% εγκαταστάθηκαν αργότερα καθώς αυτός που το έκανε έβαλε την πλακέτα ανάποδα. Θα το διορθώσουμε στο κοντινό μέλλον όμως. Φωτογραφίες δεν μπορώ να στείλω καθώς είμαι δουλειά αλλά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Αυτό που με εξέπληξε με την συγκεκριμένη είναι 1. Το βάρος της, είναι πολύ βαριά και 2. Τα ηλεκτρικά δουλεύουν πένα σαν να την πήρα αγορασμένη. Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου Guru Share Δημοσιευμένο 30 Αυγούστου 12 ώρες πριν, stoli203 είπε Τα ηλεκτρικά κατά 99% εγκαταστάθηκαν αργότερα https://www.aliexpress.com/item/4000351816258.html δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση