Προς το περιεχόμενο

Σε αναζήτηση MIDI CONTROLLER (49 vs 61)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην ομάδα,

Θα ήθελα την βοήθεια/κατευθυνση των εμπειρότερων, σχετικά με την αναζήτηση midi controller keyboard.

Διευκρινίζω οτι ΔΕΝ ειμαι πιανίστας/πληκτράς και το όργανο προορίζεται για χρήση σε ερασιτεχνικό home studio,

για VST χρησιμοποιώ το HALION του CUBASE, οποτε δε χρειάζομαι κάτι που να έχει internal ήχους ή προγραμματα.

Το βασικό μου ερώτημα όμως ειναι... 49 ή 61 πλήκτρα???

Αυτη τη στιγμή χρησιμοποιώ ενα παλιο yamaha αρμονιο με 61, οπότε εχω συνηθισει (στο βαθμό που συνηθιζει καποιος ασχετος με το οργανο) τα 61, αλλα σκεφτομαι μηπως ειναι υπερβολη κ αχρείαστο να ξαναπάω σε ενα καινουργιο οργανο με 61, μιας κ όπως προανέφερα δεν ειμαι οργανιστας και  προοριζεται για στουντιακη κ μονο χρηση.

ΥΓ...  Στο χώρο που προορίζεται να μπει χωράει κ 61ρι αλλα οριακά και θα με ψιλοστριμώξει..

Ευχαριστω πολύ.

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, fuZZed είπε

Αυτη τη στιγμή χρησιμοποιώ ενα παλιο yamaha αρμονιο με 61, οπότε εχω συνηθισει (στο βαθμό που συνηθιζει καποιος ασχετος με το οργανο) τα 61

Απαντάς μόνος σου.

Η συνήθεια στην οποία αναφέρεσαι είναι το κύριο όπλο σου απέναντι στο όργανο.

Αν ήσουν βιρτουόζος, θα είχε μικρότερη σπουδαιότητα.

61 λοιπόν.

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

Mea Culpa

• Moderator

Αν παίζεις έστω και κάποιες φορές με δύο χέρια, μπασογραμμή ή ακκόρντα και μελωδία ταυτόχρονα, το 61 βολεύει άπειρα περισσότερο.

Αλλιώς είναι περιττό βάρος και όγκος, οπότε πας στο 49άρι.

• Like 1
  • Συμφωνώ 2

54 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Αν παίζεις έστω και κάποιες φορές με δύο χέρια, μπασογραμμή ή ακκόρντα και μελωδία ταυτόχρονα, το 61 βολεύει άπειρα περισσότερο.

Αλλιώς είναι περιττό βάρος και όγκος, οπότε πας στο 49άρι.

Αυτό ακριβώς μπήκα να πω. Αν απλά σου αρέσει να εξερευνείς μελωδίες με το ένα χέρι, και το γραφείο σου έχει θέμα χώρου, τότε πας σε 49. Αν - έστω κάποιες φορές - παίζεις με δύο χέρια, πχ μια συγχορδία στο ένα και εξερεύνηση μελωδίας στο άλλο, τότε 61, που είναι και το πιο στάνταρ στο χώρο.

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω κατ αρχην για τις απαντησεις σας,

Γενικα με ενα χερι παιζω, ετσι ακριβως όπως το αναφέρατε. Συγχορδιες βαζω ετοιμες με arrange σε καποιο πληκτρο ή pad και γενικά πιστευω οτι μαλλον δε θα έχω ιδιαίτερη εξελιξη ετσι κ αλλιως.

Απλα σκεφτομαι οτι   δυσκολα θα ξανα-αγορασω κατι τέτοιο κ μηπως να επελεγα με 61 να εχω καπως το κεφαλι μου <<πιο>> ησυχο..

edit. προφανως φανταζομαι οτι ειναι ευκολο να κανεις transport σε αλλη οκταβα για πιο ψηλας ή χαμηλά (??)

Επεξεργασμένο από fuZZed

• Guru
3 ώρες πριν, fuZZed είπε

Αυτη τη στιγμή χρησιμοποιώ ενα παλιο yamaha αρμονιο με 61

Αφού όπως λές έχεις κάποιο πλήκτρο και κάνεις τη δουλειά σου, γιατί να πάρεις και άλλο;

Ειδικά στο επίπεδο που είσαι, τι είναι αυτό που θα αλλάξει;

5 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Αφού όπως λές έχεις κάποιο πλήκτρο και κάνεις τη δουλειά σου, γιατί να πάρεις και άλλο;

Ειδικά στο επίπεδο που είσαι, τι είναι αυτό που θα αλλάξει;

Γιατί ειναι ενα yamaha του 94 ολοκληρη κουμουτσα με ενσωματωμενα ηχεια, γιατι καποια πληκτρα εχουν αργη αποκριση, γιατι μου πιανει μια πριζα ενω ενα καινουργιο θα παιζει απο usb και γιατι ειπα να ανανεωσω λιγακι το χωρο ξοδευοντας 80-90 ευρω.

Οπως αγοραζοντας κ ενα καινουργιο πουκαμισο το οποιο δε θα με κανει Αλεν Ντελον ενα πραμα

• Like 2

1 ώρα πριν, fuZZed είπε

προφανως φανταζομαι οτι ειναι ευκολο να κανεις transport σε αλλη οκταβα για πιο ψηλας ή χαμηλά

Στα περισσότερα controllers υπάρχουν δύο συγκεκριμένα κουμπιά που λένε OCT -1 και +1. Είναι κυριολεκτικά ένα click.

• Like 1

• Guru
8 λεπτά πριν, fuZZed είπε

Γιατί ειναι ενα yamaha του 94 ολοκληρη κουμουτσα με ενσωματωμενα ηχεια, γιατι καποια πληκτρα εχουν αργη αποκριση, γιατι μου πιανει μια πριζα ενω ενα καινουργιο θα παιζει απο usb και γιατι ειπα να ανανεωσω λιγακι το χωρο ξοδευοντας 80-90 ευρω.

Οπως αγοραζοντας κ ενα καινουργιο πουκαμισο το οποιο δε θα με κανει Αλεν Ντελον ενα πραμα

Εντάξει.

Το νουμερο των 80-90 είναι λίγο περιοριστικό αλλά τέλος πάντων.

Μπορείς να κοιτάξεις τους παρακάτω συνδέσμους απλά για βοήθεια.

Μέχρι 100 ευρώ και με 49 πλήκτρα έχει παρακάτω.

https://www.thomann.de/gr/master_keyboards_up_to_49_keys.html?price-first=0&price-last=100&gk=TAMA49&sp=solr&category[]=TAMA49&cme=true&filter=true

Μέχρι 100 ευρώ και με 61 πλήκτρα έχει παρακάτω.

https://www.thomann.de/gr/master_keyboards_up_to_61_keys.html?price-first=0&price-last=100&gk=TAMA61&sp=solr&category[]=TAMA61&cme=true&filter=true

• Like 1

8 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Εντάξει.

Το νουμερο των 80-90 είναι λίγο περιοριστικό αλλά τέλος πάντων.

Μπορείς να κοιτάξεις τους παρακάτω συνδέσμους απλά για βοήθεια.

Μέχρι 100 ευρώ και με 49 πλήκτρα έχει παρακάτω.

https://www.thomann.de/gr/master_keyboards_up_to_49_keys.html?price-first=0&price-last=100&gk=TAMA49&sp=solr&category[]=TAMA49&cme=true&filter=true

Μέχρι 100 ευρώ και με 61 πλήκτρα έχει παρακάτω.

https://www.thomann.de/gr/master_keyboards_up_to_61_keys.html?price-first=0&price-last=100&gk=TAMA61&sp=solr&category[]=TAMA61&cme=true&filter=true

Μου χουν γυαλισει αυτα τα NEKTAR, απλα κανω μια προσπαθεια μηπως βρεθει κ τπτ με κανενα fader & pot πανω, ακομα κ σε μεταχειρισμενο (εξου και η χαμηλη τιμη που ανεφερα). Απλα ο αριθμός των πλήκτρων διαμορφώνει και την τιμη ενα μεγαλο βαθμο γιαυτο ειπα να ξεκινησω απο εκει για πρωτο γνωμονα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου