Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις από τη strato - σφαιρα...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

...στην οποία ζω εδώ και χρόνια, και ως εκ τούτου, δεν το... πολυκατέχω το θέμα...

 

Ήρθε η ώρα όπως φαίνεται να αφήσω τα καυσόξυλα :lol: και να πάρω μια Fender... επειδή δεν το έχω ψάξει το θέμα, προειδοποιώ τους γονείς να απομακρύνουν τα -στοιχειδώς- μυημένα παιδιά τους από τις οθόνες, γιατί μάλλον θα σοκαριστούν από την ασχετοσύνη μου... :lol:

 

Λοιπόν...

 

Οι παρακάτω κιθάρες έχουν κοντά 250 ευρώ διαφορά -πολύ μεγάλη για την τάξη μεγέθους των χρημάτων που "παίζουν".

 

http://www.thomann.de/thoiw7_fender_highway_one_strat_mn_tw_prodinfo.html

 

http://www.thomann.de/gr/fender_amstrat_oly.htm

 

Ας πούμε ότι η δεύτερη είναι το άνω όριο που μορώ να διαθέσω -τα δίνω αν όντως "αξίζει τον κόπο".

 

Η ερώτηση είναι... αξίζει?

Θέλω να πω, ΟΚ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ για να είναι τόσο πιο ακριβή, κάτι θα λέει αυτό, όμως μήπως πλήρώνει κανείς τον αέρα του "american" πολύ? Αν η ίδια ακριβώς κιθάρα ήταν μεξικάνα, μήπως θα πλησίαζε την πρώτη σε τιμή?

 

Ελπίζω να μην ρωτάω βλακείες! Με απασχολεί απλά να ξέρω αν πληρώνω κάτι επί της ουσίας ή αέρα. Μια... ουσία, ας πούμε, είναι η διαφορά στους μαγνήτες.... Εγώ δεν έχω ιδέα πάντως! Εσείς? :wink:

 

(Στο μεταξύ, εμφανισιακά η πρώτη μου αρέσει bigtime!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω έχω μια American Standard και είναι απίθανη κιθάρα, δεν θα ήθελα κάτι καλλίτερο.

Είχα δοκιμάσει και μια highway, που είναι πολύ καλή απο μόνη της και πολλές άλλες custom shop και μεξικάνικες, αλλα η αμερικάνικη μου άρεσε καλλίτερα απο όλες στο μπράτσο και στο τρέμολο και ότι έχει σκληρή θήκη. Οσο για τον ήχο, αυτό είναι κάτι υποκειμενικό ...

 

 

Μια γνώμη ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

H διαφορά είναι πολή μικρή μεταξύ τους.

Κατ' αρχάς είναι και οι 2 αμερικάνες.

Η Highway έχει την παλαιότερη σειρά καβαλλάρη, άλλους μαγνήτες με υψηλότερη έξοδο, βάψιμο ματ που... ξεβάφει (επίτηδες) και μπράτσο με λεπτότερη αίσθηση και δεν έχει σκληρή θήκη.

Η ποιότητα κατασκευής είναι παρόμοια απλά τα παραπανω υλικά βγάζουν φτηνότερο κοστολόγιο.

Αν δεν πιάσεις στα χέρια σου τις κιθάρες δεν θα καταλάβεις πια σου κάνει.

 

(παρεπιμπτόντως η φωτό της highway είναι λάθος. Δείχνει άλλη κιθάρα καθώς το headstock είναι 70's και άρα μεγαλύτερο.)

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλώς να σημειώσω ότι στον συγκριτικό πινακα μάλλον είναι η προηγούμενη σειρά highway1 και όχι η τωρινή. Εχουν αλλάξει οι μαγνήτες, τα τάστα, τα ηλεκτρικά, το headstock ... αυτά μου έρχονται στο μυαλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, καλύτερα να δεις το σάητ της Fender, η σειρά Highway έχει αναβαθμιστεί πολύ και πιστεύω τα αξίζει τα λεφτά της. Αν σου αρέσουν οι επιλογές των χρωμάτων κλπ τότε πας καρφί γι'αυτή. Προσωπικά (αν και κάτοχος American Standard) δε θα έδινα 900¤+ για μια τέτοια. Ενώ αντιθέτως θα έπαιρνα ΠΟΛΥ ευχαρίστως μια Highway1 με 250¤ λιγότερα...

Οπωσδήποτε όμως θα κοιτούσα να τη δοκιμάσω πρώτα ε?

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν φίλε το ανώτερο όριο που υπολογίζεις είναι το κόστος μιάς american strd, τότε ξεκίνησε για αυτή. Οι higway 1 strat είναι entry lvl στο επίπεδο των Αμερικανικών Fender με πολλά συν σε σχέση με φθηνότερες Μεξικανικές, αλλά και με πολλά πλήν όπως θα διαπίστωσες από τον πολύ ωραίο συγκριτικό πίνακα παραπάνω που παρέθεσε άλλος φίλος. Μάλιστα έκπληξη μου προκάλεσε η χρηστικότητα του truss rod στις 2 κιθάρες και πως αυτό ενεργεί. :!: . Επίσης λεπτομέριες όπως "22 medium Jumbo" & " 22 highly detailed medium Jumbo" είναι ικανές, για να σε κάνουν μόλις δοκιμάσεις και τις 2 κιθάρες, να προτιμήσεις την US strd. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν σε κοροιδεύει η Fender και δεν αγοράζεις "αέρα" , αγοράζοντας μία strd. μέχρι το επίπεδο της Deluxe ό, τι χρήματα δίνεις τα παίρνεις πίσω σε διαρκώς αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής. Από κει και πάνω πιστεύω ότι υπάρχουν απόψεις που διασταυρώνονται. :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν φίλε το ανώτερο όριο που υπολογίζεις είναι το κόστος μιάς american strd' date=' τότε ξεκίνησε για αυτή. Οι higway 1 strat είναι entry lvl στο επίπεδο των Αμερικανικών Fender με πολλά συν σε σχέση με φθηνότερες Μεξικανικές, αλλά και με πολλά πλήν όπως θα διαπίστωσες από τον πολύ ωραίο συγκριτικό πίνακα παραπάνω που παρέθεσε άλλος φίλος. Μάλιστα έκπληξη μου προκάλεσε η χρηστικότητα του truss rod στις 2 κιθάρες και πως αυτό ενεργεί. :!: . Επίσης λεπτομέριες όπως "22 medium Jumbo" & " 22 highly detailed medium Jumbo" είναι ικανές, για να σε κάνουν μόλις δοκιμάσεις και τις 2 κιθάρες, να προτιμήσεις την US strd. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν σε κοροιδεύει η Fender και δεν αγοράζεις "αέρα" , αγοράζοντας μία strd. μέχρι το επίπεδο της Deluxe ό, τι χρήματα δίνεις τα παίρνεις πίσω σε διαρκώς αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής. Από κει και πάνω πιστεύω ότι υπάρχουν απόψεις που διασταυρώνονται. :wink:[/quote']

 

Βέβαια η σύγκριση από το site του Καγμάκη, αφορά στην προηγούμενη σειρά της Highway ;-)

 

Από την άλλη μπορείς με 550¤ να πάρεις μια Rockinger Kit...αν φυσικά σε καλύπτουν τα specs της, αφού δεν τίθεται θέμα ποιότητας.

..there's too much panic in this town...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει διαφορές σαφώς η καινούργια Highway, αλλά παίζοντας πριν 5 μήνες με μία δεν με ενθουσίασε τόσο, παρ' όλο που οι μαγνήτες ήταν πιό ζεστοί από αυτήν που είχα (Fat strat highway 1), εξακολουθούσε να έχει όλα τα υπόλοιπα κουσουράκια που είχε και η παλιά βέβαια πάντα κατα τη γνώμη μου και το στύλ που παίζω (ροκ - χαρντ ροκ - μπλούζ). Καλή κιθάρα είναι για τα λεφτά της, αλλά η strd θα διαφέρει ποιοτικά και εννοείται ηχητικά, από την highway, και μιάς ο φίλος υποστηρίζει ότι μπορεί να διαθέσει ένα χρηματικό ποσό για την strd κατευθείαν πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Η ροκινγκερ από την άλλη δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω παίξει και με καμία, απλά ό, τι έχω ακούσει από τα παιδιά που έχουν ποστάρει. Δεν πρέπει να είναι κακή, αλλά είμαι γενικά επιφυλακτικός πλέον με τις συναρμολογούμενες, και τις μη ορίτζιναλ. Θα ήταν λύση αν είχα ένα μπάτζετ 400-500 ευρώ (για εμένα λέω) ο φίλος όμως που θέλει να πάρει Fender (για φεντερ λέει) δεν νομίζω ότι θα συμβιβαστεί με κάτι πιό κάτω. Το βασικότερο δε, είναι να δοκιμάσει κάποιες, και από τις 2 σειρές, να διαπιστώσει και ο ίδιος τι ακριβώς του ταιριάζει. :wink:

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου