Προς το περιεχόμενο

playback χωρίς μίξη τυμπάνων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Πώς ακούτε καθώς παίζετε (με τον φυσικό ήχο των ντραμς, όχι μιξαρισμένα με μικρόφωνα κλπ); Με ακουστικά overear, inear, με ηχεία;

Το ρωτάω αυτό διότι προσπάθησα με κλειστά ακουστικά, αλλά και με inear που έχουν ambience δυνατότητα, μα καμία λύση δεν αποδίδει. Με μεγάλα ακουστικά τα τύμπανα χάνονται και μόνο η μουσική ακούγεται, ενώ παράλληλα ακούγονται μόνο οι γδούποι. Και με λίγη μετατόπιση στα αυτιά ώστε να περνάει αέρας, η ποιότητα μουσικής πέφτει. Με τα inear περνάει ο ήχος τους σαν να ακούω μέσα από τενεκεδόκουτα και τα μπάσα τους χάνονται, ενώ η μουσική είναι σχετικά καλή.

Υπάρχει τελικά δυνατότητα να ακούει κανείς τον φυσικό ήχο των ντραμς ενώ παίζει μουσική, χωρίς να ξεκουφαίνεται (πχ με ηχεία μαζί), ή να χάνονται τα τύμπανα σε βάρος της μουσικής (πχ ακουστικά κλειστού τύπου ή μη αεριζόμενα -ambience- inear);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-Επίσης, με τα κλασσικά inear, ο εξωτερικός ήχος των ντραμς μάλλον χάνεται εντελώς, καθώς η ηχομόνωσή τους είναι μεγάλη.-

Slew Rate
Το post επιλέχθηκε από τον Slew Rate.

Στον Alex Raptakis απονεμήθηκε το badge 'Πρόθυμος να βοηθήσει' και 10 πόντοι συμμετοχής.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τελειότητα σε αυτή την περίπτωση, και δεν καταλαβαίνω γιατί την ψάχνεις τόσο πολύ εφόσον μιλάμε για απλά session εξάσκησης. Από τη στιγμή που βάζεις κάτι στα αυτιά σου, είναι πολύ φυσικό ένα μέρος των συχνοτήτων να πέφτει, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο ήχος που φτάνει στα αυτιά σου.

Πλέον παίζω σε φυσικό σετ μόνο με άλλα άτομα, φορώντας πάντα ωτοασπίδες. Παλιά αν ήθελα playback, έπαιζα πάντα με in-ear ακουστικά της κακιάς ώρας, αυτά που βάζαμε στα φορητά mp3 players τότε που δεν υπήρχαν smartphones. Δεν έπαιζα ποτέ με over-ear. Μια χαρά άκουγα και τα τύμπανα, και τη μουσική. Και τώρα με in-ear θα έπαιζα, και δε θα με αφορούσε η τελειώτητα του ήχου που έρχεται από τα τύμπανα.

Ως Ambience δυνατότητα των in-ear μάλλον λες τα μικρόφωνα που βάζουν στα μοντέρνα bluetooth ακουστικά, για ακούς γύρω σου χωρίς να βγάζεις το ακουστικό. Δε νομίζω ότι είναι καλή λύση, καθώς τα μικρόφωνα αυτά είναι εξαιρετικά μικρά και περιορισμένων δυνατοτήτων.

Αν "ακούγονται μόνο γδούποι" σε ό,τι έχεις δοκιμάσει, χαμήλωσες ποτέ την ένταση της μουσικής μπας και ακούσεις λίγο παραπάνω τύμπανα?

Σαν άλλη λύση, δε ξέρω αν σε βολέψουν open-back ακουστικά, ή ψείρες παλιού τύπου όπως αυτά
image.png.e092b7da71b3f639f41276db9c1318f9.png

Ηχεία δε νομίζω να παίζει σαν λύση. Τα τύμπανα βγάζουν πολλά dB από μόνα τους - θα χρειαστεί να έχεις δυνατό σύστημα έτσι ώστε να ακούς και καθαρά τα τύμπανα, και το playback. Εδώ σε live καταστάσεις έχεις μόνιτορ (ηχεία) δίπλα σου, και πάλι δεν ακούς πολύ καλά, ειδικά αν παίζεις με ωτοασπίδες (που θα 'πρεπε).

Όπως και να χει, πρόσεχε τα αυτιά σου. Το να ακούς λιγότερο τα τύμπανα, πιο mufflαρισμένα, με ωτοασπίδες ή inear, μόνο καλό θα σου κάνει με το χρόνο. Μην παίζεις με την τύχη σου, γιατί οι εμβοές μάλλον που δε γυρίζουν πίσω.

Ευχαριστώ Alex για την απάντηση, οι λύσεις που προτείνεις μου φαίνονται πολύ σωστές. 

Για αυτό που λες με τον ήχο του περιβάλλοντος (ambience), δεν αναφέρομαι στα μικρόφωνα των bluetooh ακουστικών, καθώς όντως ο ήχος αλλοιώνεται δραματικά εκεί, μα σε διάτρητα inear όπως τα westone am pro, τα οποία δεν με βοήθησαν σε αυτό που αναζητώ όπως περιέγραψα.

Έτσι, μάλλον αυτό που προτείνεις σκέφτομαι, με openback ακουστικά, πχ sennheiser hd660s2, όπου με λίγο ίσως βαμβάκι στα αυτιά αν είναι μεγάλη η εξωτερική ένταση των ντραμς να ισορροπεί η κατάσταση. 

Κι όσο για την τελειότητα στον ήχο, ναι είναι ανέφικτη μάλλον όπως κάθε τι τέλειο, αλλά τουλάχιστο να μην είναι και κακός ο τελικός ήχος. Τί νόημα έχει να είναι φτιαγμένα ώστε να ακούγονται όμορφα, όταν δεν μπορεί κανείς να .. τα ακούσει;!Χρειάζεται νομίζω μια ομαλή μείωση ισορροπημένα στις συχνότητες και ακούγονται μια χαρά, αλλά το ζήτημα είναι πως θα ακούγεται παράλληλα και η μουσική, πώς θα δέσουν μαζί. Για μένα τουλάχιστο..!

7 ώρες πριν, Alex Raptakis είπε

Δυστυχώς δεν υπάρχει τελειότητα σε αυτή την περίπτωση, και δεν καταλαβαίνω γιατί την ψάχνεις τόσο πολύ εφόσον μιλάμε για απλά session εξάσκησης. Από τη στιγμή που βάζεις κάτι στα αυτιά σου, είναι πολύ φυσικό ένα μέρος των συχνοτήτων να πέφτει, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο ήχος που φτάνει στα αυτιά σου.

Πλέον παίζω σε φυσικό σετ μόνο με άλλα άτομα, φορώντας πάντα ωτοασπίδες. Παλιά αν ήθελα playback, έπαιζα πάντα με in-ear ακουστικά της κακιάς ώρας, αυτά που βάζαμε στα φορητά mp3 players τότε που δεν υπήρχαν smartphones. Δεν έπαιζα ποτέ με over-ear. Μια χαρά άκουγα και τα τύμπανα, και τη μουσική. Και τώρα με in-ear θα έπαιζα, και δε θα με αφορούσε η τελειώτητα του ήχου που έρχεται από τα τύμπανα.

Ως Ambience δυνατότητα των in-ear μάλλον λες τα μικρόφωνα που βάζουν στα μοντέρνα bluetooth ακουστικά, για ακούς γύρω σου χωρίς να βγάζεις το ακουστικό. Δε νομίζω ότι είναι καλή λύση, καθώς τα μικρόφωνα αυτά είναι εξαιρετικά μικρά και περιορισμένων δυνατοτήτων.

Αν "ακούγονται μόνο γδούποι" σε ό,τι έχεις δοκιμάσει, χαμήλωσες ποτέ την ένταση της μουσικής μπας και ακούσεις λίγο παραπάνω τύμπανα?

Σαν άλλη λύση, δε ξέρω αν σε βολέψουν open-back ακουστικά, ή ψείρες παλιού τύπου όπως αυτά
image.png.e092b7da71b3f639f41276db9c1318f9.png

Ηχεία δε νομίζω να παίζει σαν λύση. Τα τύμπανα βγάζουν πολλά dB από μόνα τους - θα χρειαστεί να έχεις δυνατό σύστημα έτσι ώστε να ακούς και καθαρά τα τύμπανα, και το playback. Εδώ σε live καταστάσεις έχεις μόνιτορ (ηχεία) δίπλα σου, και πάλι δεν ακούς πολύ καλά, ειδικά αν παίζεις με ωτοασπίδες (που θα 'πρεπε).

Όπως και να χει, πρόσεχε τα αυτιά σου. Το να ακούς λιγότερο τα τύμπανα, πιο mufflαρισμένα, με ωτοασπίδες ή inear, μόνο καλό θα σου κάνει με το χρόνο. Μην παίζεις με την τύχη σου, γιατί οι εμβοές μάλλον που δε γυρίζουν πίσω.

Και για αυτό που ρωτάς, ναι έπαιξα με διάφορες εντάσεις στον ήχο μα δεν έδεσαν ποτέ σωστά, ίσως να φταίει που τα κλειστού τύπου ακουστικά που έχω μονώνουν αρκετά τον εξωτερικό ήχο (αν και δεν είναι τύπου isolation ακουστικά).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου