Προς το περιεχόμενο

"Zero Hour": το μουσικό θέμα για μια υποθετική ταινία

Jet72

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το back story είναι αρκετά συγκινητικό για μένα. 

Πρόκειται για τον κολλητό μου στο σχολείο, ο οποίος στα χρόνια του Γυμνασίου είχε γράψει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο ήρωας του μυθιστορήματος ήταν ο "Derek Lloyd", κάτι σαν τον γνωστό μας 007, που ήταν και κοινός μας αγαπημένος ήρωας.

Τότε λοιπόν (κάπου μεταξύ '86-'89) ο κολλητός μου έβαλε αυτό που θα λέγαμε σήμερα "τσάλεντζ": Αν το μυθιστόρημα γινόταν ταινία, θα έπρεπε να είχε ένα μουσικό θέμα.

Οκ, κασετόφωνο, αρμόνιο Yamaha, άπειρη τρέλα, πολλή όρεξη, πολλές δοκιμές και γενικώς εφηβική δημιουργικότητα. Και πολλή πλάκα. Περνάγαμε καλά, γιατί υπήρχε αντικείμενο. 

Κάποια στιγμή αργότερα, αρχές '90, ήρθαν στο σπίτι τα midi και τα κομπιούτερ. Ως φοιτητής πλέον θυμήθηκα το κομμάτι και έκατσα να το βάλω σε τάξη στο Cakewalk. Βέβαια τότε τα πράγματα μου βγαίνανε πολύ τετράγωνα, πολύ κβαντισμένα, πολύ... midi. Ό,τι και να έφτιαχνα ακουγόταν σαν demo κάποιου home keyboard.

Τέλος πάντων, εδώ είναι. "Zero Hour". 

Αφιερωμένο στην μνήμη του Βασιλάκη, που στα 21 του μόλις, έκανε ένα "τσακ" και έφυγε από κοντά μας.  

• Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, δηλώνω ενθουσιασμένος!!! Μπράβο που το μοιράστηκες μαζί μας!!!

Εύγε!!!

• Ευχαριστώ 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Έβαλα την "καρδούλα" πριν ακόμη το ακούσω, διότι με άγγιξε το όλο στόρυ, αλλά τελικά και η μουσική δεν είναι κακή, καθόλου μάλιστα. Δεν κατάλαβα αν αυτή είναι η παλαιά έκδοση ή εκείνη που σκάρωσες με το Cakewalk...

• Ευχαριστώ 1

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου