Προς το περιεχόμενο

Απλό μικρόφωνο σε onboard κάρτα ήχου.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για λόγους που θα σας εξηγήσω αν έχετε όρεξη, πρέπει να βάλω ένα απλό, μη omnidirectional μικρόφωνο στην ροζ υποδοχή MIC-IN της onboard κάρτας ήχου αυτού του motherboard.

PRIME B450M-A II|Motherboards|ASUS Global

Τι θα προτείνατε;  Θα γράψω ανθρώπινη φωνή (ομιλία κυρίως), αλλά θέλω να υπάρχει κάποια ποιότητα.

Έριξα μία ματιά, είδα ότι μικρόφωνα με trs 3.5 βύσμα, δεν πολυ-υπάρχουν, είδα ότι ακόμη και αυτά που υπάρχουν είναι TTRS (και δεν ξέρω αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε TRS υποδοχή), είδα ότι για κάποιον άγνωστο σε 'μένα λόγο έχουν στερεοφωνικά καρφιά (όχι μονοφωνικά), γενικώς μπερδεύτηκα και εκνευρίστηκα διότι πίστευα ότι θα ήταν πολύ απλή διαδικασία. Το κόστος μου είναι αδιάφορο, δεν θα το πληρώσω εγώ.

Αν υπάρχει κάποια γνώμη, ας διατεθεί παρακαλώ.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, odis13 είπε

Υπάρχει να φανταστώ κάποιος λόγος που δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα standard μικρόφωνο μαζί με ένα απλό adapter απο XLR σε 3.5mm? 

Όχι, δεν υπάρχει.

Απλά δεν ξέρω τι νοείται ως "στάνταρ μικρόφωνο" στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή δεν θα έβαζα το 57 μου, πάνω στο γραφείο, θα αισθανόμουν σαν τον Μπόνο. Τίποτις πιο κομψόν και μουράτον; Να ρωτάνε οι κυρίες που επισκέπτονται το γραφείο μου "τι είναι αυτό;".

Mea Culpa

22 λεπτά πριν, trolley είπε

Για λόγους που θα σας εξηγήσω αν έχετε όρεξη, πρέπει να βάλω ένα απλό, μη omnidirectional μικρόφωνο στην ροζ υποδοχή MIC-IN της onboard κάρτας ήχου αυτού του motherboard.

PRIME B450M-A II|Motherboards|ASUS Global

Τι θα προτείνατε;  Θα γράψω ανθρώπινη φωνή (ομιλία κυρίως), αλλά θέλω να υπάρχει κάποια ποιότητα.

Έριξα μία ματιά, είδα ότι μικρόφωνα με trs 3.5 βύσμα, δεν πολυ-υπάρχουν, είδα ότι ακόμη και αυτά που υπάρχουν είναι TTRS (και δεν ξέρω αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε TRS υποδοχή), είδα ότι για κάποιον άγνωστο σε 'μένα λόγο έχουν στερεοφωνικά καρφιά (όχι μονοφωνικά), γενικώς μπερδεύτηκα και εκνευρίστηκα διότι πίστευα ότι θα ήταν πολύ απλή διαδικασία. Το κόστος μου είναι αδιάφορο, δεν θα το πληρώσω εγώ.

Αν υπάρχει κάποια γνώμη, ας διατεθεί παρακαλώ.

Αν είναι trrs πάρε ανταπτορα σε trs και βάλτα πάνω στη μητρική.

Το ίδιο αν είναι XLR. 

Αν μου αγοράσεις το γραφείο θα σου πω εγώ τι μικρόφωνο να πάρεις.

Να πάρεις και καραμέλες halls με vapor action , θα ακουστείς κρύσταλλο 😀

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

12 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Αν μου αγοράσεις το γραφείο

Εν΄τω μεταξύ, κοιτώ για τους εν΄λογω αντάπτορς στον Τόμαν και δεν τους βρίσκω. Αυτοί παλιά είχαν ένα ωραίο cable finder, τι έγινε, το κατήργησε η Μέρκελ;

Mea Culpa

5 λεπτά πριν, trolley είπε

Εν΄τω μεταξύ, κοιτώ για τους εν΄λογω αντάπτορς στον Τόμαν και δεν τους βρίσκω. Αυτοί παλιά είχαν ένα ωραίο cable finder, τι έγινε, το κατήργησε η Μέρκελ;

Πάρε από τον Φανό στη Σολωμού 39 που το διατηρεί η ανάπτυξη του Μητσοτάκη. 🤣

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

• Moderator

Εγώ πάντως για τέτοιου τύπου δουλειές (narration / voice over σε παρουσιάσεις) χρησιμοποιώ USB. Το μικρόφωνο της κάμερας, το μικρόφωνο από ένα deadset AKG κλπ. 

Δεν είναι για μουσική γιατί είναι φουλ κομπρεσαρισμένα αλλά περνάνε τη φωνή καθαρά. 

Τα audio καλώδια 3.5mm τα απεχθάνομαι, μοιραία κάποια στιγμή αρχίζουν τα κρίτσι κρίτσι ειδικά αν είναι καλώδιο συσκευής που κουνιέται. 

• Like 1

Μόλις τώρα, Waterfall-K είπε

Στο Σκρουτζ ψάξε, απ'το Τhomann θα παραγγείλεις έναν απλό αντάπτορα?

Και το μικρόφωνο, αν βρούμε κάποιο.

1 λεπτό πριν, harilatron είπε

χρησιμοποιώ USB

Και πολύ καλά κάνεις διότι έχεις Μακ. Εγώ θα το βάλω πάνω σε Linux μηχάνημα, που δεν θέλω να έχει δεύτερη κάρτα ήχου (αυτό είναι το USB) διότι... μπερδεύεται. Ναι, το ξέρω ότι είμαι αναχρονιστικά βλαμμένος (και έχω και Μακ) αλλά το συγκεκριμένο θα κάνει μία πολυ΄συγκεκριμένη δουλειά, δηλαδή θα ανάβει μόνο του, θα γράφει κάτι και θα πέφτει πάλι για ύπνο, πράγματα που δεν ξέρω να κάνω εκτός Linux.

Mea Culpa

Ρωτάω γιατι με το να ψάχνεις συγκεκριμένα μικρόφωνο σαν αυτά που είχαμε παλιά για τα PC με εξοδο 3.5mm φαντάζομαι θα περιοριστείς πολύ στις επιλογές σου, οπότε αν δεν συντρέχει λόγος γιατί να το κάνεις;

Need help identifying type of noise - Windows - Audacity Forum

Απο εκεί και πέρα, αν θες να ηχογραφείς ομιλία στο γραφείο εμένα μου φαίνονται τρεις οι επιλογές.
α) Παίρνεις μια καλή videoconferencing camera και χρησιμοποιείς το onboard μικρόφωνό της αν η ποιότητα σου είναι επαρκής, set and forget, δε θα φαίνεται και περίεργο σε corporate environment
β) Παίρνεις ενα πυκνωτικό μεγάλου διαφράγματος, σαν κάθε youtuber/podcaster και το έχεις σε ένα boom arm στο γραφείο, μακράν η (δυνητικά) καλύτερη επιλογή σε ποιότητα αλλά προφανώς μπορεί να δείχνει off
γ) Παίρνεις ένα teleconferencing-style boundary microphone, απο αυτα τα πλακε και το έχεις πάνω στο γραφείο - αν θες να καταγράφεις συνομιλίες με άλλα άτομα στο γραφείο σου ειδικά νομίζω ειναι βολικό

• Συμφωνώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου