Προς το περιεχόμενο

Streaming 2024

Προτεινόμενες αναρτήσεις

25 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

Πως το είπες αυτό; Τί εννοείς;

Εννοώ ότι δεν υπάρχει "ελληνικό Spotify".

Οι όροι συνεργασίας, με ελάχιστες διαφορές, αφορούν τους πάντες ανεξαρτήτως εθνότητας.

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι διαφορετικό, αλλά θα ξανα-ρωτήσω αν έχεις εσύ κάποια διαφορετική πληροφόρηση.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru
Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, trolley είπε

Εννοώ ότι δεν υπάρχει "ελληνικό Spotify".

Streaming δεν είναι μόνο το Spotify. Το βίντεο κάνει αναφορά κυρίως για streaming.

40 λεπτά πριν, trolley είπε

Οι όροι συνεργασίας, με ελάχιστες διαφορές, αφορούν τους πάντες ανεξαρτήτως εθνότητας.

Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι διαφορετικό, αλλά θα ξανα-ρωτήσω αν έχεις εσύ κάποια διαφορετική πληροφόρηση.

Άκουσε ξανά το βίντεο, την ενότητα "οικονομικά δεδομένα".

Επεξεργασμένο από Μανώλης Χναράκης
  • Like 1

• Guru

@trolley Μιά μικρή παρένθεση.

Επειδή θα χαθούμε στις ορολογίες και πολύ πιθανό να μπερδευτούν κι αυτοί που μας διαβάζουν.

Παλιά λεγόταν βινύλιο, μετά κασέτα, μετά CD, μετά mp3, σήμερα λέγεται streaming, αύριο μπορεί - ίσως να λέγεται κάπως αλλιώς.

• Like 1

είναι ξεκάθαρο ότι το spotify (και κάποιοι άλλοι απο τους παίκτες) παίρνοντας θάρρος απο αυτο μανιπουλάρει άσχημα την αγορά. Όποια είναι αυτή.

το θέμα είναι πόσο μπορει να αντέξει αυτό το παραμύθι

• 3 μήνες αργότερα...

Έχει αλλάξει και το είδος του ήχου, οι παραγωγές, λόγω spotify. Λογικά από τότε που δημιουργήθηκαν οι πλατφόρμες, σιγά σιγά οι παραγωγές είναι πιο μπασαρισμένες και κεντραρισμένο μπάσο και σιγά σιγά όσο πάει, κόβουν το high end! Τελευταία πολλοί ακολουθούν πρότυπα Taylor Swift και Billie Eilish.  Ίσως επειδή οι νεότερες γενιές δεν προτιμούν τόσα πρίμα, ίσως επειδή ακούνε από μικρές συσκευές και μικρά ακουστικά. Έχω παράδειγμα, από μικρότερους που δεν προτιμούν πολλά πρίμα, αλλά όσο πιο κεντραρισμένο είναι και χτυπάνε σκληρά τα τύμπανα, τόσο τους αρέσει. Οι εντάσεις έχουν πάει ακόμα περισσότερο στα ξένα, δηλαδή True Peak ακόμα και +3,5 και -7LUFS ακόμα και -6LUFS στα εμπορικά. Το κακό είναι ότι υψηλό True Peak βάζει και η Panik δηλαδή από +2,5 μέχρι +4 έχω δει σε κάποια κομμάτια. Ενώ το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, ήταν 0.5 με 0.8 και παρατηρώ ότι όσα έχουν τέτοιο Τrue Peak ακούγονται μια χαρά, αλλά ήταν και balanced πρίμα/μπάσα.

Επεξεργασμένο από thebest20

Και εγώ τα μαρσάρω πλέον τα δικά μου. Θα πηγαίνω οσο πάει κσι κομπρεσαρισμενα έχει αηδίας. Και κρουστά να χτυπάνε στο αυτι το τύμπανο. ?

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου