Προς το περιεχόμενο

70 χρόνια Stratocaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
12 λεπτά πριν, Superfunk είπε

ή αν θες να παιξεις στα μπουζουκια)

Η και γενικότερα να γράψεις κανα ρυθμικό που θα ακούγεται και αυτό αλλά και ο έρμος ο τραγουδιάρης χωρίς να πρέπει μετά να κόψεις το μισό eq της κιθάρας στο post production. 

• Μπερδεύτηκα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Η και γενικότερα να γράψεις κανα ρυθμικό που θα ακούγεται και αυτό αλλά και ο έρμος ο τραγουδιάρης χωρίς να πρέπει μετά να κόψεις το μισό eq της κιθάρας στο post production. 

μια χαρα τα κανει αυτα η tele in fact ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

50 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Έχω δύο κιθάρες me Floyd Rose

Αφού δεν πονοκεφαλιάζεις με αυτό χαλάλι σου.? 

50 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Αυτό το απαρχαιωμένο μαραφέτι που ονομάζεται vintage trem, τί να το κάνω... 

Δεν έχω ακριβώς απάντηση, αλλά υποθέτω ότι μάλλον αν θες στρατ θες και αυτο μαζι που παει πακέτο. Ολη η τεχνολογια της κιθαρας δεν ειναι και η αιχμη του δορατος ωστε να μιλαμε για απαρχαιωμενα και μη πράγματα. 

Αλλά για να απαντήσω και στον @kpeyos, γούστα είναι αυτά... 

Τη στρατ άχρηστη δε την βγάζω, ίσα ίσα, απλά την βλέπω χρήσιμη μόνο ως έχει. Δηλαδή και με το τρέμολο που ειναι και απο τα βασικά της χαρακτηριστικά εμφανισιακά και ηχητικά. Hardtail ή decked δεν εχει ακριβως νοημα σαν strat εκτός και αν εχεις μια και θέλεις να κουρδίσεις open D ή C.

Και να πάρεις στρατ, ημουν παντα οπαδός των μεξικανικών. 

Σκοπεύεις να κανεις και αλλες αλλαγες εκτος απο το τρεμολο και τους μαγνήτες?

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

• Moderator
2 λεπτά πριν, Superfunk είπε

μια χαρα τα κανει αυτα η tele in fact ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα

Κατ΄αρχάς είπαμε:

6 λεπτά πριν, kpeyos είπε

να γράψεις κανα ρυθμικό που θα ακούγεται και αυτό

Σε παραγωγές που η φωνή είναι πέρα και πάνω απ' όλα χαίρω πολύ ?

Αλλά δε χρειάζεται να μου ποστάρεις κάτι. Αυτή είναι η δική μου εμπειρία όταν δοκιμάζω κιθάρες στις ίδιες εντάσεις. H Strat λόγω φυσικού βάθους και περισσότερου αέρα στην αττάκα, κάθεται πιο εύκολα πίσω από τη φωνή σε σχέση με fixed bridge κιθάρες. 

10 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Γιατι ρε μαν? 

Δε συμφωνώ. Θεωρώ ότι απλά πρέπει ο κιθαρίστας να μενει μακριά απο τον τραγουδιστή. Ενορχηστρωτικά μιλώντας.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

7 λεπτά πριν, kpeyos είπε

H Strat λόγω φυσικού βάθους και περισσότερου αέρα στην αττάκα, κάθεται πιο εύκολα πίσω από τη φωνή σε σχέση με fixed bridge κιθάρες. 

η Jaguar & η Mustang κανουν αυτη τη δουλεια που θες πολυ καλυτερα να ΞερΣ και Ινε και πΓιο ΟΜΟΡΦΕΣ.

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Χαχα 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

1 hour ago, Superfunk said:

Les Paul με P90s αβαδιστα και αβασανιστα...οι Strat για εμενα ειναι μετριοτατες κιθαρες που δεν κανουν τιποτα στο 100%   (το διαπιστωσα φετος μετα απο τουλαχιστον 60 που εχουν περασει απο τα χερια μου) μια εχω κρατησει και αυτην επειδη μου την εχει φτιαξει φιλος...

δυό δεν ήταν?

• Moderator
Μόλις τώρα, Shelter είπε

Θεωρώ ότι απλά πρέπει ο κιθαρίστας να μενει μακριά απο τον τραγουδιστή. Ενορχηστρωτικά μιλώντας.

Αυτό όμως δεν είναι πάντα εφικτό σε όλα τα είδη μουσικής. Κάποιες φορές υπάρχουν συνεχόμενα ντρίγκι-ντρίγκι μάνα μου, δεν μπορείς να τα αποφύγεις.

Παράδειγμα: κάποια στιγμή έγραφα κιθάρες σε ένα κομμάτι με alt-rock-grunge στοιχεία με συνεχόμενα ρυθμικά. Ο τραγουδιστής και το vocal range, all over the place. Παντού και πουθενά σα να λέμε... 

Πρώτη κιθάρα επιλογής Les Paul, δεύτερη SG /P90s. Τζίφος. Σκέφτηκα την Esquire για να αδειάσει λίγο παραπάνω συχνοτικά αλλά μετά θα έπρεπε να αλλάξω κι ενισχυτή, να ξεκουμπώσω τον Matchless, να βάλω τον Orange για να πάρει λίγο υπόσταση στα μεσαία. Τελικα δοκίμασα τη Strat. Έγραψα τρεις κιθάρες δυο panned rhythm L/R και μία κέντρο lead. Κανένα θέμα. Πήγε από μόνη της πιο πίσω σαν καλό παιδί, έκατσε τέλεια. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, Shelter είπε

Σκοπεύεις να κανεις και αλλες αλλαγες εκτος απο το τρεμολο και τους μαγνήτες?

Θα ήθελα να κάνω τις εξής δύο : να αφαιρέσω ένα από τα 3 controls και να πάω με 1 volume & 1 tone pot, και να προσθέσω την δυνατότητα να ενεργοποιώ μόνο bridge & neck μαγνήτη. Ιδανικά σε νέο pickguard, για να μην φαίνεται και η τρύπα. Θα είχε πλάκα επίσης να αντικαταστήσω το 5-way blade switch με 3 μικρά διακοπτάκια, τα οποία ανεξάρτητα ενεργοποιούν κάθε μαγνήτη.

Αν είδες το πιο πάνω video των Dire Straits, έχουν και οι δύο Strat της μπάντας, ακριβώς αυτό. Δεν είναι σύνηθες, it would be fun.

• Like 2

• Moderator
9 λεπτά πριν, Superfunk είπε

η Jaguar & η Mustang κανουν αυτη τη δουλεια που θες πολυ καλυτερα να ΞερΣ και Ινε και πΓιο ΟΜΟΡΦΕΣ.

Είναι πιο όμορφες. Θέλω μια Jaguar καθώς είμαι τεράστιος φαν του Rowland Howard αλλά για κάποιο λόγο έχουν ακριβύνει. Ακόμη και οι καλές μεταχειρισμένες είναι εκτός των χρημάτων που θα έδινα για μια τέτοια κιθάρα.

Επίσης έχω μια Jazzmaster. Δεν ξέρω αν θεωρείς ότι κι αυτές έχουν αντίστοιχο βάθος με μια Strat, αλλά η δική μου τουλάχιστον δεν έχει. 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου