Προς το περιεχόμενο

70 χρόνια Stratocaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Shelter είπε

+1 

Strat με fixed bridge = Ευνούχος σε όργιο 

image.gif.33e5e59b3a614a68ac51053e6df24a54.gif

Έχω δύο κιθάρες me Floyd Rose, να κάνω ό,τι μου περάσει από το νου. Αυτό το απαρχαιωμένο μαραφέτι που ονομάζεται vintage trem, τί να το κάνω... Hard pass.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, fatalv είπε

Δηλ ο μεγαλύτερος σύγχρονος κιθαρίστας

Καλος ειναι...ΑΦΤΟΣ ομως πολυ καλυτερος

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

20 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Τοτε ΓΙΑΤΙ να παρεις strat και οχι μια ΠΟΛΥ ανωτερη κιθαρα?

https://www.thomann.de/gr/fender_classic_vibe_50s_tele_mn_whb.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwpbi4BhByEiwAMC8JnUIQGa6cJQuENAQhIIdQe4OxaQEVXQhxVOKqW8b3XE9QgH7WB8KL9xoCqzcQAvD_BwE

Ο μονος λογος να παρεις strat ειναι το tremolo της (και ουτε καν αυτο μια και η Jazzmaster εχει πολύ καλυτερο...)  

Γιατί, πρώτον, ΕΧΩ Tele. Δεύτερον, για να κοιτάζομαι στον καθρέπτη όταν κάνω τον Mark Knopfler.

6 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Καλος ειναι...ΑΦΤΟΣ ομως πολυ καλυτερος

Εντάξει δεν ακουμπάμε τέρατα στη μουσική ιστορία. Είπαμε.

Από τους ''κοινούς θνητούς'' είναι ο καλυτεροτερότερος ? και παίζει σε 4th position που δεν έχει το κουπί και ντροπιαστικά βάλανε στη nashville και στη brent mason καταστρέφοντας ακόμη περισσότερο το μεγαλύτερο κιθαριστικό λάθος του Λέοντα ?

Επεξεργασμένο από fatalv

...από την πολλή γκαργκανέλα.

6 λεπτά πριν, Έκτορας είπε

Γιατί, πρώτον, ΕΧΩ Tele

ΜΙΑ δεν φταΝι

20241015_121204.thumb.jpg.9c4cc9d2c50dcf483eaf72bfd65590b2.jpg

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2

• Moderator
40 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Ο μονος λογος να παρεις strat ειναι το tremolo της (και ουτε καν αυτο μια και η Jazzmaster εχει πολύ καλυτερο...)  

27 λεπτά πριν, Superfunk είπε

οι Strat για εμενα ειναι μετριοτατες κιθαρες που δεν κανουν τιποτα στο 100% 

Κατ' αρχάς το να βγάζει κάποιος τη strat άχρηστη κιθάρα πρέπει να είναι το blanket statement της 10ετίας, ακόμη και για τα χιουμοριστικά standards του @Superfunk ?

Εγώ ως hater των stratοcasters με την αντίθετη πορεία από τον @Superfunk θα πω προς υπεράσπισή τους πως οι strats έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: κάθονται πιο πίσω στη μίξη λόγω κατασκευής, έχουν περισσότερο αέρα και είναι πιο ευγενικές από τις Telecaster. Επίσης έχουν και neck μαγνήτη που δεν έχουν οι Telecasters ? και δεν σκόπευε ποτέ να βάλει σε αυτές τις κιθάρες ο μπαρμπα Leo (ο neck μαγνήτης γινόταν blend με τον bridge για να τον γλυκάνει λίγο και τέλος). 

30 λεπτά πριν, Shelter είπε

Strat με fixed bridge = Ευνούχος σε όργιο 

Γιατί; Είναι μια Fender που να συνδυάζει την αμεσότητα της Tele και την ηχητική παλέτα της Strat. Η πρώτη μου φθηνοκιθάρα ήταν μια hardtail και μέχρι πριν λίγα χρόνια θα σου έλεγα ότι προτιμώ τις hardtail από τις κλασσικές strats. Tώρα που έχω απ' όλα φυσικά ΟΚ, θέλω η strat να είναι strat. 

ΥΓ: Να προσθέσω τον κύριο λόγο να προτιμήσει κάποιος Strat από Tele:
To σχήμα μιας tele είναι σοβιετικό utilitarian, αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν Lada, αν ήταν σπίτι θα ήταν εργατική κατοικία.

To σχήμα μιας Strat ανήκει σε μουσείο τέχνης για τον μοντερνισμό. 

• Like 1

• Moderator

Αν δεν έχεις @Έκτορας strat, φυσικά να πάρεις. 

Για εμένα είναι απαραίτητο να εχεις , ακομα ακομα και για τον λογο να τη συγκρινεις με μια αλλη και να τη βγάλεις χειρότερη (που δεν ειναι- καθε κιθάρα εχει λογο ύπαρξης και σε εμπνέει για διαφορετικά πράγματα).

• Συμφωνώ 1

• Moderator
36 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Τοτε ΓΙΑΤΙ να παρεις strat και οχι μια ΠΟΛΥ ανωτερη κιθαρα?

Χμμμ... άσε με να το σκεφτώ λίγο...?

Αααα... το βρήκα: Όχι λόγω των κσύλων. Είναι pine και λαμπαδιάζουν εύκολα ?

ΥΓ: Και εδώ βρε σατάνα tele; ? Και απ' ότι βλέπω παρέσυρες και τον @Shelter σε ακατονόμαστες ατραπούς ?

all this has happened before and will happen again

13 λεπτά πριν, kpeyos είπε

Κατ' αρχάς το να βγάζει κάποιος τη strat άχρηστη κιθάρα πρέπει να είναι το blanket statement της 10ετίας, ακόμη και για τα χιουμοριστικά standards το

για ΕΜΕΝΑ ειπα, και δεν την ειπα αχρηστη μια χαρα εΥχρηστη (ως διακοΖμιτικο ? ειναι ή αν θες να παιξεις στα μπουζουκια) ΜΕΤΡΙΑ την ειπα...

• Χαχα 1

18 λεπτά πριν, kpeyos είπε

To σχήμα μιας tele είναι σοβιετικό utilitarian, αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν Lada, αν ήταν σπίτι θα ήταν εργατική κατοικία

Έχει και Tele με μονδέρνα σχήματα, η δική μου πχ και τις κούρμπες της έχει, και μονδέρνο radius και όλα τα ωραία πράγματα, και το βασικότερο, it sounds like a Tele

Never give up! 

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου