Προς το περιεχόμενο

70 χρόνια Stratocaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Λες και ήταν χτες... Τι γρήγορα που περνάει ο καιρός... Σαν να μην πέρασε μια μέρα... Τα κλισέ τσιτάτα θα μπορούσαν να πέφτουν βροχή.

Η ουσία είναι μια. Πέρασαν 70 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης Stratocaster το μακρινό πλέον 1954 και το κούτσουρο της καρδιάς μας, συνεχίζει να μας συγκινεί.

Τρίβιδες, τετράβιδες, alder, ash, κάτι άλλο, μικρό headstock, μεγάλο headstock, nitro finish, poly finish, Fender Stratocaster να γράφει και ας είναι ότι να 'ναι...

Και απευθυνόμενος τώρα στους εξάχορδους... Ποιο κατά την ταπεινή (και υποκειμενική) σας φυσικά άποψη, είναι το holy grail όταν η κουβέντα πάει στην Stratocaster; Ποια περίοδος έβγαλε τις κορυφαίες Stratocaster;

Ποια θα θέλατε διακαώς και κυρίως, γιατί;

Δικό σας...

54_strat.jpg

• Like 10

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Από τα ελάχιστα πράγματα που άντεξαν τόσο στον χρόνο και παρέμειναν αναλλοίωτα (οκ με διάφορες εξαιρέσεις και παραλλαγές κατα καιρούς) , αλλά η main κιθάρα (σχήμα -χρώμα- specs περίπου) παράγεται και πωλείται ακόμα....70 χρόνια μετά.

Αυτό με εντυπωσιάζει σε όλα τα πράγματα (και στους ανθρώπους) ή διάρκεια στον χρόνο.

Καμία δεν θέλω, έχω....αλλά respect.

• Like 1

9 λεπτά πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

Ποια περίοδος έβγαλε τις κορυφαίες Stratocaster;

Ποια θα θέλατε διακαώς και κυρίως, γιατί;

Αν και ειμαι του άλλου στρατοπέδου, οι συγχρονες που έχουν βιντατζ σπεκς μου αρεσουν.

Διακαώς καμία. Αλλά δε με χαλάει μια Eric Johnson. Ακόμα και American professional II σε mystic Surf Green.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

• Moderator

Μπορεί να μην μου άρεσε ποτέ για μένα, μπορεί να μην είναι η πρώτη ηλεκτρική που κατασκευάστηκε, ούτε καν  η πρώτη κιθάρα του Leo, αλλά για μένα παραμένει η πιο iconic. Η φωτογραφία δίπλα στο λήμμα "ηλεκτρική κιθάρα" πρέπει να είναι strat. 

Πρώτον γιατί έσπασε όλα τα σχεδιαστικά στερεότυπα και δεύτερον γιατί με αυτήν έπαιξε ο Hendrix. Η strat δεν ήταν απλά μια κιθάρα που έπαιζε πιο δυνατά από τις ακουστικές και δεν μικροφώνιζε. Ήταν ένα καινούργιο όργανο. 

• Like 1

Η ποιότητα κατασκευής και α υλικά από τα τέλη του 90 έχουν φτάσει στο απόγειο τους, από τότε και μετά έχουμε τα καλύτερα όργανα. Σίγουρα θα ήθελα μια παλιά συλλεκτική στρατ... για να την πουλήσω φυσικά, αλλά για να παίζω, μια 00s αμερικάνικη flagship με brazilian rosewood ταστιέρα είναι ότι πρέπει, αυτή που έχω δηλαδή, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε

kavagio for strings

Μια κιθάρα έχω και αυτή είναι strat.
Hw1 με 3tone sunburst, alder modern c neck, big headstock και 22 τάστα. Πλέον με warmoth boatneck, 21 τάστα, μικρό headstock και fralin vintage hot pups, ξέρω εντελώς κλισέ αλλά who cares και δεν θα ήθελα καμιά άλλη.

Δυστυχώς πλέον δεν παίζω καθόλου αλλά όταν την βάζω στον champ clone με fuzzface και wah, ο τόνος είναι εκεί, τα υπόλοιπα είναι δική σου δουλειά (και αυτό κλισέ, μάλλον παραμεγάλωσα)

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Και ο Malmsteen. Εγώ θα διάλεγα κάποια καινούρια made in Japan.

Επεξεργασμένο από Κβαντική Διεμπλοκή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου