Προς το περιεχόμενο

GHS Rollerwound (ή Semi-Flat)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους, 

πέρασα πρώτα απ' την αναζήτηση αλλά για τη GHS υπάρχουν κυρίως παιάνες για αυτό το σετ σπαγγετίνης που πωλείται τάχα μου για χορδές... but who am I to judge if it puts the wind in your sails.?

Create new topic λοιπόν καλό μου Noiz.

Ψάχνω αποψης σχετικά με τις rollerwound, semi-flat χορδές της GHS αν κάποιος τις χρησιμοποιεί ή τις έχει δοκιμάσει. Τί να περιμένει σε αίσθηση και ήχο ένας τυπικός χρήστης roundwound, nickel coated χορδών; Δεν έχω εμπειρία ούτε με semi (πόσο semi άραγε) ούτε με pure nickel που είναι αυτές...

• Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ECC803s είπε

but who am I to judge if it puts the wind in your sails.?

Όντως who are you? μια και σχεδόν όλοι οι κιθαρίστες στον πλανήτη Γη μέχρι τα late 70s αυτή την σπαγγετινη χρησιμοποιούσαν ?

Επί του προκειμένου, για τις rollerwound θα έχεις λιγότερα πρίμα από μια rounwound nickel plated steel ή μια rounwound pure nickel χορδή και περισσότερα από μια ground round ή flatwound χορδή

Feel wise επειδή η GHS διατηρεί το round core σε αυτό το σετ αν δεν παίζεις τωρα με GHS Boomers αλλά με D'addario ή ΕΒ θα νοιώσεις την μαγεία του roundcore (less tension,πιο μαλακό feel) οπότε σε συνδυασμό με το flattening μια πιο βουτυρενια αίσθηση.

Αυτά για τις τυλιχτες χορδές φυσικά οι απλές είναι το ίδιο σε όλα τα σετ 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator
3 ώρες πριν, ECC803s είπε

Τί να περιμένει σε αίσθηση και ήχο ένας τυπικός χρήστης roundwound, nickel coated χορδών;

Κατ' αρχάς περισσότερο fundamental και λιγότερες αρμονικές. 

Έχω παίξει με flats και με semi. Για μένα αν δεν παίζεις Jazz με εικόνισμα τον Charlie Christian δεν έχουν μεγάλο νόημα. Βαρετά καθαρά κι ακόμη πιο βαρετά βρώμικα.

Αντίθετα από το Precision οι flat LaBella δεν φεύγουν ποτέ και δεν αλλάζονται και ποτέ. 

• Συμφωνώ 1

6 hours ago, Superfunk said:

Όντως who are you? μια και σχεδόν όλοι οι κιθαρίστες στον πλανήτη Γη μέχρι τα late 70s αυτή την σπαγγετινη χρησιμοποιούσαν ?

Ήταν απόπειρα δια καλαμπούρι ρε εγκάθετοι 38αράκηδεσ ?

KATAIFI-500g-packshot-700x321.png.webp

3 hours ago, kpeyos said:

Κατ' αρχάς περισσότερο fundamental και λιγότερες αρμονικές. 

Έχω παίξει με flats και με semi. Για μένα αν δεν παίζεις Jazz με εικόνισμα τον Charlie Christian δεν έχουν μεγάλο νόημα. Βαρετά καθαρά κι ακόμη πιο βαρετά βρώμικα.

Για τις flats έχω χοντρικά την ίδια γνώμη, αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν τις βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τις semi.

Ευχαριστώ για το feedback κύριοι

1 ώρα πριν, ECC803s είπε

Για τις flats έχω χοντρικά την ίδια γνώμη, αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν τις βάζεις στο ίδιο τσουβάλι με τις semi.

Οι rollerwound δεν είναι semi (half rounds)  ,είναι πιο bendable από τις semi. Οι half rounds είναι πιο πριμες από τις flat wounds 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου