Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ibanez grg121-dx (μπαζάρισμα-setup)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθες άλλαξα nut σε έναν κορυφαίο μάστορα στο Ηράκλειο. Του πήρε περίπου δυο ώρες να το φτιάξει. Μέχρι να του κάνει το σωστό σχήμα, να σημαδέψει και να δημιουργήσει τα slots, να το βάλει βάλει πάνω στην κιθάρα, να βάλει νέες χορδές, να ξαναμετρησει και να αρχίσει να βαθαίνει τα slots, να το βγάζει από την κιθάρα και να ξεκινά να το λιμάρει με διαφορά γυαλόχαρτα και λίμας για να του φέρει το τελικό σχήμα, να το βάζει πάνω, να ξανά τσεκάρει το σεταπ για να μην του φύγει ούτε δέκατο του χιλιοστού, και να μου την παραδίδει ξέροντας ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αρτιότερη δουλειά.

Μου ζήτησε να μην του μιλάω, ειδικά την πρώτη ώρα, διότι πρόκειται για εργασία που απαιτεί 100% συγκέντρωση.

Μου πήρε 40 ευρώ.

Εχω δει δουλειά των 10 ευρω και είναι ανάλογη της αξίας της. Πεταμένα λεφτά συνήθως.

Δυστυχώς, λίγοι μάστορες είναι πραγματικοί γνωστες του αντικειμένου.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα, δεν διαφωνώ. Ως ερασιτέχνης αρχάριος που παίζω σπίτι άλλαξα το πλαστικό εργοστασιακό se tusq χωρίς να το σκεφθώ ιδιαίτερα. Απλά μέτρησα διαστάσεις, τις είπα στο μαγαζί και μου έδωσαν το αντίστοιχο πιο κοντινό. Σε 2 κιθάρες ήταν drop in. Στην μία κιθάρα μάλιστα το ύψος του ήταν λίγο μικρότερο από το μαμίσιο, ακριβώς εκεί που το ήθελα. Σε μία περίπτωση το έτριψα αρκετά σε γυαλόχαρτο για να έρθει στο ύψος που ήθελα. Με ένα ελάχιστο χτύπημα προσεκτικά έβγαλα το μαμίσιο, έτριψα με ελαφρύ γυαλόχαρτο λίγο το σημείο να φύγει η παλιά κόλλα, και με λίγη ξυλόκολα κόλλησα το tusq. Δεν ασχολήθηκα να βαθύνω τα slot ή κάτι άλλο. Η ευθυγράμμιση των χορδών είναι πιστεύω άψογη πάνω στους πόλους του μαγνήτη καισ το μπράτσο. Είδα μεγάλη διαφορά σε κράτημα κουρδίσματος, και καθαρότητα ήχου. Έχω action max 1.50. Βέργα και intonation τα ρυθμίζω μόνος μου πλέον. Ακόμη και στην LP μου που δεν μπορούσα να την κατεβάσω άλλο μόνο από την γέφυρα, λόγω buzz την έφερα στο 1.50. Δεν θα έκανα ποτέ απόπειρα πχ να πάρω κοκκάλινο και να το διαμορφώσω γιατί δεν ξέρω. Επίσης οι κιθάρες μου είναι φθηνές squier, ibanez, hb και ίσως η διαφορά ακόμη και με κακοτεχνία να δείχνει πιο εύκολα.

Σίγουρα κάνεις καλά και πειραματίζεσαι. Τα έτοιμα, κομμένα, nut θέλουν σίγουρα λιγότερη δουλειά.

Και στην περίπτωση αυτή, θέλουν μάστορα που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, εάν θέλουμε να υπάρχει το μέγιστο αποτέλεσμα. Και υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά, όπως το να θέλουν να το χαμηλώσουμε και μην πετύχουμε να δώσουμε την καμπύλη που έχει το μπράτσο κλπ.

Γιώργος

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Και έτσι τα έκανα σκ@τ@ νομίζοντας ότι θα καταφέρω να αλλάξω Nut...
Και η κιθάρα είναι σε αγγελία και θέλει Nut και setup... Γιατί δεν έχω το 50ρικο για να την πάω σε μάστορα, γιατί θέλω να μάθω να τα κάνω μόνος μου, γιατί βλέπω βιντεάκια στο youtube και λέω "έλα μωρέ! εύκολο είναι! άλλαξε Nut σε 5 λεπτά"

The End

Fin

Koniec
(για όσους έβλεπαν Μπόλεκ και Λόλεκ πιτσιρικάδες)

?

Επεξεργασμένο από Phoenix2022
  • Χαχα 1

Δεν ξέρω ποιος σου είπε να πειράξεις το Nut, εγώ πάντως σου είπα να ισιώσεις το λαιμό με το truss rod, τελείως ίσιο αν είναι δυνατόν, και να παίξεις με το ύψος στα βαγονάκια, δεν μπορεί να πάει στραβά αυτό

kavagio for strings

47 minutes ago, Άγιος said:

Δεν ξέρω ποιος σου είπε να πειράξεις το Nut, εγώ πάντως σου είπα να ισιώσεις το λαιμό με το truss rod, τελείως ίσιο αν είναι δυνατόν, και να παίξεις με το ύψος στα βαγονάκια, δεν μπορεί να πάει στραβά αυτό

Κανένας δεν μου είπε. Δικιά μου βλακεία ήταν.

1 minute ago, gkourmoul1 said:

Τι πήγε στραβα (τι έπαθε το παλιο Nut)?

Το ξεκόλλησα και πήγα να κολλήσω ένα νέο το οποίο δεν είχα λιμάρει. Πήγα να το λιμάρω και απέτυχα. Πήγα να ξαναβάλω το παλιό nut και λίμαρα την Low E. Χρησιμοποίησα κόλλα σιλικόνης (δεν είχα κυανοακρυλίκή).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου