Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ibanez grg121-dx (μπαζάρισμα-setup)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator
1 ώρα πριν, Σπινθηροβόλος γάιδαρος είπε

Όπως έγραψε ο op, η κιθάρα έχει πάει σε 2 διαφορετικούς μάστορες και οι οποίοι του είπαν ότι η κιθάρα είναι μια χαρά. Οπότε πιθανολογώ ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Εκτός κι αν και οι 2 μάστορες ήταν "μάστορες"

Αν είναι μια χαρά, τότε ακολουθώντας την πρώτη παράγραφο θα στρώσει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή τη βλέπω τη δουλειά να κάνω καμία πατάτα από τα νεύρα μου και να μου μένει το μπράτσο στο χέρι, έβγαλα της χορδές και ίσιωσα το μπράτσο... Έχω πάρει τρομάρα μου και αυτον τον χάρακα

41T96KULoIL._AC_UF8941000_QL80_.jpg.15a41ddd7e330f32b240a1341514f41a.jpg

για να ελέγχω την καμπυλότητα γιατί με τα filler (τα οποία επίσης έχω) δεν έβγαζα άκρη αν ακουμπάει-δεν ακουμπάει, σηκώνει-δεν σηκώνει τη χορδή...

Θα την αφήσω όλο το βράδυ να "κάτσει" το ξύλο σε "default" ρύθμιση και άντε πάλι να βάλω χορδές και να αρχίσω να παίζω, μέχρι να την κάνω καυσόξυλα για το barbeque...

Ερώτηση νούμερο 2, παραθέτω φωτό του nut

Untitled.thumb.jpg.3bc2b3b872c4cff896af086eed4db18e.jpg

Σαν να μου φαίνονται "ρηχά" τα αυλάκια του. Τελευταία φορά την είχα σετάρει στον μάστορα με 10ρες χορδές...

Να ξαναβάλω 10ρες ή να βάλω 9ρες; Από την άποψη του μπαζαρίσματος αν έχει σημασία.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, να είστε καλά!

Πρώτη φορά σε φόρουμ βρίσκω τόσο καλά παιδιά, χωρίς ειρωνείες, υφάκι 10 καρδηναλίων και διάθεση τρολαρίσματος. Αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ.

Με 10αρες θα έχεις λιγότερο buzz.

Εάν έχεις buzz μόνο με ανοιχτές χορδές και όχι σε πχ 1o-2o ταστο, τοτε είναι χαμηλό το nut.

Δεν θα κερδίσεις κάτι εάν τη αφήσεις χωρίς χορδές ένα βραδυ. Ίσα ίσα που θα θέλει άλλο ένα βράδυ να περάσει, με χορδές πάνω, για να κατασταλάξει το μανίκι εκεί που ήταν την προπροηγούμενη.

Γιώργος

• Moderator

Εντωμεταξύ, τη άλλη εβδομάδα έρχονται έως και 44αρια, που αν (ανάλογα την περιοχή) συνοδευτούν και με αυξημένη υγρασία, θα είναι "δολοφονικός" συνδυασμός για τα "κούτσουρα".

Και στις μετακινήσεις, αυτές τις μέρες δεν ξεχνάμε όργανο σε πορτμπαγκάζ, εκτός και αν θέλουμε να ασχοληθούμε με την... τοξοβολία .

all this has happened before and will happen again

13 λεπτά πριν, Phoenix2022 είπε

Πρώτη φορά σε φόρουμ βρίσκω τόσο καλά παιδιά, χωρίς ειρωνείες, υφάκι 10 καρδηναλίων και διάθεση τρολαρίσματος. Αλήθεια σας ευχαριστώ πολύ.

Είμαστε αρχηγεία

kavagio for strings

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Phoenix2022 είπε

Δεν έχεις μπει στα σωστά τοπικ ακόμα.... 

Επεξεργασμένο από noe13
  • Χαχα 2

Slow must go on....!!!!

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Phoenix2022 είπε

Χαζή ερώτηση νο3: Το μπράτσο πρέπει να είναι ολόισιο ή να έχει μια μικρή καμπυλότητα;

Ολόισιο είναι το σωστό και για το playability και για τον ηχο.Φυσικα για να μην τρίζει όταν είναι ολόισιο πρέπει να έχεις τέλειο fret dress, fret crowning και leveling όπως και τέλεια κομμένο nut. Κάτι που καμμία κιθάρα δεν έχει από το εργοστάσιο οπότε δώσε relief όσο το πάχος μιας πένας thin στο 8ο ταστο με καποταστο στο 1ο και πατημένη τη χορδή στο 14ο ή απλά πήγαινε σε έναν τεχνικό της προκοπής να σου κάνει την ταστοδουλεια και το nut

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Συμφωνώ 2

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Oλόισιο είναι το σωστό (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άμα η κιθάρα έχει μια μικρή καμπυλότητα ψηλά στην ταστιέρα που δεν φτιάχνει με το truss rod, δεν μπορεί να γίνει playable με σωστό setup)

Για να μην τρίζει ανέβασε λίγο το action, φέρε τα βαγονάκια με υπομονή σε έναν συμβιβασμό ώστε να μην βρίσκουν οι χορδές στα τάστα αλλά και να παίζεις εύκολα

• Συμφωνώ 1

kavagio for strings

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου