Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ibanez grg121-dx (μπαζάρισμα-setup)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακριβώς 

Τι περισσότερες φορές που πιάνω μια κιθάρα, κρατώ μαζί μου το truss rod για κάποια μικρό διόρθωση.

Εαν έχουν ξεκουρδισει όλες οι χορδές είναι σημάδι ότι το μανίκι θέλει ρύθμιση (ισχύει πάντα)

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

Φαντάζομαι θα εννοείς το truss rod

Το σωληνωτό παξιμάδι που είναι τοποθετημένο πάνω στο truss rod (βέργα) ονομάζεται και αυτό nut ?

Και'γω πρώτη φορά που το είχα ακούσει νόμιζα πως ο τύπος, αναφερόταν στο nut που περνάνε οι χορδές ?

• Like 1

Flying High Again

• Moderator

Εγώ πάντως δεν το παρατηρώ αυτό με την απαίτηση για συνεχείς ρυθμίσεις του trussrod.

Μια φορά το κάνω (αν χρειάζεται) όταν πάρω την κιθάρα και μετά τέλος.

Μάλιστα σε μια ibanez που έχω εδώ και είναι ΝΤΟΥΦΕΚΙ, το trussrod τελευταία φορά πρέπει να πειράχτηκε πριν καμιά 30ρια  χρόνια που της έκανε fret dress ο Οικονομάκης.  ?

• Συμφωνώ 1

4 λεπτά πριν, harilatron είπε

Εγώ πάντως δεν το παρατηρώ αυτό με την απαίτηση για συνεχείς ρυθμίσεις του trussrod.

Μια φορά το κάνω (αν χρειάζεται) όταν πάρω την κιθάρα και μετά τέλος.

Μάλιστα σε μια ibanez που έχω εδώ και είναι ΝΤΟΥΦΕΚΙ, το trussrod τελευταία φορά πρέπει να πειράχτηκε πριν καμιά 30ρια  χρόνια που της έκανε fret dress ο Οικονομάκης.  ?

Τι action?

Γιώργος

Καλό είναι να μην πειράζεις truss rod στην τύχη. Δηλαδή αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος ότι χρειάζεται όντως ρύθμιση και επίσης αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος προς ποια φορά πρέπει να στρίψεις τη βίδα και κατά πόσο, μπορεί να έχεις κακό αποτέλεσμα και σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και ζημιά.

Τσέκαρε το relief του μπράτσου σου (υπάρχουν άπειρα βίντεο στο youtube που δείχνουν πώς) και αν όντως εκεί είναι το πρόβλημα, τότε προχώρα στο επόμενο βήμα.

Για ακριβέστερες μετρήσεις σχετικά με το μπράτσο, καλό είναι να έχουμε στην κατοχή μας κι ένα τέτοιο:

https://www.thomann.de/gr/musicnomad_precision_truss_rod_gauge.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw34qzBhBmEiwAOUQcFzCS8DVqs-oUQnZEGTVKTjit77Ft3zFpuiKGFg7duGxCTkX9f4-HJBoCkeQQAvD_BwE

Ενωμοτάρχης

46 λεπτά πριν, harilatron είπε

Γύρω στο 1.5 mm στο 12ο, με σχεδόν μηδενικό bow. 

Μηπως μένεις σε περιοχή με μικρές αυξομειώσεις θερμοκρασίας/υγρασιας?

πχ εδώ που μένω χθες είχε 41 βαθμούς με <30% υγρασίας, ενώ σήμερα είναι 28 βαθμοί με 60+ υγρασία…

Επίσης, είναι ανάλογα και το παίξιμο του καθενός, αλλά και τα γούστα του, γενικώς. Αλλιώς αντολαμβανεται και αξιολογεί ο κάθενας μια μικρη μεταβολή στο bow.

Γιώργος

• Moderator

Εντός σπιτιού έχω 20oC και 55-60% υγρασία το χειμώνα και 27oC και 40-50% υγρασία το καλοκαίρι. 

Πράγματι, δεν μετράω σχολαστικά, αλλά αν το ΑΞΧΙΟΝ γίνει 1.8 ή 1.2 δεν θα προβληματιστώ και πολύ.

Έτσι κ ι αλλιώς οι κιθάρες μου διαφέρουν μεταξύ τους περισσότερο από τις μεταβολές της καθεμιάς στο χρόνο.  

Παρεμπιπτόντως, έχω την αίσθηση ότι η κιθάρα του OP μπορεί να χρειάζεται και κάποιο shim ή δουλειά στο nut και αντί αυτού να ταλαιπωρείται με ακραίες ρυθμίσεις του trussrod και με προβλήματα στα πρώτα τάστα. 

• Like 1

5 ώρες πριν, Phoenix2022 είπε

Η κιθάρα αυτή ποτέ δεν μου κάθισε καλά. Δυσκολεύτηκα να συνηθίσω το μπράτσο της

Κακώς κάθεσαι και ασχολείσαι τόσο καιρό με αυτή την κιθάρα. Ότι δεν μας κάνει το αφήνουμε και προχωράμε παρακάτω.

Μάλλον δεν σε βολεύουν τα 43mm και το 16αρι radius. Μια καλύ λύση είναι να τη δώσεις και να πας σε μια Strat με c shape, 42mm και 9.5αρι radius.

ΥΓ στην πρώτη παράγραφο αντί για κιθάρα βάζεις και τη λέξη γυναίκα αν θέλεις

ΥΓ2 στη δεύτερη παράγραφο όμως δεν βάζεις τη λέξη tele αντί για strat

• Like 1

34 minutes ago, Σπινθηροβόλος γάιδαρος said:

Κακώς κάθεσαι και ασχολείσαι τόσο καιρό με αυτή την κιθάρα. Ότι δεν μας κάνει το αφήνουμε και προχωράμε παρακάτω.

Μάλλον δεν σε βολεύουν τα 43mm και το 16αρι radius. Μια καλύ λύση είναι να τη δώσεις και να πας σε μια Strat με c shape, 42mm και 9.5αρι radius.

ΥΓ στην πρώτη παράγραφο αντί για κιθάρα βάζεις και τη λέξη γυναίκα αν θέλεις

ΥΓ2 στη δεύτερη παράγραφο όμως δεν βάζεις τη λέξη tele αντί για strat

no money, no honey...

Άσε που κινδυνεύω με υπερηχητική-rafale παντόφλα

Εκτός αν βρω ανταλλαγή 1 προς 1 (δύσκολο)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου