Προς το περιεχόμενο

Μίξη κιθάρας με πυκνωτικό

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα.

προσπαθώ να βελτιώσω τον ήχο που παίρνω ηχογραφώντας με ένα Rode μια ακουστική.

Ηχογραφώ σε δωμάτιο και δοκίμασα διάφορα, όπως να κάνω κλώνο του τρακ και να το βάλω σε άλλο κανάλι, να βάλω REVERB, κάποιος μου είπε να αλλάξω τη φάση στο άλλο κανάλι.

Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι θα έλεγα ΟΚ.

Τι θα μπορούσα να κάνω για να δωσω ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρεπει να υπαρχουν Plugins βεβαια αλλα εγω εχω μεινει στα παλαια.

Πχ αν προκειται για κιθαρα που δεν ντουμπλαρεται (να παιξεις δηλαδη το ιδιο σε αλλο καναλι) και εχεις τη δυναοτητα να παρεις ενα ακομα μικροφωνο, ψαξε για mid/side miking.

Θα χρειαστεις ενα ακομα πυκνωτικο που εχει δυνατοτητα 8 figure πχ το Behringer B-2 PRO
Ενα πειραμα ππου ειχα κανει

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

ακούγεται όντως εντυπωσιακά.

Αλλά θα χρειαστεί σίγουρα τέτοιου τύπου μικρόφωνο ;

ή άλλο ένα ίδιο με το άλλο (είναι το ντ1α)

• Moderator
4 ώρες πριν, sultan of string είπε

καλησπέρα.

προσπαθώ να βελτιώσω τον ήχο που παίρνω ηχογραφώντας με ένα Rode μια ακουστική.

Το δωμάτιο και η θέση του μικροφώνου παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Ως σημείο εκκίνησης, τοποθέτησε το mic κοντά στην κιθάρα, να δείχνει περίπου στα 12ο τάστο. Πλησίασε το μέχρι εκεί που ξεκινούν να αυξάνουν απότομα τα μπάσα και μετά τράβα το λίγο πιο μακριά.

Μείνε όσο πιο μακριά μπορείς από τοίχους και πατώματα. Βάλε ένα χαλάκι κάτω από το μικρόφωνο.

Ηχογράφησε. Αν θες στέρεο για να το στείλεις L/R πρέπει να ξαναπαίξεις την ίδια κιθάρα με το ίδιο όσο μπορείς παίξιμο. Ντουμπλαρίσματα καναλιών κι εφέ δε θα σου δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Μετά κάποιο eq, ίσως λίγο compression αν χάνεται στη μίξη και είσαι ΟΚ.

Μην ασχοληθείς με εξωτικές τεχνικές ηχογραφήσεις κλπ. Αυτά είναι για να σου δώσουν κάποιες λεπτομέρειες. Αν δεν μπορείς να βγάλεις ήχο με τα προηγούμενα βήματα, θα σου είναι κι αυτές άχρηστες.

Αν θες να πειραματιστείς αγόρασε ένα πουράκι (small diaphragm condenser) της Rode, που έχει πολύ διαφορετικό ήχου. Ειδικά αν θες να γράψεις fingerstyle.

Τέλος, αν θες ανέβασε κάτι εδώ από αυτά που έχεις ηχογραφήσει με το setup σου και πες μας τί σε ενοχλεί.

1 ώρα πριν, sultan of string είπε

ακούγεται όντως εντυπωσιακά.

Αλλά θα χρειαστεί σίγουρα τέτοιου τύπου μικρόφωνο ;

ή άλλο ένα ίδιο με το άλλο (είναι το ντ1α)

Υπαρχουν πολλες στερεο τεχνικες, και τις περισσοτερες θα μπορουσες να τις κανεις με δυο NT1A. Αλλα αν θες να κανεις το mid/side που σου λεει ο Δελτα συγκεκριμενα, το ενα μικροφωνο ΠΡΕΠΕΙ να ειναι figure 8. Δε γινεται αλλιως. 

Για το mid μικροφωνο το NT1 ειναι μια χαρα, αλλα για το side θα πρεπει να βρεις καποιο που να ειναι figure 8, ειτε πυκνωτικο ειτε ribbon. Εγω πχ χρησιμοποιω το Rode M3 για mid και ενα ribbon Superlux R102 για side για προχειρες ηχογραφησεις στο σπιτι (οχι οτι κανω και αλλες).

• Guru
10 ώρες πριν, kpeyos είπε

Τέλος, αν θες ανέβασε κάτι εδώ από αυτά που έχεις ηχογραφήσει με το setup σου και πες μας τί σε ενοχλεί.

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

ευχαριστώ για τις ιδεες.

Για την ώρα σκέφτομαι πως να περιορίσω το κόστος.

Εχω ένα φορητο τσέπης tascam που έχει δυο αντικριστά μικρόφωνα και σεφτόμουνα μηπως μπορώ να τα αξιοποιήσω μαζί με το rode. Δεν ξέρω τι τύπου είναι. Πάντως από μόνο του αυτό ηχογραφεί καλά σε ζωντανές εμφανίσεις

αυτά που έχω ηχογραφήσει είναι δοκιμές και μάλλον μέτρια και στο παίξιμο.

αλλά θα προσπαθήσω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ανεβαζω ένα δειγμα.

δεν είναι ότι δεν μου αρέσει.

Θέλω ο ήχος να έχει περισσότερο, ας πούμε χώρο και να μοιράζεται στα δύο κανάλια.

Θα μπορούσα να κάνω κάτι με το τασκαμ?

• Guru
Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Αν έχεις το tascam με τα XY μικρόφωνα, μπορείς να κάνεις hard pan στα δύο κανάλια που δίνει. Μετά μπορείς να βάλεις στο κανάλια reverb με τις επιστροφές των καναλιών panned κυρίως ανάποδα, δηλαδή το reverb του δεξιού καναλιού αριστερά, και αυτό του αριστερού δεξιά. 

Το παρακάτω είναι μονοφωνικα γραμμένο καρφί piezo. Αντί για μικρόφωνα έβαλα IR, το αντέγραψα σε δύο κανάλια με λίγο διαφορετικό eq και compressor στο καθένα, και μετά έβαλα τα reverb ανάποδα.

https://www.youtube.com/watch?v=lzh3QnrIqTQ

Επεξεργασμένο από Alter
  • Ευχαριστώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου