Προς το περιεχόμενο

"We believe that no synthesizer should ever cost more than $1500"


Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 minutes ago, Waterfall-K said:

Τέλος, το να υποστηρίζει κανείς ότι "δεν έχει κόστος R&D" μια εταιρεία-κολοσσός όπως η Music Tribe, η μαμά εταιρεία του Uli Behringer η οποία έχει στην κατοχή της -μεταξύ άλλων- τις Behringer, TC Electronic, Midas, Tannoy, Klark Teknik κ.α., είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. 

Το thread είναι για τη Behringer για τα synths της εδώ ή για όλο τον όμιλο; Και βασικά γιατί πρέπει να με νοιάζει ως πληκτρά πόσο R&D πέφτει για κονσόλες και monitors αν στα synths από τα 20 μοντέλα τους τα 19 είναι αντιγραφές; (τυχαίο το νούμερο, δεν ξέρω πόσα synths έχουν στον κατάλογο)

 

34 minutes ago, Waterfall-K said:

Η "αντιγραφή κάποιων industry standards" και οι "παραλλαγές και βελτιωσούλες" γίνονται από την συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τις αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι τον παγωτατζή της γειτονιάς σου και ό,τι άλλο ενδιάμεσα. Η Behringer κάνει ακριβώς ότι και όλες οι υπόλοιπες εταιρείες, το ότι ασχολούνται τόσο με αυτήν είναι γιατί το αρχικό "τσούξιμό" αρχίζει και γίνεται αβάσταχτος πόνος.

Έλα τώρα, νομίζω ότι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Η Behringer έγινε μεγάλη και τρανή κάνοντας reverse engineering, δεν είναι μυστικό, δεν βγάλανε ξερω γω 100 δικά τους σχέδια και τα κρατήσανε για πολλά χρόνια κάνοντας βελτιώσεις. Δεν είναι κακό, γίνεται παντού όπως λες κι εσύ, είχαν μεγάλη πέραση στην αγορά με αυτή την τακτική και έφτασαν να εξαγοράσουν εταιρίες-θρύλους έτσι, τις ξέρεις καλύτερα από μένα προφανώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΝ είχαμε 4900 ευρώ ΚΑΙ μας ενδιέφερε αρκετά το μέλλον του κλάδου θα μπορούσαμε να αγοράσουμε το παρακάτω report:

 

https://www.linkedin.com/pulse/hardware-synthesizers-market-2024-size-share-forecast-87s6e/

 

αλλά ακόμη και χωρίς να το αγοράσουμε, υπάρχουν μερικά αξιόλογα στοιχεία στο δείγμα που προ-δημοσιεύουν, όπως το ότι η Behringer είναι τέταρτη (κάτω από την Arturia), αλλά η Ashun (με το απολύτως τίμιο προϊόν της) είναι τελευταία.

 

Δύσκολο λοιπόν να προβλέψει κανείς το μέλλον εταιρειών, αλλά πάντως δεν φαίνεται να εξαρτάται αποκλειστικά από παραμέτρους που εμείς (σαν καταναλωτές) θεωρούμε προφανείς και αυτονόητες (π.χ. η Yamaha είναι τρίτη, ένας Θεός ξέρει για ποιο λόγο), όπως ο λόγος τιμής/ποιότητα.

 

Και βέβαια είναι άλλη μία ένδειξη (λες και την χρειαζόταν κανείς) ότι άλλο η ποιότητα και άλλο η εμπορική βιωσιμότητα.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, TakisB είπε

Και βασικά γιατί πρέπει να με νοιάζει ως πληκτρά πόσο R&D πέφτει για κονσόλες και monitors αν στα synths από τα 20 μοντέλα τους τα 19 είναι αντιγραφές; (τυχαίο το νούμερο, δεν ξέρω πόσα synths έχουν στον κατάλογο)

Κάνε μια επίσκεψη στο site τους και πες μου πόσους κλώνους θα βρεις. Αν δεν βαριέσαι και έχεις μερικές ώρες για χάσιμο, κάνε και ένα ψαξιματάκι να δεις πόσα από τα χιλιάδες προϊόντα που βγάζουν είναι κλώνοι. Κάνε το ίδιο και για τις άλλες εταιρείες, κι εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.

 

6 λεπτά πριν, TakisB είπε

Η Behringer έγινε μεγάλη και τρανή κάνοντας reverse engineering, δεν είναι μυστικό, δεν βγάλανε ξερω γω 100 δικά τους σχέδια και τα κρατήσανε για πολλά χρόνια κάνοντας βελτιώσεις. Δεν είναι κακό, γίνεται παντού όπως λες κι εσύ

Ακριβώς, δεν είναι κακό και γίνεται παντού και από τους πάντες, ολόκληρη η ανθρωπότητα δουλεύει έτσι εδώ και αιώνες, αλλά για έναν περίεργο λόγο (καλά, όχι και τόσο περίεργο, αλλά ας μην μπούμε και στα χωράφια της...ψυχιατρικής) όλοι ασχολούνται με την Behringer, η οποία κάνει ό,τι και όλοι οι υπόλοιποι, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, αλλά όλοι

 

Να σας θυμίσω εδώ ότι το θέμα του θρεντ δεν είναι η Behringer και οι "κλώνοι" της, αλλά η δήλωση της που αναγράφεται στον τίτλο του θρεντ.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 minutes ago, Waterfall-K said:

Να σας θυμίσω εδώ ότι το θέμα του θρεντ δεν είναι η Behringer και οι "κλώνοι" της, αλλά η δήλωση της που αναγράφεται στον τίτλο του θρεντ.

Ως προς αυτό εγώ προσωπικά τοποθετήθηκα στη 2η σελίδα του thread.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου