Προς το περιεχόμενο

Μουσική (playback) με τύμπανα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

0) Παίζω ακουστικά ντραμς, ακούγοντας παράλληλα τραγούδια από κλειστού τύπου ακουστικά, μεγάλα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ακούγονται τα πατίνια καθόλου και τα υπόλοιπα ακούγονται πιο μουντά, ενοχλητικά, λόγω της φυσικής ηχομόνωσης των ακουστικών (sony xm5, κλειστό anc).

1) Σκέφτομαι μήπως τα in ear ακουστικά είναι πιο κατάλληλα, αλλά βλέπω ότι κοινωνούν πολύ τον ήχο και δεν μου κάθισαν πολύ άνετα στο παρελθόν.

2) Έπειτα είναι τα open back (ανοιχτού τύπου)  μεγάλα ακουστικά, που επιτρέπουν κάπως τον ήχο του περιβάλλοντος να εισέλθει. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ όμως.

Ιδέες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν υπάρχει 1:1 συσχέτιση, όταν παίζω με μουσικές ωτοασπίδες, ακούω τα πάντα πολύ καθαρά, απλά σε χαμηλότερο βαθμό. Τα in-ear κάνουν σε κάποιο βαθμό το ίδιο πράγμα, απλά μπορείς να ακούς και μουσική ταυτόχρονα.

Παλαιότερα έπαιζα με πάμφθηνα in-ear, τύπου 10 ευρώ. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις κάτι αντίστοιχο.

Επίσης με τα over-ear ακουστικά έχεις ένα επιπλέον βάρος στο κεφάλι σου ενώ με τα in-ear όχι. Κάποιους βέβαια τους ενοχλεί η αίσθηση του bud που είναι μέσα στο αυτί, αλλά νομίζω είναι αναγκαίο κακό. Κάποια στιγμή, ειδικά ως drummer, ίσως κλειθείς να παίξεις με in-ear monitors, τα οποία είναι αναγκαστικά in-ear, και είναι έτσι για κάποιο λόγο.

Ευχαριστώ φίλε Alex για τα σχόλιά σου.

Καθώς δεν έχω μικρόφωνο και ακούω τον φυσικό ήχο των τυμπάνων, με τα in ear κόβεται πολύ.

Δεν ξέρω μήπως και τα openear κάνουν: είναι σαν τα inear, χωρίς να μπουκώνουν το αυτί, αφήνοντας τον περιβαλλοντικό ήχο να εισχωρεί περισσότερο.

Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, δε χρειάζεσαι μικρόφωνο για να ακούς τον φυσικό ήχο των τυμπάνων αν είσαι σε ένα τυπικό practice room. Εκτός αν παίζεις σε υπερβολικά χαμηλές δυναμικές.

Φαντάσου ότι υπάρχουν drummers που παίζουν με over-ear ωτοασπίδες και in-ear από μέσα για playback - και πάλι ακούνε το kit, χωρίς μικρόφωνο - μιλάμε πάντα για practice session. Εκτός αν έχεις ήδη τραυματίσει τα αυτιά σου και τα ακούς σε χαμηλότερους τόνους, δε νομίζω ότι τα in-ear είναι πρόβλημα.

Μια εναλλακτική όπως λες είναι τα open-back ακουστικά, μιας και θα είναι σαν να μη φοράς καθόλου ακουστικά, από άποψη ηχομόνωσης. Από την άλλη, drumming χωρίς ωτοασπίδες ΚΑΙ με μουσική στα αυτιά μου ακούγεται σαν εξαιρετική συνταγή για προβλήματα ακοής στο μέλλον. Better safe than sorry.

Στα in ear ακουστικά μπορείς να επιλέξεις τα μικρά λαστιχένια παρεμβυσματα που επιτρέπουν εξωτερικό ήχο μιας και δεν κλείνουν εντελώς την ακουστική δίοδο του αυτιού. 

• 1 μήνα αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου