Προς το περιεχόμενο

Fender Telecaster Cabronita 2012 - Πρώτες εντυπώσεις

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και κάμποσούς μήνες κυκλοφορούσε η αγγελία ενός μαύρου σώματος cabronita (μαζί με ηλεκτρικά) στο νόιζ. Έστειλα, λοιπόν, μήνυμα και κατέληξα να ανταλλάζω ένα πετάλι που μου περίσσευε με το body αυτό. Ταυτόχρονα παραγγειλα ένα roasted μανίκι από musicstore (22 ταστα, jumbo frets), και ένα σετ gretcsh filtertrons για να αντικαταστήσω τους (θεωρητικά) υποδεέστερους fender fidelitron. Το musicstore χθες μου έστειλε (ως συνήθως) άλλα ντ' άλλων (μανίκι με 21 ταστα medium jumbo, και ένα προβληματικό μαγνήτη). Το μανίκι μου άρεσε και το κράτησα (το άθλιο πλαστικό nut αλλάχτηκε με κοκκάλινο). Οι μαγνήτες πάνε για επιστροφή και δεν θα παραγγείλω άλλους, διότι -απλά- οι fidelitron τα σπάνε!

Η κιθαρα ειναι αρκετά ελαφριά (κάτω από 3500γρ), είναι πολύ ευκολόπαιχτη και "κουδουνίζει" όσο λίγες που έχω ακούσει. Λίγο το ash body, λίγο οι bright και low output μαγνήτες, λίγο το ποιοτικό maple μανίκι, ο ήχος και το σκάσιμο είναι το κάτι άλλο. Δεν θα πειράξω απολύτως τίποτα στην κιθάρα αυτή. Καθαρίζει υπέροχα και έχει εναν strat like σκάσιμο στη θεση neck. Ο bridge μαγνήτης είναι πολύ bright και κόβει/ράβει παντού. Γενικότερα, είναι πολύ πιο low output ο ήχος σε σχέση με ένα σετ τυπικών paf, λίγο πιο hot από έναν medium output single coil. Παίζει σχεδόν τα πάντα, έχοντας εξαιρετικά καθαρά και βρώμικα. Εκπληκτικό note definition.

Φεντεροήχος με πεταλια

Πλεξοήχος με πεταλια

Μοντέρνος μαρσαλοήχος με πεταλια

IMG_8918.thumb.jpeg.2ac081afb4f7f00370cbd72491e5c0e9.jpeg

IMG_8919.thumb.jpeg.618dac0de4b2685167d74524e123b93d.jpeg

IMG_8920.thumb.jpeg.e253deac2d3674a990f53955bc9da73e.jpeg

IMG_8921.thumb.jpeg.15264fb4b67d7e00f6405885823bb248.jpeg

IMG_8922.thumb.jpeg.bda77466f3c0e82cf738fe18f54b0a34.jpeg

IMG_8923.thumb.jpeg.80643fe6770803838fdaf8822b77174c.jpeg

IMG_8924.thumb.jpeg.1d5dfa43aa66e0ec2ae28f3fb11ac1ee.jpeg

• Like 15

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γεια Γιώργο! Για την αισθητική μου, δεν υπάρχει ομορφότερο μοντέλο ηλεκτρικής από την cabronita. Πολύ ωραίο και το μπράτσο, έδεσε άψογα.

• Ευχαριστώ 1

Ενωμοτάρχης

Δεν έχει γέφυρα τασάκι και μόνο μια χορδή ανά βαγονάκι... Χάνει πολύ σαν τελε... μεγεια όπως και ναχει, ας είναι

Μπήκαν κιόλας οι επιδοτήσεις?

• Χαχα 1

kavagio for strings

18 λεπτά πριν, Άγιος είπε

Δεν έχει γέφυρα τασάκι και μόνο μια χορδή ανά βαγονάκι... Χάνει πολύ σαν τελε... μεγεια όπως και ναχει

κανει ρίμα…

• Like 1

Γιώργος

• Moderator
23 λεπτά πριν, Άγιος είπε

Δεν έχει γέφυρα τασάκι και μόνο μια χορδή ανά βαγονάκι... Χάνει πολύ σαν τελε...

Και κερδίζει σε intonation. 

Γιώργο καλορίζικη. Ακούγεται πολύ ωραία σε ότι ανέβασες. 

• Ευχαριστώ 1

all this has happened before and will happen again

Σας ευχαριστώ όλους.

Κανονικά, φοράει vintage saddles, όπως εκείνα μιας τυπικής στρατ. Το σώμα ήρθε χωρίς αυτά, όποτε έβαλα κάτι περισσευούμενα ατσάλινα βαγωνακια που είχα στο συρτάρι.

Ο ήχος είναι απόλαυση. Παρά πολύ δυναμικοί μαγνήτες οι fidelitron.

Γιώργος

ΜεΓιες!

Είχα την αυθεντική αλλά την έδωσα όταν πήρα Gretsch γιατί ο ήχος ήταν σχεδόν ίδιος...το μετάνιωσα...

• Ευχαριστώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Η μόνη μου εμπειρία με filtertrons ήταν με TV Jones Classics. Αυτοί δεν ακούγονται έτσι, είναι σίγουρα πιο hot και ίσως και λίγο ένρινοι;

Πάντως αν ποτέ σκεφτόσουν για αλλαγή ο Gabojo εδώ στην Ελλάδα φτιάχνει υπέροχους Gretsch και DeArmond μαγνήτες.

• Ευχαριστώ 1

Είναι κάπου λιγότερο από 1Κ πιο hot από τους tv jones. Βγάζουν κάπως πιο hairy καθαρά, αλλά μου αρέσει παρά πολύ αυτό που ακούω, και που αισθάνομαι στο χέρι.

Μεχρι και ο neck, που πολλοί τον κατηγορούν ότι είναι muddy, σκοτεινός κλπ, έχει έντονη ατάκα, όγκο και presence.  Ίσως βοηθά και ρύθμιση που έκανα στους πόλους με τα ύψη.

Γιώργος

Καλορίζικη, να τη χαρείς και να γράψεις ωραία πραγματάκια.

Μια παρατήρηση και μη με πιεις πάλι για κακές αύρες ?

Σε κανένα από τα τρία δείγματα, δεν άκουσα Τελεκάστερ, θέλω να πω, πράγματι η Τέλε έχει κάποιους χαρακτηριστικούς ήχους, αλλά επαέ δεν υπάρχει κανείς. Τη Καρμπονίτα πως τι λένε, δεν την ξέρω βέβαια, αλλά αυτό που άκουσα, δεν με βγάζει Τέλε, αν όμως αυτό σε ικανοποιεί, εμένα με περισσεύει.

Εγώ από μια Τέλε, θέλω ν' ακούω τον τσίγκο της χορδής, με θανατηφόρα μεσαία, ούτε καν τα τσίκεν πίκιν που συνήθως βαριέμαι.

Αλλά ήπιαμε, ότι αρέσει του καθενός. Καλόπαιχτη

• Ευχαριστώ 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου