Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru
48 λεπτά πριν, Άγιος είπε

Η Ελλάδα φημίζεται για το ελαιόλαδο τα τυριά, το γιαούρτι καθώς και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της. Οποιοδήποτε ντόπιο προϊόν τεχνολογίας έχει να αντιμετωπίσει καχυποψία τόσο εκτός όσο και εντός, δεν κάνουμε για τέτοιες δουλειές, δεν την έχουμε την πρωτοπορία, είμαστε της παράδοσης, για να το διατυπώσω όσο πιο στρογγυλεμένα μπορώ

Παλιά όμως κατασκεύαζαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Άγιος είπε

Η Ελλάδα φημίζεται για το ελαιόλαδο τα τυριά, το γιαούρτι καθώς και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της. Οποιοδήποτε ντόπιο προϊόν τεχνολογίας έχει να αντιμετωπίσει καχυποψία τόσο εκτός όσο και εντός, δεν κάνουμε για τέτοιες δουλειές, δεν την έχουμε την πρωτοπορία, είμαστε της παράδοσης, για να το διατυπώσω όσο πιο στρογγυλεμένα μπορώ

Κ όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα των πετάλων.... Τα πιο γνωστά καταστήματα έχουν ελληνικά πετάλια κ πάρα πολλοί παίκτες τα επιλέγουν στο rig τους

1 ώρα πριν, Άγιος είπε

Κ όμως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα των πετάλων.... Τα πιο γνωστά καταστήματα έχουν ελληνικά πετάλια κ πάρα πολλοί παίκτες τα επιλέγουν στο rig τους

1 ώρα πριν, Άγιος είπε

1 ώρα πριν, Άγιος είπε

1 ώρα πριν, Άγιος είπε

• Συμφωνώ 1

Slow must go on....!!!!

21 λεπτά πριν, noe13 είπε

Αυτός ο τύπος θα μπορούσε άνετα να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα απλό αυτοκίνητο για τη μικρομεσαία ελληνική οικογένεια, ενδεχομένως και καλύτερο από τον ανταγωνισμό... πήγε για τα πολλά και έχασε και τα λίγα, ποιος ξέρει, πάντως σήμερα το αυτοκίνητο του είναι στα αζήτητα. Το περιβάλλον εν γένει δεν είναι ευνοϊκό για τέτοια εγχειρήματα. Κατά τα άλλα δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν μεμονωμένοι μερακλήδες μαστόροι στην Ελλάδα

• Like 2
  • Συμφωνώ 1

kavagio for strings

Ένας εδώ πχ:

https://www.colorsound.gr/tube_amplifiers/el-chapo/

Έλληνας στο εξωτερικό:

https://www.metropoulos.net/

Και φυσικά η Epiphone ξεκίνησε από Έλληνες...

• Like 1

Στις 25/5/2024 στις 12:19 ΜΜ, MGs είπε

Το να μπώ σε κατάστημα που πουλάει ενισχυτές και να βγώ με modeling amp,είναι σάν να πάω σε διαγωνισμό ομορφιάς και να φύγω με την Γεωργία Βασιλειάδου.

Ουτε εσείς μπορείτε να σηκώνεται?

Τα ίδια.Τόσο μεγάλο προβλημα με την μέση δέν εχω δει ούτε σε οικοδόμους.

Και με τα πετάλια,μεγάλο πρόβλημα η σύνδεση.

Για πάζλ με 2000 κομμάτια είμαστε.

Το "πρόβλημα" πλέον με τους λαμπατους δεν είναι το βάρος (γιατί κανένας δεν παίζει με stack πλέον και υπάρχει πληθώρα combo) ούτε η συναρμολόγηση πεταλιών (στην τελική παίρνεις έναν multi-channel ενισχυτή ή μια all-in-one πεταλιέρα). 

Είναι η έλλειψη συναυλιών. Αν δεν παίζεις ζωντανά, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να έχεις λαμπάτο στο σπίτι σου. Γιατί για το σπίτι είτε ο Κατάνα είτε τα plugins είναι good enough. 

Never give up! 

3 ώρες πριν, Nekkon είπε

Το "πρόβλημα" πλέον με τους λαμπατους δεν είναι το βάρος (γιατί κανένας δεν παίζει με stack πλέον και υπάρχει πληθώρα combo) ούτε η συναρμολόγηση πεταλιών (στην τελική παίρνεις έναν multi-channel ενισχυτή ή μια all-in-one πεταλιέρα). 

Είναι η έλλειψη συναυλιών. Αν δεν παίζεις ζωντανά, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να έχεις λαμπάτο στο σπίτι σου. Γιατί για το σπίτι είτε ο Κατάνα είτε τα plugins είναι good enough. 

Δηλαδή εννοείς οτι τόσα χρόνια όσοι αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές τους θέλουν για συναυλίες?

Βασικά στο σπίτι/στούντιο,που ακούς καθαρά θέλεις ενα πιό γλυκό,στρογγυλεμένο ήχο,ενα όμορφο clipping για να μήν τρελαθείς και γυρίζεις τις νύχτες,που λέει και το γνωστό τραγούδι και όχι μία ψηφιακή μηχανή που ξυρίζει και δέν ακούγεται και τόσο ευχάριστη στο τελικό αποτέλεσμα του ήχου,για να παίζεις/γράφεις.

Η ψευδαίσθηση που μπορούν να σου δώσουν τα ψηφιακά χαμηλής ποιότητος μέσα,(plugins/modeling) σε ένα recording,μπορούν κάποιες φορές να ακουστούν πιό αναλογικά απο τα αναλογικά,αλλά και αυτό είναι κάτι που καταργείται με την επανάληψη.

Σε 50 χρόνια ο αγαπημένος σου δίσκος που μετράει ήδη 40/50 χρόνια ζωής θα ακούγεται ακόμη ευχάριστα ακόμη και μετά απο αρκετές επαναλήψεις στην σειρά,η δική σου σημερινή εγγραφή και με την εξέλιξη τών ηχοσυστημάτων,θα είναι για τα σκουπίδια με το που πατάς το play.

Πίστεψε με,έρχομαι απο το μέλλον.?

Η μόνη χρήση που μπορώ να βρώ στους modeling,είναι να έχω ένα 12 χρονών παιδί,που δέν ξέρω αν σε 3 μήνες π.χ θα έχει παρατήσει κιθάρα/μαθήματα και να μήν κάνω περιττά έξοδα. 

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

20 λεπτά πριν, MGs είπε

Δηλαδή εννοείς οτι τόσα χρόνια όσοι αγοράζουν λαμπάτους ενισχυτές τους θέλουν για συναυλίες?

Βασικά στο σπίτι/στούντιο,που ακούς καθαρά θέλεις ενα πιό γλυκό,στρογγυλεμένο ήχο,ενα όμορφο clipping για να μήν τρελαθείς και γυρίζεις τις νύχτες,που λέει και το γνωστό τραγούδι και όχι μία ψηφιακή μηχανή που ξυρίζει και δέν ακούγεται και τόσο ευχάριστη στο τελικό αποτέλεσμα του ήχου,για να παίζεις/γράφεις.

Η ψευδαίσθηση που μπορούν να σου δώσουν τα ψηφιακά χαμηλής ποιότητος μέσα,(plugins/modeling) σε ένα recording,μπορούν κάποιες φορές να ακουστούν πιό αναλογικά απο τα αναλογικά,αλλά και αυτό είναι κάτι που καταργείται με την επανάληψη.

Σε 50 χρόνια ο αγαπημένος σου δίσκος που μετράει ήδη 40/50 χρόνια ζωής θα ακούγεται ακόμη ευχάριστα ακόμη και μετά απο αρκετές επαναλήψεις στην σειρά,η δική σου σημερινή εγγραφή και με την εξέλιξη τών ηχοσυστημάτων,θα είναι για τα σκουπίδια με το που πατάς το play.

Πίστεψε με,έρχομαι απο το μέλλον.?

Η μόνη χρήση που μπορώ να βρώ στους modeling,είναι να έχω ένα 12 χρονών παιδί,που δέν ξέρω αν σε 3 μήνες π.χ θα έχει παρατήσει κιθάρα/μαθήματα και να μήν κάνω περιττά έξοδα. 

Δεν ξέρω, δε μιλάω για άλλους, μιλάω για τον εαυτό μου. Ο οποίος λέει ότι για ηχογράφηση στην πραγματικότητα προτιμώ plugins. Ηχογραφώ ότι ώρα θέλω, όση ώρα θέλω και αν χρειαστεί κάτι να το αλλάξω αργότερα γιατί δε μου αρέσει το πως κάθεται στη μίξη είναι πολύ εύκολο. Επίσης, όταν ακούω το τελικό προϊόν δεν σκέφτομαι ότι αυτό είναι ηχογραφημένο με ψηφιακά μέσα. Αν ακούγεται καλό, είναι καλό.

Σε ζωντανό παίξιμο, δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μην προτιμώ λάμπα. Μου αρέσει ο Κατάνα, αλλά πάντα αισθάνομαι ότι παίζω κάτι ψηφιακό. Ο ήχος και η αίσθηση in the room του λαμπάτου είναι απλά ανώτερη. ΕΙΔΙΚΑ στα ακόρντα. 

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

Never give up! 

6 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Δεν ξέρω, δε μιλάω για άλλους, μιλάω για τον εαυτό μου. Ο οποίος λέει ότι για ηχογράφηση στην πραγματικότητα προτιμώ plugins. Ηχογραφώ ότι ώρα θέλω, όση ώρα θέλω και αν χρειαστεί κάτι να το αλλάξω αργότερα γιατί δε μου αρέσει το πως κάθεται στη μίξη είναι πολύ εύκολο. Επίσης, όταν ακούω το τελικό προϊόν δεν σκέφτομαι ότι αυτό είναι ηχογραφημένο με ψηφιακά μέσα. Αν ακούγεται καλό, είναι καλό.

Σε ζωντανό παίξιμο, δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μην προτιμώ λάμπα. Μου αρέσει ο Κατάνα, αλλά πάντα αισθάνομαι ότι παίζω κάτι ψηφιακό. Ο ήχος και η αίσθηση in the room του λαμπάτου είναι απλά ανώτερη. ΕΙΔΙΚΑ στα ακόρντα. 

Οτι βολεύει τον κάθε ένα.

Ουτώς η άλλως εμείς τον χαβαλέ μας κάνουμε,δέν νομίζω να μας ψάχνει και κανείς για να ακούσει τι γράφαμε σε Χ χρόνια απο τώρα.

• Συμφωνώ 2

Εγώ απλά αναφερα τους μικρούς λαμπατους ως επιλογή που απλά δεν υπήρχε στο παρελθόν η ήταν απλησίαστη οικονομικά. Πλέον έχουν ίδια σχεδόν τιμή με έναν καλό modeling amp και χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος (μεγαλύτερη αξιοπιστία, και χρηστικότητα σε σπιτικό περιβάλλον με τα ενσωματωμένα attenuators  που έχουν οι σύγχρονοι λαμπατοι). Είναι πιστεύω κρίμα οι νεοι παίχτες να μην έχουν έστω δοκίμασει ένα από τους νέους λαμπατους που κυκλοφορούν, αν μη τι άλλο για να έχουν ένα σημείο αναφοράς ώστε να ρυθμίσουν τις πεταλιερες η/και τα plugin να ακούγονται πιο "φυσικά"...

• Like 1

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kosthrash είπε

Είναι πιστεύω κρίμα οι νεοι παίχτες να μην έχουν έστω δοκίμασει ένα από τους νέους λαμπατους που κυκλοφορούν, αν μη τι άλλο για να έχουν ένα σημείο αναφοράς ώστε να ρυθμίσουν τις πεταλιερες η/και τα plugin να ακούγονται πιο "φυσικά"...

Μία απο τις καινούργιες μάστιγες της εποχής για όλους βασικά.Η ευκολία τών πραγμάτων.

Η αμέσως επόμενη είναι να γράφουμε μουσική με τα μάτια και όχι με τα αυτιά.

Απο προσωπική εμπειρία βέβαια,σκαλίζοντας έναν και μόνο virtual amp που έχω,μόνο ευκολία δέν το λές,αφού για να καταφέρω να βγάλω έναν ήχο που να μου αρέσει προσωπικά και να πώ,καλό ακούγεται,έφαγα 10 φορές περισσότερο χρόνο να το σκαλίζω,σε σχέση με έναν πραγματικό ενισχυτή που έχει 5 ρυθμίσεις επάνω και τέλος.

Και αυτό όχι di,η κιθάρα σε πετάλι με ελαφριά παραμόρφωση,μετά στην κάρτα mic/line πίσω θύρα και μετά σε eq και το virtual amp.

Με τα plugin πεταλάκια δέν είχα καταφέρει τίποτα της προκοπής.

Αυτοι οι καινούργοι βέβαια,μήν παίρνεις όρκο οτί έχουν σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σαν "λαμπάτο ενισχυτή" περασμένων ετών.

Στίς χαμηλές/οικονομικές σειρές τουλάχιστον.

Άλλο θέμα που σηκώνει απο μόνο του μεγάλη συζήτηση.

Καλό θα είναι να την κάνουμε ώρα που κοιμούνται οι πληκτράδες,γιατί αγοράζουν/κάνουν review σε "αναλογικά" synths με 4-5 ψηφιακά sectors επάνω,τα βρίσκουν ίδια με κλασικά αναλογικά όργανα,τα συγκρίνουν με κανένα plugin η κανένα ψηφιακό που κάνει 10.000 και καταλήγουν στο συμπέρασμα οτί ο ψηφιακός ήχος είναι ίδιος η και καλύτερος απο τον "αναλογικό".

Εγώ αν ανοίξω το ψηφιακό reverb του vox ac10c1,ο ήχος πρίν βγεί έξω θα περάσει πάλι απο λάμπα οπότε ξαναπέρνει μια όποια αναλογική ζεστασιά,αυτοί πατάνε πλήκτρο στο minimoog που σε πετάει πάνω απο την καρέκλα που κάθεσαι,σε ένα ψηφιακό και βρίσκουν το ψηφιακό καλύτερο και βγάζουν και φιδέμπορους για τις τιμές την Moog.

Μήν κάνουμε τα ίδια.

Επεξεργασμένο από MGs
  • Like 1

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου