Προς το περιεχόμενο

Μαρίνα Σάττι τοπ1 στο Spotify

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Waterfall-K είπε

?

Εγώ ξέρω πως μετά από μια κουραστική μέρα και πολλά τηλεφωνήματα, ξεκινώ γυμναστική στο home gym μια ωρίτσα υπό τη μουσική της Μαρίνας Σάττι, θα μπεί και λίγο λιόλιου και μετά θα βάλω και λίγο taylor swift και καμια dua lipa και beethoven στο τέλος για αποθεραπεία?

Έχει και ένα MOTIF XS στις αγγελίες σε καλή τιμή βλέπω.

• Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Εγώ ξέρω πως μετά από μια κουραστική μέρα και πολλά τηλεφωνήματα, ξεκινώ γυμναστική στο home gym μια ωρίτσα υπό τη μουσική

...

• Like 1

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Έχει και ένα MOTIF XS στις αγγελίες σε καλή τιμή βλέπω.

Τι ένα, πέντε πωλούνται, 4 XS6 και 1 XS7. Τα XS6 παίζουν από €500 ως €1,400 ενώ το XS7 είναι στο €1Κ. Πάρα πολύ καλές τιμές οι περισσότερες, ιδιαίτερα αυτό στα €500 είναι καρα-bargain.

Επεξεργασμένο από Waterfall-K
  • Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

4 λεπτά πριν, MGs είπε

...

καλό, αλλά ΑΥΤΟ είναι, το αποκάτω.

Aυτό, με τη λαβή.

Απλά δεν υπάρχει το κομμάτι. ?

Ή με ΜΟΝΤΑGE έχει φτιαχτεί ή με VST. ?

• Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Αυτό που πρόσεξα είναι ότι όπως πρωτοβγηκε το EP είχε χαμηλότερες εντάσεις, στο mp3 gain έβγαζε 95-96 db και στα δικά μου αυτιά όπως το άκουσα στο YouTube ακουγόταν ευχάριστα. Ακόμα και το Tucutum που (όταν είχε βγει πέρυσι σε digital single, παραμορφωνε απίστευτα) μου ακούστηκε πιο ήρεμο τωρα.

Όταν το ξαναεβγαλαν αλλάζοντας στο mixtape τη φωνή που ακουγόταν στο Γλύκα γλύκα και έβαλαν τη Θώδη, ανέβασαν πάλι τις εντάσεις στα 98-99db και κάπως ακούω μια ηχορρύπανση σε ορισμένα σημεία.

Και το album Yenna μου άκουγεται σκληρός παραμορφωμένος ήχος, μόνο τα πιο slow κομμάτια μου ακουγονται πιο ήρεμα.

Η Μάντισσα και οι Κούπες που είχε παλιότερα  ήταν εξαιρετικές παραγωγές ηχητικά και απορώ , αφού έκαναν επιτυχία και προβολές, για ποιο λόγο δεν μπήκαν στο album Yenna. Ίσως να παίζει ρόλο που την προώθηση αυτών των δύο κομματιών την έκανε η Minos, αλλά η παραγωγή κλπ ήταν της Σαττι. Δηλαδή στις πλατφόρμες έγραφε από όσο θυμάμαι ,Marina Satti under Exclusive License of Minos - EMI / Universal 

24 λεπτά πριν, thebest20 είπε

στο mp3 gain έβγαζε 95-96 db κ

Τι εννοείς;Το loudness στο mastering δεν μετριέται με db , μετριέται με LUFS ...

Συνήθως γίνονται διαφορετικά mastering για κάθε πλατφόρμα/μέσο/χρήση, στο Spotify π.χ. είναι -12 (ή -14 δεν θυμάμαι) ο κόφτης οπότε έως  εκεί το πατάνε,ενώ αν είναι για χρήση σε club μπορεί να το δεις ακόμα και στα -8.

96 db FS σε mastering είναι πυρηνική έκρηξη ?

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ναι, καταλαβαίνω αυτό που λες. Όπως κ της Billie Eilish και Taylor Swift έχουν κοντά -7LUFS από ότι είδα σε tutorial. Εννοώ δοκίμασα τα κομμάτια από το YouTube music, απλά για να τεσταρω κάτι στο mp3 gain. Όσα ήταν 98-99 σχεδόν 100db μου ακούγονταν πολύ σκληρά κ τσεκαρα και τις κυματομορφές επίσης.

Αναλογικα όσο πέφτουν τα LUFS, ανεβαίνουν τα db, από ότι έχω προσέξει.

Τα πιο παλιά κομμάτια 90s κλπ από cd που έχω , μπορεί στο mp3 gain να πήγαιναν μόλις 92db και σε πρόγραμμα για να τσεκαρω τα LUFS ήταν -14 η -15 περίπου.

Δεν είμαι γνώστης της μουσικής απλά βάσει δικού μου συμπεράσματος κ πώς μου ακούγονται στα δικά μου αυτιά, όσα είναι τόσο χαμηλά LUFS ακούγονται σκληρά. Για τη Σαττι δεν έχω τσεκαρει τα LUFS.

Από αυτό που ακούω στα δικά μου αυτιά. Αν αρχικά έχει γίνει στα -7LUFS και το ακούσω στο Spotify premium που (μερικοί λένε ότι δεν είναι -14LUFS) μου ακούγεται ένα άσχημα υπερσυμπιεσμενο πράγμα.

Επεξεργασμένο από thebest20

13 λεπτά πριν, thebest20 είπε

όσα είναι τόσο χαμηλά LUFS ακούγονται σκληρά.

Oχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εξαρτάται από το τι mastering κάνει κάποιος. Εντάξει σε λογικά πλαίσια δεν είπαμε να πάει στο -4...

Υπάρχει σκληρό μαστερινγκ στα -14 και ...απαλό σαν χάδι στα -8   :)

Τα χιπχοπια και τα τραπ όπως και τα καφρομεταλ  δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν τσίτα τα LUFS έτσι κι αλλιώς μια και έχουν ανύπαρκτες δυναμικές.Δεν ακούγονται όμως όλα σκληρά,άκου παραγωγές του Jay Z π.χ που είναι βούτυρο και ας είναι -8 ...

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Συμφωνώ 1

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου