Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Guru Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου @Waterfall-K εντάξει τώρα. Κόψε την πλάκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Guru Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε Όχι. Εντάξει τότε, συγγνώμη. Γι'αυτό δεν τα καταλαβαίνεις αυτά, λογικό. Συγγνώμη και πάλι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Οι μουσικοί δεν θεωρούνται "τελικοί καταναλωτές"? Εγώ π.χ. είμαι προγραμματιστής. Μπορώ να αγοράσω ένα laptop ως ιδιώτης (οπότε θα μου κόψουν απόδειξη λιανικής και θα πληρώσω Φ.Π.Α.), ή ως επιχείρηση (οπότε θα μου κόψουν τιμολόγιο πώλησης, θα πληρώσω Φ.Π.Α. και τον επόμενο μήνα η Εφορία θα μου επιστρέψει το ποσό του Φ.Π.Α.). Τι διαφορά υπάρχει αν αγοράσω ένα συνθ; Δεν υπάρχει διαφορά. Δεν είμαι υποχρεωμένος να το πουλήσω, άλλωστε δεν είμαι έμπορος και δεν δικαιούμαι να πουλήσω τίποτε απ' όλα αυτά, είμαι πάροχος υπηρεσίας. Τι διαφορά έχει ο μουσικός (λογιστικά μιλώντας); Νομίζω καμία, αλλά όπως βλέπεις το επιβεβαιώνουν και άλλοι, οπότε άσε τι νομίζω εγώ. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 15 Μαϊου OP Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου (επεξεργασμένο) Δεν κάνω καμία πλάκα. Και απάντηση ακόμα δεν παίρνω. Πάμε απ΄την αρχή λοιπόν: ο πληκτράς που δουλεύει με τον Γονίδη θα αγοράσει το Montage M6 στα €3,000 αντί €3,850 που κοστίζει με ΦΠΑ? Επεξεργασμένο 15 Μαϊου από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Σε κάθε περίπτωση, το όργανο δεν κάνει 4 χιλιάρικα. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 15 Μαϊου OP Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου 2 λεπτά πριν, trolley είπε Μπορώ να αγοράσω ένα laptop ως ιδιώτης (οπότε θα μου κόψουν απόδειξη λιανικής και θα πληρώσω Φ.Π.Α.), ή ως επιχείρηση (οπότε θα μου κόψουν τιμολόγιο πώλησης, θα πληρώσω Φ.Π.Α. και τον επόμενο μήνα η Εφορία θα μου επιστρέψει το ποσό του Φ.Π.Α.). Γνωστά όλα αυτά, σε έμπορο μιλάς. Για τους επαγγελματίες μουσικούς είναι η απορία, και αν θεωρούνται και αντιμετωπίζονται το ίδιο ρωτάω. Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε σε έμπορο μιλάς Γι'αυτό νόμιζα ότι κάνεις πλάκα. 1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε Για τους επαγγελματίες μουσικούς είναι η απορία Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί θα είχαν άλλη μεταχείριση. Παρ' όλα αυτά, όπως είδες ψάρωσα με την αρχική σου αντιδραση και ρώτησα. Απ' ότι επιβεβαιώνουν οι άλλοι, ισχύει. Λογικό είναι, δεν έχει ανάγκη εξοπλισμού ο μουσικός; Δεν χρειάζεται όργανα, υπολογιστή κλπ. Δεν μπορεί να έχει έξοδα για διαφήμιση; Τα στάνταρ δηλαδή, δε λέω ότι θα του δικαιολογούσαν την αγορά ψαρόβαρκας. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 15 Μαϊου OP Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Κάτσε θα ρωτήσω αργότερα έναν κολλητό που παίζει με μια πολύ γνωστή "φίρμα" εδώ και χρόνια να δούμε τι θα μου πει... Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου 3 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Κάτσε θα ρωτήσω αργότερα έναν κολλητό που παίζει με μια πολύ γνωστή "φίρμα" εδώ και χρόνια να δούμε τι θα μου πει... Μπορεί να τα αρνηθεί όλα διότι θα νομίσει ότι θες να του τη πέσεις για να πάρεις το Μονταζ φθηνότερα. 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Moderator Share Δημοσιευμένο 15 Μαϊου Λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σε σειρά. Αν μιλάμε για laptop, smartphone , tablet και Gaming Κονσόλες, και για επαγγελματικό ΑΦΜ τότε στο ταμείο ΔΕΝ πληρώνουμε Φ.Π.Α. (Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39α του Ν.2859/2000 και της ΠΟΛ. 1150/2017) . Σε όλα τα άλλα και σε επαγγελματικό ΑΦΜ να έχουμε πληρώνουμε κανονικά ΦΠΑ. Άλλο πράγμα, αν αυτό που το αγοράσουμε το περάσουμε σαν έξοδο (αν δικαιολογείται) και συμψηφιστεί κατά την υποβολή περιοδική δήλωσης (ΦΠΑ Εκροών-Εισροών) . Αν κάποιος αγοράσει synth , επαγγεμλατιας ή ερασιτέχνης θα πληρώσει ΦΠΑ κατα την αγορά. 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση