Προς το περιεχόμενο

Τι πιστεύετε ότι έχουν απογίνει τα αρχικά master tapes από ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες?Μυστικοπάθεια και μανία συλλεκτών να μη μοιράζονται.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, LK είπε

Δεν ξέρω.

Εξαρτάται και για τι "ταινία". μιλάς .

Πομπινα; Και τι size;

Μπορεί να βρήκες.

Επίσης ελπίζω να την έκανες convert...,γιατί δύσκολα θα ξαναβρείς.

Κονβερτ, τα έκανα μετά.

Όσο για τα στουντιακά, μετά από έναν καρνάβαλο που έψαχνε να βρει τη ταχύτητα, ξαναπήγα στο στούντιο και τα βρήκα όλα.

Συνελόντι ειπείν αγόρασα και ένα μηχανάκι δια να οπτικοποιώ τας φωτογραφίες μου

Όλα καυλά, τα γλίτωσα όλα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Εδώ δεν βρίσκεις μαγαζί με υπολογιστές που να χει στημένη motherboard που να παίρνει ide να δοκιμάσεις κανένα πεταμένο σκληρό ή  optical drive πριν πάρεις  , για μπομπίνες ψάχνουμε;

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

• 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Έχει εργαστεί κάποιος σε δισκογραφική εταιρεία ή να γνωρίζει πώς γίνεται το remastering των ελληνικών cds τα τελευταία χρόνια;

Αυτό που έχω ακούσει και δεν ξέρω αν αληθεύει, είναι ότι τα τελευταία χρόνια,  παίρνουν τα wav από το αρχικό cd και βάζουν ένα equalizer με πολύ μπάσο (επειδή είναι μόδα) και μετά αλλάζουν τις εντάσεις (πχ πολλά παλιά του 1990 ή 70,80s, που σε cd πρωτοβγήκαν αρχές του 1990 είχαν ένταση -17, -16 LUFS κλπ) και τα βάζουν στα -10 ή -9 LUFS. Πάντως επειδή έχω αναφερθεί πολλές φορές, αυτό κάνει κακό στον ήχο, δηλαδή από τις αρχικές εκδόσεις τα ακούω πολύ καλύτερα. Αν ξέρει κάποιος να μας διαφωτίσει ακριβώς.

Το σίγουρο είναι ότι τα πολύ παλιότερα χρόνια έπαιρναν από τα αρχικά master tapes. Πχ κάποιο κομμάτι 70s, 80s, μπορεί να πρωτοβγήκε σε συλλογή cd το 1989. Ενώ ο ολοκληρωμένος δίσκος μπορεί να κυκλοφόρησε σε cd πρώτη φορά το 1993. Τυχαίνει έτσι, να έχει κάποιες μικροδιαφορές το mastering, το ίδιο κομμάτι σε δύο διαφορετικά albums μεταξύ 1989-1993. Το σίγουρο είναι ότι σε όσα βγήκαν πολλές φορές remastered,  γίνεται η επεξεργασία της επεξεργασίας και χειροτερεύει το αποτέλεσμα.

Επεξεργασμένο από thebest20

Αυτό ας πούμε που μου έκανε εντύπωση και θα το ανεβάσω σε λίγο, είναι ο Τηλεφωνητής του Νομικού, από ένα best of του 1990, από ένα best of του 1995 και από μία συλλογή του 1991-92 με διάφορες επιτυχίες πολλών καλλιτεχνών. Ασφαλώς και από το remastered μετά το 2010 που ακούγεται πολύ χειρότερα εκεί. Αρκετές διαφορές στο mastering (θα τα ανεβάσω πιο μετά, θα τα ψάξω από το αρχείο μου). Βέβαια δεν διαθέτω το αρχικό cd Ξέρω να αγαπώ (πολύ δυσεύρετο συλλεκτικό, σε αδιανόητη τιμή, όπως έχω ξαναγράψει).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου