Προς το περιεχόμενο

Έχετε δουλέψει με ΠΑΡΑΓΩΓΟ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Θα σε παρακαλούσα να μην μπλέκεις τη μουσική με το σεχ

Χωρίς παραγωγό δεν γίνεται. Αυτος θα διαχειριστεί τους καλλιτέχνες, την ηχογράφηση, τις επιλογές και τα εκτελεστικά θέματα της παραγωγής, τη διανομη και τα κέρδη. 

Το κομμάτι αυτό πάσχει παραγωγικά και σε καλλιτεχνικό και σε παραγωγικό επίπεδο. Εγω σαν μουσικός βρίσκω καλά στοιχεία, ο μέσος ακροατής το απορρίψει πλήρως. Θα πει φάλτσο, βαρετό, χάλια. 

Ο @Superfunk π.χ. ξέρει τι όπλο είμαι. Μπορεί να με εκμεταλλευτει σωστά και εγώ θα κάνω ότι θέλει, μπορεί να προτείνω κάτι αλλα αυτός θα αποφασίσει και δεν θα πω τίποτα για να πουλήσουμε. Αλλιώς δεν θα πουλήσουμε. Θα το ευχαριστήσουμε αλλα δεν θα πουλήσουμε. ?

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επί του παραγωγικού με διαφορά αιώνων 1973-200κάτι- σήμερα

Μανιέρα του κιαρατά , συνταγή στο παίξιμο την ηχογράφηση , τα πάντα όλα

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cos_dr είπε

Αλλιώς δεν θα πουλήσουμε. Θα το ευχαριστήσουμε αλλα δεν θα πουλήσουμε. ?

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Προχθές έγραψα στο σπίτι ένα horn section για μια φίλη που έχει μια μαμιστερη ροκ στεντυ μπάντα ... Τους πέθανα ? από τα αρχικά ριφ που είχαν γράψει απέρριψα  το 80% ? και τους έγραψα νέα ενώ της έδωσα και δουλειά για το σπίτι (να πει στον ντράμερ να μην παίζει πανκ αλλά ρεγγεΣ ? δηλ ΠΙΣΩ από το beat)

To καταΦχαρστηθηκαμε όλοι αλλά όπως είπα και παραπάνω υπήρχε ΑΓΑΠΗ..με μιρλα, γκρίνια και παράπονο δουλειά δεν καΜεις

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

31 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Προχθές έγραψα στο σπίτι ένα horn section για μια φίλη που έχει μια μαμιστερη ροκ στεντυ μπάντα ... Τους πέθανα ? από τα αρχικά ριφ που είχαν γράψει απέρριψα  το 80% ? και τους έγραψα νέα ενώ της έδωσα και δουλειά για το σπίτι (να πει στον ντράμερ να μην παίζει πανκ αλλά ρεγγεΣ ? δηλ ΠΙΣΩ από το beat)

To καταΦχαρστηθηκαμε όλοι αλλά όπως είπα και παραπάνω υπήρχε ΑΓΑΠΗ..με μιρλα, γκρίνια και παράπονο δουλειά δεν καΜεις

Πάλι μνημόσυνο θα ακούσουμε, κονιάκ, παξιμάδι ελληνικός 

• Χαχα 1

49 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Δεν ημπορω. Θέλω manager. Εγω ημπορω αλλά χωρίς να πουλαω. Manager. ❤️❤️

• Like 1

16 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε

Πάλι μνημόσυνο θα ακούσουμε, κονιάκ, παξιμάδι ελληνικός 

Δυστυχώς δεν γίνεσαι αντιληπτός καθότι τα μπάσα δεν είναι σφιΧτα και τα μεσαία περδονται,τα ψηλά δε ανύπαρκτα.

24 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Δεν ημπορω. Θέλω manager. Εγω ημπορω αλλά χωρίς να πουλαω. Manager. ❤️❤️

Από μανατζεριλικι δε ξέρω, αν ήξερα θα ήμουν σταρΖ  ?

Καμμία παραγωγή,καμμία ενορχήστρωσηΣ να σου κάνω αλλά ως εκεί , πες μου λοιπόν πΓιο ΙΝΕ το όραμα σου;

Θες γυαλιΖμενη παραγωγή ή να μπω σε mood Raindogs να βρωμισει ο τόπος; 

Μη φοβάσαι ξέρω ότι ισε τιμιος δημόσιος υπάλληλος οπότε δεν έχεις λεφτά, τζάμπα θα δουλέψω για εσένα ?

• Χαχα 1

5 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Από μανατζεριλικι δε ξέρω, αν ήξερα θα ήμουν σταρΖ  ?

Καμμία παραγωγή,καμμία ενορχήστρωσηΣ να σου κάνω αλλά ως εκεί , πες μου λοιπόν πΓιο ΙΝΕ το όραμα σου;

Θες γυαλιΖμενη παραγωγή ή να μπω σε mood Raindogs να βρωμισει ο τόπος; 

Μη φοβάσαι ξέρω ότι ισε τιμιος δημόσιος υπάλληλος οπότε δεν έχεις λεφτά, τζάμπα θα δουλέψω για εσένα ?

Θα γίνω πολιτικός. Η μουσική πέθανε για εμένα. 

3 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Θα γίνω πολιτικός. Η μουσική πέθανε για εμένα. 

Καλή επιλογή δεν έχει απαιτήσεις και τα μπάσα σου να μην είναι σφιχτά δεν πειράζει.

• Συμφωνώ 1

• Administrator

Θεωρώ ότι έχουμε κάνει κατάχρηση της λέξης "παραγωγός" στην Ελλάδα. Αυτοαποκαλούνται και προμοτάρονται σαν παραγωγοί διάφοροι που δεν έχουν κάτι έμπρακτο για να αποδείξουν την αξία τους. Προσπαθούν απλά να κάνουν καριέρα σαν παραγωγοί (είσαι ότι δηλώνεις...και τα σχετικά).

Εκτός αυτού, ποια είναι η ερμηνεία της λέξης; Παραγωγός είναι ο Bob Rock που αναλαμβάνει τα πάντα, παραγωγός είναι και ο Rick Rubin που απλά αναλαμβάνει να στείλει τη δουλειά στον εκάστοτε συνεργάτη του (δηλαδή, A&R).

Σε στούντιο που δούλευα παλιά, έχω δει να μπαίνει όνομα παραγωγού σε δίσκο, σε πολύ γνωστού  Έλληνα καλλιτέχνη, που το ΜΟΝΟ που έκανε είναι να έρθει όταν είχαμε (εγώ και ο head engineer) τελειώσει όλη τη δουλειά (midi programming, recording, editing, mixing) και να πει "η φωνή 2dB πιο πάνω και είναι έτοιμο". Και αυτός είχε το θράσος να αυτοαποκαλεστεί παραγωγός και να πάρει όλο το credit για τον δίσκο. Από τέτοια άλλο τίποτα.

Προσωπικά όταν μου λένε ότι είμαι παραγωγός γελάω και νιώθω αμήχανα. Σίγουρα στις ημέρες μας πρέπει να κάνεις τα πάντα, και παίρνω και αποφάσεις "παραγωγού", αλλά για να πούμε ότι είμαστε σοβαροί και έχουμε ένα καλό επίπεδο, από μόνη της η ηχοληψία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που πρέπει (κατα τη γνώμη μου) να έχεις κάνει master για να έχεις το δικαίωμα να πεις ότι είμαι παραγωγός. Όλα αυτά φυσικά αν αγαπάς και σέβεσαι το αντικείμενο.

Αλλά και πάλι, τι είναι ο παραγωγός αλήθεια;

• Like 1
  • Συμφωνώ 3

https://www.bigfootsound.com | Studio Ηχογραφήσεων | Metal, Rock, Jazz, Acoustic, Electronic

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου