Προς το περιεχόμενο

Σπάνια δυσεύρετα cd και αστρονομικές τιμές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Μιλάμε για αυτό το πράγμα.

Τι να πω 300-400 τμ, και με ακόμα παρακάτω δευτερο υπόγειο....και ψηλοταβανο.

Και είχε τα πάντα. Thrift άδικο αλλά και με New old stock.

Βιβλια, δισκους, cd, dvdv, vhs, παιχνίδια, συσκευές, 'οργανα......κασσετες, επιπλα, διακοσμητικά....από όλα.....software.....ρουχα....

01.jpg

03.jpg

04.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, LK είπε

Μιλάμε για αυτό το πράγμα.

Τι να πω 300-400 τμ, και με ακόμα παρακάτω δευτερο υπόγειο....και ψηλοταβανο.

Και είχε τα πάντα. Thrift άδικο αλλά και με New old stock.

Βιβλια, δισκους, cd, dvdv, vhs, παιχνίδια, συσκευές, 'οργανα......κασσετες, επιπλα, διακοσμητικά....από όλα.....software.....ρουχα....

Γι αυτό ξόμεινες στο ράφι κακομοίρη, εκεί που τσι πας τσι κοπέλες μες τη σκόνη και τη μούχλα στα υπόγεια καταγώγια.... 🥳

• 1 μήνα αργότερα...

Πάντως μόνο κατά τύχη θα βρεθούν σε καλή ποιότητα, πχ αν κάποιος τυχαίνει να έχει τα συγκεκριμένα (χωρίς να είναι συλλέκτης) και παίζουν και άλλοι παράγοντες πχ να ξέρει να κάνει μετατροπή σε flac ή σε 320kbps. Κάποιοι γνωστοί μου που έχουν άλλα συλλεκτικά όμως,  λένε ότι δεν γνωρίζουν ή απλά το κάνουν επίτηδες στα 128kbps (όσες οδηγίες και να τους έχω δώσει με screenshots κλπ),

Αν είναι κάποιος συλλέκτης κατά 99% από όσους έχω συναντήσει, αυτό που κάνουν είναι να τα περνάνε σε 128kbps, μετά ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db και μετά πειράζουν μπάσα με το audacity και τα αποθηκεύουν σε mp3 320kbps επίτηδες, που τελικά ακούγονται πολύ αλλοιωμένα και  παραμορφωμένα.

• Guru
Στις 18/5/2024 στις 12:40 ΜΜ, thebest20 είπε

Αν είναι κάποιος συλλέκτης κατά 99% από όσους έχω συναντήσει, αυτό που κάνουν είναι να τα περνάνε σε 128kbps, μετά ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db και μετά πειράζουν μπάσα με το audacity και τα αποθηκεύουν σε mp3 320kbps επίτηδες, που τελικά ακούγονται πολύ αλλοιωμένα και  παραμορφωμένα.

αγαπητέ μας φίλε συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα...

τι θα πει "ανεβάζουν τις εντάσεις με το mp3gain στα 99-100db"... η "ένταση" σε οποιαδήποτε audio αρχείο ανεξαρτήτως αλγορίθμου μετριέται μόνο σε αρνητική τιμή (όριο το 0) και πάντα στο average... τα σκόρπια peaks δεν ανεβάζουν την ένταση, αντιθέτως στην πράξη οδηγούν στην υποβάθμισή της (γι αυτό και χρησιμοποιούμε τους επεξεργαστές δυναμικής περιοχής για να τα τιθασεύσουμε)... σε θετικές τιμές μετράμε μόνο τον ήχο στο φυσικό περιβάλλον και τιμές όπως αυτές που αναφέρεις μόνο έτσι έχουν νόημα περιγράφοντας όμως την "πηγή" κι όχι κάποια καταγεγραμμένη ψηφιακή μορφή της...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Εννοώ με το mp3gain τα πιο παλιά είναι στα 92-93db. Αν ανεβάσει κάποιος αυτή την τιμή στα 100db παραμορφώνει πολύ ο ήχος και γίνεται τέρμα φλατ η κυμματομορφή. Βέβαια υπάρχει επαναφορά στην αρχική τιμή, αλλά αν γίνει περαιτέρω επεξεργασία με audacity κλπ και αποθήκευση, δεν επαναφέρεται.

Αυτό το κομμάτι που έβαλα πχ έχει τιμή 90.1 αρχικά από το cd.

New-Bitmap-Image.jpg

Επεξεργασμένο από thebest20

• Guru

οπότε από ότι κατάλαβα (μετά από λίγο ψάξιμο) αναφέρεσαι σε μέτρηση που βασίζεται στο ReplayGain, έναν open source αλγόριθμο υπολογισμού της έντασης που χρησιμοποιούσε κάποτε το Ubuntu και σταμάτησε από το 2015 μια και έχει σταματήσει η τεχνική του υποστήριξη πάρα πολλά χρόνια πριν από τον δημιουργό του (κάπου διάβασα ότι τον χρησιμοποιεί σε μια μορφή του το spotify για την επίτευξη του ομοιόμορφου LUFS κατά την εκπομπή του αλλά δεν το έχω διασταυρώσει)...

τώρα αυτό το mp3gain από ότι είδα είναι ένα αμφιλεγόμενο ερασιτεχνικό προγραμματάκι παμπάλαιο κι αυτό για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη για τον τρόπο και την εν γένει αξιοπιστία της λειτουργίας του... είναι ενδιαφέρον πάντως ως λογική καθώς στηρίζεται απλά σε μετρήσεις και τελικές αλλαγές μάλλον μόνο σε volume και άμα βρω τον απαιτούμενο χρόνο κάποια στιγμή θα του ρίξω μια ματιά (εννοείται φυσικά όποιος έχει ήδη ιδία εμπεριστατωμένη άποψη γι αυτό, είναι καλοδεχούμενος στην κουβέντα) αλλά γενικά να είσαι συγκρατημένος και υποψιασμένος ως προς την αποτελεσματικότητα του (ειδικά σε περιπτώσεις που η ¨κανονικοποίηση" του γίνεται με κάποιας μορφής limiter το χεις χάσει το τραίνο της επιστροφής)...

το καλό (δυνητικά) όντως για σένα, είναι ότι επειδή θεωρητικά δεν είναι επεμβατικό, από ότι αναφέρεις μπορεί το κάθε mp3 σου που έχει επεξεργαστεί με αυτό να επανέλθει στην αρχική του μορφή χωρίς περαιτέρω απώλειες (εννοείται πριν περάσει από το Audacity ή οποιοδήποτε audio editor που θα έχει επέμβει δραστικά στο αρχείο είτε με EQ στο συχνοτικό περιεχόμενο είτε με compression στην δυναμική περιοχή του)...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Ναι ακριβώς. Πάντως μπορεί να κάνει δουλειά, εκτός από το να επανέλθει στην αρχική ένταση, αν δεν έχει επεξεργαστεί το αρχείο, 

Είναι κάπως καλό και για τα αρχεία τα "remastered" των εταιρειών που ενδεχομένως είναι ανεβασμένη η ένταση αλλά χωρίς να έχουν κοπεί πολλά peaks. Ασφαλώς και μόνο στην περίπτωση που δεν μπορώ να βρω το αρχείο στην αρχική του μορφή από την πρώτη έκδοση cd.

Βέβαια αν ένα αρχείο remastered έχει τέρμα φλατ κυματομορφή, απλά αν μειώσεις το gain, θα χαμηλώσει η κυματομορφή αλλά τα peaks θα είναι κομμένα, θα φύγει λίγη παραμορφωση αλλά και πάλι θα ακούγεται σκληρό το μπάσο και τα drums.

Πάντως η τακτική των δήθεν συλλεκτών που θέλουν να τα πειράξουν (για να μην τα έχω με το σωστό ήχο ούτε με τη σωστή ποιότητα)είναι αρχικά να ανεβάσουν το gain στα 99-100db , μετά με το audacity κάνουν normalizing και προσθέτουν έξτρα μπάσα η κόβουν πρίμα και τέλος το αποθηκεύουν σε 128kbps. Μετά το ξανά μετατρέπουν στα 320 αλλά ασφαλώς πρόκειται για "αέρα κοπανιστο"  και αλλοιωμένο αρχείο.

2 ώρες πριν, thebest20 είπε

Πάντως η τακτική των δήθεν συλλεκτών που θέλουν να τα πειράξουν (για να μην τα έχω με το σωστό ήχο ούτε με τη σωστή ποιότητα)είναι αρχικά να ανεβάσουν το gain στα 99-100db , μετά με το audacity κάνουν normalizing και προσθέτουν έξτρα μπάσα η κόβουν πρίμα και τέλος το αποθηκεύουν σε 128kbps. Μετά το ξανά μετατρέπουν στα 320 αλλά ασφαλώς πρόκειται για "αέρα κοπανιστο"  και αλλοιωμένο αρχείο.

Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι κάποιος θα έμπαινε σε τέτοια διαδικασία προκειμένου να εξαπατήσει τους ελάχιστους ανθρώπους που δυνητικά θα έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον γι' αυτό το ρεπερτόριο. Ή είναι πολλοί και είμαι εγώ μη-ενημερωμένος;

Επεξεργασμένο από trolley
  • Συμφωνώ 1

Mea Culpa

Πάντως τον Αδαμαντιδη αυτά τα δύο cd (Ακόμα σ'αγαπώ και Η φαντασία μου) όπως κ το Νομικό το Ξέρω να αγαπώ κ το cd Πυρετός της Διαμαντη ξέρω τουλάχιστον 10 άτομα που τα ψάχνουμε με καλό ήχο (πέρα από μεμονωμένα τραγούδια που έχουν μπει σε συλλογές και τα έχουμε με καλό ήχο). Σίγουρα θα είναι πολλοί περισσότεροι.Και είναι λογικό να  τα πειράζουν οσοι τα έχουν με καλό ήχο κλπ μόνο κ μόνο για να μην τα ανεβάσει κάποιος στη σωστή ποιότητα. Επειδή κάποιοι τα έχουν αγοράσει σε αστρονομικά ποσά και ακόμα δηλαδή πωλούνται σε αδιανόητες τιμές και σου λέει, να μην τα βρίσκουν τζάμπα οι υπόλοιποι.

Επεξεργασμένο από thebest20

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου