Προς το περιεχόμενο

Arturia AstroLab

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Τα Χριστούγεννα αργούν και ο Άι Βασίλης ξεκουράζεται. Οπότε, βάλε στις αγγελίες το Triton και το V-Synth σου (ναι, Cos, ΚΑΙ το V-Synth σου!☝️) και σύντομα θα γίνεις κάτοχος ενός ωραιοτάτου AKAI MPC 61.?✋

Προτιμώ να δώσω τον ένα μου νεφρό παρά το V-Synth. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ποτέ. Για κανένα λόγο να το δώσω. Είναι η ειδοποιός διαφορά της ανωτερότητάς μου στη δημιουργία μουσικής.?

Αλλά το MPC θα το ήθελα. Δε με χαλούσε, είναι ωραίο concept

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Προτιμώ να δώσω τον ένα μου νεφρό παρά το V-Synth. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Ποτέ. Για κανένα λόγο να το δώσω

Άσε τους (ψευτο)συναισθηματισμούς, έχεις προδώσει εδώ και καιρό την hardware κοινότητα/πίστη.? Πούλα τα όλα λοιπόν και πάρε το MPC 61, μην αργείς.?

image.thumb.png.1fe075c566dd84d68f00d000aeec04d1.png

• Μπερδεύτηκα 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

31 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Άσε τους (ψευτο)συναισθηματισμούς, έχεις προδώσει εδώ και καιρό την hardware κοινότητα/πίστη.? Πούλα τα όλα λοιπόν και πάρε το MPC 61, μην αργείς.?

image.thumb.png.1fe075c566dd84d68f00d000aeec04d1.png

Άμα πουλήσω το V-Synth (το έχουμε ξαναματαπει?) θα χάσω δυνατότητες που κάνει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Και με αμεσότητα που πάλι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ.

Οπότε δεν τίθεται θέμα να φύγει ποτέ κάτι που ήταν όνειρό μου από τότε που βγήκε και είμαι σε θέση να το εκμεταλλεύομαι στο έπακρο.

Το να πάρω άλλο ναι, αλλά αυτή τη στιγμή έχω άλλες προτεραιότητες και μόνο άμα συγκινηθεί και μου το πάρει άλλος θα μπορώ να το έχω. Έχω πολλά έξοδα και θα έχω περισσότερα τα επόμενα χρόνια που δε μου επιτρέπουν παρεκκλίσεις και μάλιστα μετά από αυτή τη διετή τιμαριθμική και πληθωριστική παρέκκλιση θα έλεγα της αγοράς. ? Οπότε αν έχεις πάρτο μου. Αν δε μου το πάρεις, μάταια με πιέζεις. ?

Το V-Synth δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσω ποτέ. Και να χαλάσει, θα αναγκαστώ να πάρω άλλο αν δε φτιάχνεται. Είπαμε γιατί. Δεν είναι συνθεσάιζερ απλά. Είναι SUPER-RESYNTHESIZER.

• Λυπάμαι 1
  • Συμφωνώ 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Καλή κίνηση απο την Arturia την οποία θα έπρεπε να είχε κάνει και η NI με το KONTROL S MK3, να ειναι δηλαδη αυτονομο οπως το maschine+ οποτε η AKAI θα ειχε καποιο σοβαρο ανταγωνισμο με το MPC KEY, θα εκτοξευε βεβαια την τιμη του kontrol mk3 2 φορες πανω....

δινεις 1,600 αλλα ενταξει εχεις ολη την Arturia μαζεμενη σε ενα, δεν ακογεται τοσο ασχημο, overpriced σαφως μπορεις με το 1/10 να παρεις ενα καλο midi controller και τα vst και εισαι μια χαρα.

προσωπικα δεν θα το αλλαζα με το baby Fantom 06, αλλα διχνει πλεον μια τσαση η μεγαλες εταιριες παραδοσιακες οπως η Roland να απειλουνται απο harware  synth/controllers απο αλλες μικρoτερες που δεν ηταν στον τομεα αυτο.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

1 ώρα πριν, stavros_d80 είπε

προσωπικα δεν θα το αλλαζα με το baby Fantom 06, αλλα διχνει πλεον μια τσαση η μεγαλες εταιριες παραδοσιακες οπως η Roland να απειλουνται απο harware  synth/controllers απο αλλες μικρoτερες που δεν ηταν στον τομεα αυτο.

Δεν βλέπω το συγκεκριμένο να απειλεί κάποιους. Ίσα ίσα που ακόμα να καταλάβω (εγώ και πολλοί άλλοι) ποια η ιδιαιτερότητα αυτού του πληκτροφόρου και κυρίως, τον λόγο να το αγοράσει κάποιος.

Το AstroLab πασάρεται σαν stage keyboard, και μόνο γι αυτό μάλλον έχει χάσει ήδη από τον ανταγωνισμό. Τα stage keyboards έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά και hardware ευκολίες που το AstroLab δεν διαθέτει.

Σαν αυτόνομο synth που παίζει VSTs πάλι χάνει στα σημεία από dedicated synths/workstations τύπου Akai MPC, τα οποία παίζουν σε φτηνότερη τιμή, είναι πολλαπλώς και προφανώς καλύτερα σε soft & hard specs και κουβαλάνε την πολύχρονη και εξαιρετική φήμη των MPC μοντέλων.

Σαν σκέτα synths πάλι χάνουν λόγω φυσικών περιορισμών (αστεία δύσχρηστη/ακατάλληλη οθόνη, minimal panel), μη-τεσταρισμένης από τον χρόνο (άρα εν δυνάμει μη-αξιόπιστης) sound engine και μικρό χρόνο ζωής. Ποιος θα παίζει με ένα AstroLab σε 10 χρόνια, που πέραν των ενσωματωμένων VSTs δεν θα μπορεί να φορτώσει τίποτα νέο? Το βλέπω να πηγαίνει άπατο σαν το Neko της Open Lambs, το γνωστό αποτυχημένο workstation που έτρεχε Windows XP και διάφορα VSTs/plugins...?

Αν το έδιναν βέβαια στη μισή τιμή -γιατί κακά τα ψέματα, αέρα κοπανιστό πουλάνε σε τιμή ακριβού αρώματος- τότε θα μιλάγαμε σε άλλη βάση.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

1 ώρα πριν, stavros_d80 είπε

δινεις 1,600 αλλα ενταξει εχεις ολη την Arturia μαζεμενη σε ενα, δεν ακογεται τοσο ασχημο,

To V-Collection, μόνο του, κάνει 600 ευρώ.

17 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Ποιος θα παίζει με ένα AstroLab σε 10 χρόνια

Δέκα χρόνια είναι πολλά. Θα έχουν αλλάξει τα πάντα. 'Ισα-ίσα, μπορεί τότε να είναι ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος/α αυτούς τους ήχους.

Mea Culpa

3 λεπτά πριν, trolley είπε

Δέκα χρόνια είναι πολλά. Θα έχουν αλλάξει τα πάντα. 'Ισα-ίσα, μπορεί τότε να είναι ο μόνος τρόπος για να έχει κάποιος/α αυτούς τους ήχους.

Στον υπολογιστή του θα τους έχει, όπως και τώρα, σε κάποια ενημερωμένη VST μορφή, που δεν θα τρέχει όμως στο AstroLab. Το μηχάνημα αυτό είναι ήδη καταδικασμένο να πηγαίνει πακέτο με έναν υπολογιστή λόγω της ηλίθιας οθόνης που του βάλανε. Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι μπορεί κανείς να κάνει σοβαρό editing σε VST μέσω αυτής της οθόνης. Αυτή η οθόνη είναι καλή για να διαλέγεις ήχους και να πειράζεις 3-4 βασικές γενικές ρυθμίσεις, από κει και πέρα θες laptop/PC για τα παρακάτω. Αδυνατώ να σκεφτώ κάποιον που θα σκάσει €1,6Κ για να πάρει ένα τυπικότατο minimal controller (28 κουμπιά και 9 pots έχει...) μόνο και μόνο για να παίζει με τους ήχους των τάδε VSTs.
Στα €800 όμως το πράγμα θα άλλαζε, αλλά είπαμε, πουλάνε αέρα όσο το δυνατόν ακριβότερα και σε όσο περισσότερους ανίδεους μπορούν. 

Το V-Collection που το πουλάνε στα €600 μην το φέρνεις σαν παράδειγμα, σε ένα μήνα μπορεί να το δεις στα €100 και να σου γυρίσει το μάτι. Αν επικρατεί αυθαιρεσία (που επικρατεί) στην τιμολόγηση της πλειονότητας των hardware προϊόντων, στην αγορά του software επικρατεί το ίδιο x100.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

3 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι μπορεί κανείς να κάνει σοβαρό editing σε VST μέσω αυτής της οθόνης.

Δεν αναμένω να αλλάξεις γνώμη, ούτε είναι απαραίτητο.

Αλλά, το έχεις λάθος το ζήτημα, δηλαδή αυτό το μηχάνημα δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν editing. Η Αρτούρια ξέρει, όπως όλοι μας ξέρουμε, ότι σχεδόν κανείς δεν κάνει editing από τους εκ/ρια wannabe-jean-vangelis του πλανήτη. Δεν είναι αυτό, το κοινό στο οποίο απευθύνεται το προϊόν, είναι ηλίου φαεινότερον.

Τώρα, για την τιμή, ναι έχεις κάποιο δίκηο, αλλά μπορεί και να αποδειχθεί ότι δεν έχεις, αν η ποιότητα του keybed είναι πολύ-πολύ καλή (θα σου πω όταν το αγγίξω) και αν λειτουργεί γρήγορα και χωρίς glitches και τέτοια.

Mea Culpa

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, trolley είπε

Δεν αναμένω να αλλάξεις γνώμη

Δεν είναι θέμα γνώμης, γεγονότα γράφω. Αν κάνεις μια βόλτα στα διάφορα forums και σελίδες του χώρου θα διαπιστώσεις ότι οι 9 στους 10 τα ίδια γράφουν. 

30 λεπτά πριν, trolley είπε

αυτό το μηχάνημα δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν editing.

Αν ήθελαν να απευθυνθούν σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν editing δεν θα έβγαζαν ένα πληκτροφόρο που τρέχει τα ανάλογα VSTs, αλλά ένα πληκτροφόρο/πραγματικό stage keyboard με bread & butter ήχους που να προέρχονται από τα συγκεκριμένα VSTs. Αν όντως αυτό είναι το target group που απευθύνονται, τότε λάθος μηχάνημα τούς πουλάνε. 

Όπως και να'χει, το AstroLab άφησε κακές εντυπώσεις και στους VST χρήστες και στους stage keyboard χρήστες, και γι αυτό στοιχηματίζω ότι θα πάει σαν τον Τιτανικό.

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου