cos_dr Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 42 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε Κάπως έτσι τη πάτησα κι εγώ Π.Χ. αγόρασα Προ τουλς, έφτυσα αίμα να τα σετάρω γιατί το μαγαζί που μου τα πούλησε δεν με ήπιε πως είναι έκδοση ΒΕΤΑ και δεν έπαιζαν στα τότε Γουίντοους, μετά κάποιος με ήπιε να με δώκει σπασμένο το Κιου και δεν ήξερα που παν τα 4, ποτέ δεν το μπόρεσα, τελικά έβαλα το δωρεάν κέικ, που με θύμιζε κάτι από Προ τουλς και στο τέλος κατέληξα πως είναι πιο ξεκούραστο, να πηγαίνω σε ένα στούντιο και να παίζω μουσικούλα, παρά να τσακώνομαι με κουμπιά και οδηγίες χρήσεως Ρε τι έχουμε πάθει, να ανοίγουμε ένα θέμα για τεχνικά να βγάλουμε καμιά άκρη πάνω στο θέμα ή να μάθουμε κάτι ή να πάρουμε μια ιδέα, ή να συγκρίνουμε λειτουργία και να μπαίνει ο συμφορουμίτης και να λέει τον πόνο του και πως αναγκάστηκε να πάει σε στούντιο και πόσο είναι ξεκούραστο. Στο θέμα Sammy. Λοιπόν, επειδή ξέρω πάνω κάτω τις ανάγκες σου, θα σου έκανε καλή δουλειά η ARTIST έκδοση του Presonus στο PC σου, Δεν είναι βαρύ και θα γλύτωνες πολύ κόπο και χρήμα και μπορείς να ανταλλάσσεις και αρχεία με τους paragas που μαζεύεις. Μετά θα πηγαίνεις τα stems στον φιλο σου να στα μιξάρει και είσαι μια χαρά. Θα τα καταφέρεις μια χαρά, είναι εύκολο, κατανοητό με τα pro tools, έχει και πληκτρα για πλατες δικές σου. Και μπάσα, και ρυθμικά. Ένα μέτριο PC το έχεις. Αυτό να κάνεις. Εγώ πιστεύω πως είναι πιο εύκολο από το cubase και με το pro tools θυμάμαι ψιλοδούλευες, δεν είχες πρόβλημα. Αυτό να κάμεις. Τώρα πλέον είναι τις μόδας να γράφουμε στο σπίτι. Και η κλιματική αλλαγή σε λίγο δε θα σε αφήνει να βγεις έξω, θα κολυμπήσουν τα λιοντάρια και άλλα θηρία από την Αφρική να έρθουν σε εμάς που θα έχει πιο δροσιά και θα είναι επικίνδυνα να βγαίνεις έξω, Θα είναι σαν το MAD ΜΑΧ. Οπότε με το S1 Artist και μια καραμπίνα και ίντερνετ που θα μας δίνουν για να καθόμαστε μέσα να μας έχουν σε lockdown καταστολής για την ασφάλειά μας, θα γράψεις τις επιτυχίες σου με την ησυχία σου και θα ρίχνουμε και εμείς καμιά πενιά. Αυτό να κάμεις. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Σαμη Παραγκα Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, cos_dr είπε Αυτό να κάμεις. Δεν θα με πιεις εσύ τι να κάμνω, άντε μη σε φέρω κανά Κατάρ-Κ στη κεφάλα, ντάξει? Νομίζεις πως επειδή πέρασες κάποτε έξω από ένα ρινγκ, έμαθες και μποξ? Ρε θα σε τσακίσω στους γρόθους λαίμαι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, Σαμη Παραγκα είπε Δεν θα με πιεις εσύ τι να κάμνω, άντε μη σε φέρω κανά Κατάρ-Κ στη κεφάλα, ντάξει? Νομίζεις πως επειδή πέρασες κάποτε έξω από ένα ρινγκ, έμαθες και μποξ? Ρε θα σε τσακίσω στους γρόθους λαίμαι Εγώ πιστεύω πως στη φόρμα που είμαι τώρα άμα με χτυπήσεις θα κάνεις κάνα διάστρεμμα στον καρπό και εγώ θα νομίζω πως με χάιδεψες έχασα 15 κιλά και έχω γίνει γουρούνι, μου λένε και οι συνάδελφοι μπράβο, ο Κώστας που ξέραμε, που τον βλέπεις και αλλάζεις πεζοδρόμιο Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να μην πειράζεις τον Καταρράκτη, αρκετά τον νευριάζω εγώ που όμως δεν καταφέρομαι προσωπικά σε αυτόν ποτέ, αυτός και που το κάνει και με λέει ξεφτίλα μουσικό δε με πειράζει γιατί τον αγαπάω. Και φυσικά θα σου πω τι να κάνεις εσένα. Εγώ όταν μου είπες ήρθα να συμμετέχω στις εγγραφές σου. Μη μου τη βαρέσει να λες και σε βουτήξω και σε βάλω κάτω να σε μάθω το Studio One με το ζόρι. Θα σου κάνω εικονικούς πνιγμούς άμα δε συνεργαστείς να το μάθεις καλά. Θα σε κάνω παραγωγάρα. Θα κλείσει ο φίλος σου το στούντιο, θα με βρίζει, θα λέει, ρε φίλε με κατέστρεψες, μου πήρες τον πελάτη. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MGs Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ποτέ δέν εκτιμούσα την presonus σάν εταιρία και ιδιαίτερα μετα την αγορά κάρτας ήχου που μου την είχε παίξει σε έναν χρόνο μέσα. Εχω κολλήματα,δεκτόν,τα οποία όμως βασίζονται σε προσωπικές εμπειρίες. Προσωπική εμπειρία βέβαια είναι οτι ούτε κάρτα ήχου της Steinberg θα έπερνα. Oταν πάμε στα DAWs,μιλάμε για την εταιρία που έφτιαξε τα Vst's και ένα περιβάλλον που καθιερώθηκε στην μουσική βιομηχανία και τους μουσικούς. To studio one,που πραγματικά εχω δουλέψει ελάχιστα και όχι σε δικό μου μηχάνημα,δέν μου κάνει αίσθηση να το δουλέψω ούτε απο το interface.Δέν με εμπνέει.Σάν εφαρμογή για android μου φέρνει. Το λέω αυτό έχοντας δουλέψει Reason και FL Studio για μερικά χρόνια,τα οποία βρίσκω πιό ελκυστικά. Απο την εμφάνιση και μόνο,έχει φάει Χ απο εμένα. Logic στο macbook,Cubase στο Pc,ποιός έχασε την τύχη του για να την βρείς εσύ. Επεξεργασμένο 10 Αυγούστου από MGs 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 1 ώρα πριν, MGs είπε Ποτέ δέν εκτιμούσα την presonus σάν εταιρία και ιδιαίτερα μετα την αγορά κάρτας ήχου που μου την είχε παίξει σε έναν χρόνο μέσα. Εχω κολλήματα,δεκτόν,τα οποία όμως βασίζονται σε προσωπικές εμπειρίες. Προσωπική εμπειρία βέβαια είναι οτι ούτε κάρτα ήχου της Steinberg θα έπερνα. Oταν πάμε στα DAWs,μιλάμε για την εταιρία που έφτιαξε τα Vst's και ένα περιβάλλον που καθιερώθηκε στην μουσική βιομηχανία και τους μουσικούς. To studio one,που πραγματικά εχω δουλέψει ελάχιστα και όχι σε δικό μου μηχάνημα,δέν μου κάνει αίσθηση να το δουλέψω ούτε απο το interface.Δέν με εμπνέει.Σάν εφαρμογή για android μου φέρνει. Το λέω αυτό έχοντας δουλέψει Reason και FL Studio για μερικά χρόνια,τα οποία βρίσκω πιό ελκυστικά. Απο την εμφάνιση και μόνο,έχει φάει Χ απο εμένα. Logic στο macbook,Cubase στο Pc,ποιός έχασε την τύχη του για να την βρείς εσύ. Σεβαστό, εμένα βέβαια αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές μου συμβαίνει το αντίθετο. Transpose σε audio μπασογραμμή με δεξί κλίκ και αξία και όλες αυτές τις fine tuning, tempo κλο λειτουργίες στο drop down μενού σε ένα κουτάκι και τις παίρνει αμέσως. Στο Sonar και στα πολύ παλιά cubase θέλει διαδικασία. Μόνο το stretch είναι πρακτικό. Τα άλλα θέλει πιο πολλές επιλογές. Η πληροφόρηση για το audio clip πολύ πιο άμεση. Η εμφάνιση θα έλεγα είναι αντιγραφή του Sonar και συνεχίζει να μου μοιάζει πάρα πολύ. Ξεχωριστές εντάσεις στην ηχογράφηση ή σε σημείο της ηχογράφησης απλά διαλέγοντάς το και μειώνοντας το με το ποντίκι. Στο Sonar επίσης ήθελε διαδικασία είτε από το lane του automation είτε με process effect και να ρυθμίζεις αντίστοιχα. Με το Studio One έχω πάθει πλάκα. ¨Οπως είπα και πριν ο Browser για τα instruments, effects, loops κλπ τρομερός, τρομερό tagging και ακόμα και με μια πληκτρολόγηση βρίσκεις το plugin που θέλεις. Μιας και έχω 245 δικά μου plugin αυτό με σώζει και τώρα θα περάσω και πολλά audio loops. Και το Sonar τα είχε αυτά, αλλά εδώ είναι πιο βολικά, πολύ βολικά. Έμαθα και να γκρουπάρω σε bus τα tracks. Πάντως, εγώ μπορώ να πω πως πλέον το Studio One είναι επίσημα το DAW μου και φέτος η χρονιά με βρήκε με Presonus ηχεία, ακουστικά και DAW. Με στεναχωρεί βέβαια αυτό που διάβασα στο post σου για την κάρτα ήχου, γιατί σκόπευα να πάρω και presonus audio interface, αν και μπορώ να μείνω στη Lambda μου που ακόμα δουλεύει απροβλημάτιστα, και με το Studio One είναι το δεύτερο κομμάτι που γράφω και η πρώτη φορά σήμερα με VST intruments και effects μου σε πληθώρα και ο ήχος είναι αψεγάδιαστος και παράλληλα χρησιμοποιώ και την onboard. Ευτυχώς, λοιπόν οι απαρχαιωμένοι ASIO της Lexicon συνεχίζουν να λειτουργούν καλώς. Και εδώ που τα λέμε ο όρθιος σχεδιασμός βολεύει και μπορώ και τη ρυθμίζω ωραία. Γενικά δεν κρύβω πως έχω διαβάσει γεινικά αρνητικά σχόλια για το gear της Presonus όσο αφορά την αντοχή. Πάντως θα πω πως εγώ συγκυριακά έμπλεξα με αυτή και πραγματικά έχω δέσει και με την ισορροπία των ηχείων αυτών και των προηγούμενων και των ακουστικών, καταλαβαίνω τα πάντα σωστά και νιώθω καλά και είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμά μου και έδεσα και με το DAW. Βλέπω πως δένουν μεταξύ τους και δένουν μαζί μου και αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Εγώ έγινα Presonus λοιπόν, μπλέ Και μετά τις σημερινές εγγραφές, είμαι σίγουρος. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση