trolley Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 1 λεπτό πριν, Jdl είπε Όταν λέω "ήχος" εννοώ τον ήχο των virtual instruments Αυτό όμως, είναι πολύ μακρυά από "αντικειμενικό". Η ηχητική παλέτα που χρειάζεται κάποιος που επιδιώκει να φτιάξει σύγχρονη χορευτική μουσική, είναι πολύ διαφορετική από κάποιον που θέλει να φτιάξει ελαφρολαϊκά, ή κάποιον που θέλει να φτιάξει μουσική για ταινίες. Μάλιστα, αν π.χ. ήθελες να φτιάξεις αποκλειστικά χορευτική μουσική, η ηχητική παλέτα και των δύο προγραμμάτων που σε απασχολούν είναι υποδεέστερη άλλων προγραμμάτων. Εξ΄ού και η ερώτηση. 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 52 λεπτά πριν, Jdl είπε Όταν λέω "ήχος" εννοώ τον ήχο των virtual instruments Πολυ μέτρια & στα δυο DAW (αν εννοεις τα vsti τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο daw) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Superfunk είπε Πολυ μέτρια & στα δυο DAW Δεν είναι πολύ μέτρια στο αγαπημένο μου Studio One. Διαφωνώ. Το παρακάτω κομμάτι το έχουν φτιάξει με τα stock plug in instruments & effects Το Studio One έχει ένα εξαιρετικό και πλούσιο σύστημα templates μάλιστα. Και ο cos_dr ο "δικός μας" είχε φτιάξει ένα demo που οι μισοί ήχοι είναι από ΣΥΝΘΕΣΑΪΖΕΡΣ του συνοδευτικού software του Studio One Prime, της φτωχότερης έκδοσης. Ορίστε και το σχετικό thread θεωρώ πως για ηλεκτρονική μουσική και τα παράγωγά της έχει πολύ καλά templates και πολύ καλό συνοδευτικό software (synths και sampler/sampler libraries) και η τιμή της μεγάλης έκδοσης είναι πολύ καλή, ιδιαίτερα αν είναι κάποιος πολύ αρχάριος, με λίγα βιντεο θα με τις ευκολίες για pattern και chord progression δυνατότητες που παρέχει το Studio One θα το χαρεί πολύ. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, cos_dr είπε θεωρώ πως για ηλεκτρονική μουσική και τα παράγωγά της ΝΤΕΝ πεζΟ ιλεΧτρονικι μουσιΚι καρντια μου www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Μόλις τώρα, Superfunk είπε ΝΤΕΝ πεζΟ ιλεΧτρονικι μουσιΚι καρντια μου Έχει και καλά instruments και effects για να συνδέσεις κιθάρες και φωνή από την κάρτα ήχου και να γράψεις rock. μοντέρνο και να πάρεις πολλά views αφού θα το στείλει κατευθείαν στις πλατφόρμες με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις Είναι πολύ καλό πρόγραμμα και σοναρίζει πολύ στο layout και στη διαχείριση των tracks. Το bounce των midi tracks με τα όργανα και τα effects σε audio είναι το ίδιο εύκολο και πρακτικό στις εντολές και είναι τρομέρό και πολύ όμορφο και φιλικό και τα drag & drop είναι καλά. Δεν θέλω να πω ότι είναι καλύτερο από το Cubase και μπορεί το cubase αν και δεν το παρακολουθώ να έχει κάποια πλεονεκτήματα με πιο πλούσιο και πιο δοκιμασμένο και δουλεμένο και δημοφιλές περιεχόμενο software και μπορεί και καλύτερο integration με controllers κλπ. αλλά το Studio One είναι καλό. Για κρεβατοκάμαρα και σαλόνι ιδιαίτερα είναι ΣΟΥΠΕΡ. Μου άρεσε πολύ. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Είμαι χρήστης Cubase τα τελευταία 4-5 χρόνια, και έχω χρησιμοποιήσει λίγο το Studio One (παλαιότερη έκδοση), οπότε παραθέτω και εγώ την άποψή μου. Το Cubase είναι γενικά τρομερό πρόγραμμα, έχει φοβερές δυνατότητες, ειδικά αν πάρεις την Pro ή Artist έκδοση που έχει το VariAudio, τον Logical Editor, τον Sampler, και άλλα υπερ-χρήσιμα εργαλία που το κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζει στο χώρο. Από την άλλη, αν το χρησιμοποιείς σε περιβάλλον Windows, θα έλεγα ότι είναι κάπως ασταθές σαν πρόγραμμα, και ίσως λόγω όλων αυτών που προσφέρει, αν δε τα χρησιμοποιείς, έχεις ένα "βαρύ" πράγμα χωρίς λόγο. Πρακτικά, η ποιότητα του ήχου δεν είναι διαφορετική αν μιλάμε για τα ίδια VSTs, και μπορείς να παράγεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα είτε δουλεύεις Cubase, είτε Studio One, είτε FL Studio, κτλ κτλ. Το θέμα είναι πώς το κάθε πρόγραμμα ανταποκρίνεται στο δικό σου "ιδανικό" workflow - πράγματα και κινήσεις που θα ήθελες να κάνεις όσο πιο εύκολα γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Στάθης Π. Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου @Alex Raptakis Προς αποφυγή παρερμηνειών , ο OP αναφέρεται στον ήχο των ενσωματωμένων vsti του προγράμματος. Στο θέμα "ευστάθειας" θεωρώ πως το συγκριτικό πρέπει να γίνει ανάμεσα στα 2 software στο ίδιο pc του οποίου το στήσιμο να είναι τέλειο, ιδανικά εταιρίας, ανάμεσα σε ίδια project. Έχεις δοκιμάσει κατι τέτοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jdl Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Ναι σωστα , εννοω τα vsti που ειναι του DAW απο τη μανα του και οχι τα 3rd party Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alex Raptakis Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Όσον αφορά τη σταθερότητα, το Cubase το χω δουλέψει σε 2-3 συστήματα, σε διάφορες εκδόσεις, (Windows) και ήταν σε όλα ασταθές. Το Studio One δε το δούλεψα τόσο, αλλά δε θυμάμαι να ήταν ασταθές. Τα VST του Cubase δε τα θεωρώ τίποτα ιδιαίτερο, ειδικά για την τιμή του Pro που δεν έχει τόποτα παραπάνω από το Artist αν δεν κάνω κάθος. Τα Plug-ins όμως είναι αρκετά καλά και τα χρησιμοποιώ πολύ. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για το Studio One. Κάτι synthάκια έχει τα οποία εμένα μου είναι αδιάφορα για τη δουλειά που κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jdl Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου OP Share Δημοσιευμένο 1 Ιουνίου Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και το ενδιαφερον προς την ερωτηση μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση