Προς το περιεχόμενο

Αντικατάσταση neck μαγνητη που χάλασε σε mexican Strat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, 13-13 είπε

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι διαφωνουν με το "σκεπτικο" μου, που δεν ειναι σκεπτικο μου αλλα γνωση και εμπειριες που αποκομιζεις απο αλλους μουσικους και "μουσικους" αλλα και απο τον εαυτο σου.

Δε διαφωνώ, αλλά εκπλήσσομαι. Υπό την εξής έννοια:

Αν αντιμετωπίζω συχνά το φαινόμενο να μου σπάνε χορδές και να μη δουλεύουν τα τζακ και τα ηλεκτρικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συντηρώ τα όργανά μου όπως πρέπει. Αν ελπίζω ότι ένα έξτρα όργανο θα με σώσει στη δύσκολη στιγμή, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες, επειδή κι αυτό θα είναι κακοσυντηρημένο, να με πουλήσει.

Πιο θετικός θα ήμουν στο να λέγαμε έχε μαζί μια δεύτερη κιθάρα με άλλο κούρδισμα. Δεύτερη κιθάρα μόνο σαν ασφάλεια, μου φαίνεται κάπως υπερβολικό. Καθένας όπως βολεύεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, 13-13 είπε

Για 500 η 1000 ευρω σεβεσαι το κοινο αλλα για 50 οχι. Ειδες? για αυτο το λανθασμενο mindset του Ελληνα μουσικου η "μουσικου" αναφερομαι. Anyway καντε οτι θελετε, εγω θα πηγαινω παντα με 2 κιθαρες τουλαχιστον ειτε παιζω σε 10 ατομα ειτε σε 10.000

Κατα κάποιο τρόπο έχεις δίκιο, αλλα επειδη ειναι λιγο επίπονο, καλό ειναι τουλαχιστον πριν παμε στο live να κανουμε εναν έλεγχο ότι όλα ειναι οκ με την κιθαρα. Εμενα μου είχε χαλάσει η υποδοχη του βισματος στο soundcheck και ετρεχα να βρω καποιον να μου την φτιαξει. 

5 λεπτά πριν, Ali Barout είπε

Αν αντιμετωπίζω συχνά το φαινόμενο να μου σπάνε χορδές και να μη δουλεύουν τα τζακ και τα ηλεκτρικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην συντηρώ τα όργανά μου όπως πρέπει.

Δε μου εχει σπασει ποτε χορδη σε λαηβ ουτε ειχα προβλημα με την κιθαρα. Για το mindset του Ελληνα μουσικου μιλαω. Εγω θελω να εχω και 2η κιθαρα και καποια αλλα spare μαζι μου για παν ενδεχομενο. Τωρα για καποιους που εχουν νοοτροπια "παμε κι οπου βγει" και σιγα μην κουβαλαω 2η κιθαρα για 50 ψωρο ευρω εγω δεν συμφωνω. Τι να κανουμε τωρα?

Χαλαρώστε λίγο στην Ελλάδα ζούμε και οι περισσότεροι από εμάς παίζουμε ερασιτεχνικά και για το κέφι μας. Ακόμα όμως και οι επαγγελματίες μουσικοί οι 9 στους 10 ίσα- ίσα βγάζουν τα έξοδα του μήνα.

Το αν πας σε live με δύο ή τρεις κιθάρες είναι το τελευταίο που έχει να κάνει με το πόσο σέβεσαι τον ακροατή σου

• Like 2

28 λεπτά πριν, 13-13 είπε

Για 500 η 1000 ευρω σεβεσαι το κοινο αλλα για 50 οχι. Ειδες? για αυτο το λανθασμενο mindset του Ελληνα μουσικου η "μουσικου" αναφερομαι. Anyway καντε οτι θελετε, εγω θα πηγαινω παντα με 2 κιθαρες τουλαχιστον ειτε παιζω σε 10 ατομα ειτε σε 10.000

Θα σε στεναχωρήσω αλλά όποιος είναι επαγγελματίας γνωρίζει ότι δεν γίνεται να παρέχεις τις ίδιες υπηρεσίες για 50€ και τις ίδιες για 500€. Αυτό είναι ο ορισμός του αντί επαγγελματισμού. Σαν να πήγαινες στο σούπερ μάρκετ και να είχαν όλα ένα ευρώ.

Από ό,τι καταλαβαίνω είσαι από αυτούς που θα έπαιζαν και τζάμπα αυτό όμως δεν είναι ούτε επαγγελματισμός ούτε σωστο mindset.

Άσε δε που σε ένα πραγματικά επαγγελματικό gig εντολέας σου δεν είναι το κοινό αλλά ο ιδιοκτήτης του χώρου. Και αυτόν οφείλεις να σεβαστείς γιατί αυτός σε πληρώνει.

Επεξεργασμένο από Mixolydianb9b13

6 λεπτά πριν, Mixolydianb9b13 είπε

Θα σε στεναχωρήσω αλλά όποιος είναι επαγγελματίας γνωρίζει ότι δεν γίνεται να παρέχεις τις ίδιες υπηρεσίες για 50€ και τις ίδιες για 500€. Αυτό είναι ο ορισμός του αντί επαγγελματισμού. Σαν να πήγαινες στο σούπερ μάρκετ και να είχαν όλα ένα ευρώ.

Από ό,τι καταλαβαίνω είσαι από αυτούς που θα έπαιζαν και τζάμπα αυτό όμως δεν είναι ούτε επαγγελματισμός ούτε σωστο mindset.

Άσε δε που σε ένα πραγματικά επαγγελματικό gig εντολέας σου δεν είναι το κοινό αλλά ο ιδιοκτήτης του χώρου. Και αυτόν οφείλεις να σεβαστείς γιατί αυτός σε πληρώνει.

Καλη συνεχεια σε ολους

13 λεπτά πριν, 13-13 είπε

Εγω θελω να εχω και 2η κιθαρα και καποια αλλα spare μαζι μου για παν ενδεχομενο.

Απολύτως σεβαστό. Και μπράβο.

Το "δε σέβεται τον κόσμο" δεν ξέρω αν είναι λογικό συμπέρασμα. Έχω δει αρκετούς καλούς μουσικούς ζωντανά που δεν είχαν δεύτερο όργανο μαζί. Κι αν το είχαν κάπου που δεν το έβλεπα εγώ, δεν θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση τόσο γρήγορα ώστε να μη δημιουργηθεί "συμβάν". Δεν ένιωσα ότι "δε με σεβάστηκαν" σαν ακροατή, μια χαρά έπαιξαν αυτοί, μια χαρά οχλαγωγούσαν οι θαμώνες, ο καθένας πήρε αυτό για το οποίο ήρθε.

• Like 6

Σέβεται το κοινό με δύο κιθάρες και δεν σέβεται  τους συμφορουμίτες του και τους κανόνες του φόρουμ.

Άμα τον πληρώναμε για κάθε πόστ μήπως μας σεβόταν και εμάς? ?

• Χαχα 2

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

ex-Πάνος Χελιδόνης

Ακούστε το πρώτο 2λεπτο και θα απαντηθούν όλα, περι επαγγελματισμού, περι σεβασμού στο κοινό, περι καβάτζας έξτρα κιθάρας, περί "κοιλιάς" στο πρόγραμμα κλπ. Το 2000 ο Mr.Vai δεν είχε κανένα θέμα, τώρα αν κάποιοι έχουν, είναι για άλλους λόγους κι οχι αυτούς που επικαλούνται (και μιλάμε για τον Vai, έ; που μπορούσε να κάνει μιά έτσι και να πιάσει άλλη κιθάρα, απο τις 10+ που έχει backstage)

• Moderator
17 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

Ακούστε το πρώτο 2λεπτο και θα απαντηθούν όλα, περι επαγγελματισμού, περι σεβασμού στο κοινό, περι καβάτζας έξτρα κιθάρας, περί "κοιλιάς" στο πρόγραμμα κλπ. Το 2000 ο Mr.Vai δεν είχε κανένα θέμα, τώρα αν κάποιοι έχουν, είναι για άλλους λόγους κι οχι αυτούς που επικαλούνται (και μιλάμε για τον Vai, έ; που μπορούσε να κάνει μιά έτσι και να πιάσει άλλη κιθάρα, απο τις 10+ που έχει backstage)

Δεν θα κάτσω να δω τί λέει ο Vai, διότι το 2002 που πήγα στο live του ,και το περίμενα πως και πως, ο ήχος- η οργάνωση....τα πάντα , ήταν υποδεέστερα εφηβικής μπάντας....σε δημοτικό (ούτε καν γυμνάσιο). 

....θα μου πει, πως γίνεται έφηβος...στο Δημοτικό ?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου