Προς το περιεχόμενο

Ποιο πετάλι θα θέλατε να προσθέσετε;


Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

58 λεπτά πριν, John Goumis είπε

ενώ άλλες εταιρείες είτε μπουτίκ είτε όχι έχουν σταματήσει να βγάζουν πετάλια

 

Γιατί λες ότι εχουν σταματήσει να βγάζουν νέα πετάλια οι λοιποί κατασκευαστές? Για παράδειγμα, οι Έλληνες κατασκευαστές βγάζουν συνεχώς.

 

Πολύ καλή η boss. Εχει πεταλια από αξιοπρεπή μεχρι πολύ καλά. Αλλά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές εκεί έξω. 

  • Συμφωνώ 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Αν και μου αρέσει να φτιάχνω και αντιπαθώ ιδιαιτέρως τα πετάλια μπουτίκ,ορισμένα που θα ήθελα πραγματικά να είχα original είναι

1)Με τεράστια διαφορά απο τα υπόλοιπα,ίσως και μόνο με αυτό να είμαι ο.κ,δέν είναι πετάλι αλλά κουτί,

Dallas Rangemaster 1965.

2)Sola Sound Tone Bender MK I

3)Sola Sound 1973 Bender MK III

 

Το πιθανό σενάριο βέβαια είναι να βρεθώ πάλι με ενα κολλητήρι στο χέρι φτιάχνοντας έναν κλώνο που έχω πάρει 30 ευρώ και αυτός που πουλάει το κιτ να ορκίζεται,μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του στα σχόλια,ότι είναι ότι πιο κοντινό προς το original.

Επεξεργασμένο από MGs
  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Εν έτη 83 και έχοντας κοινό ντράμερ με ένα άλλο γκρουπ, νοικιάσαμε ένα ζμπιτ, στα Εξάρχεια για πρόβες και άλλα τινά, πάνω σε πλυντήριο -που παρεμπιπτόντως δεν υπήρχε. Ο άλλος μπουθαρίστας, είχε πετύχει οδοντίατρος κι εγώ Κτηνίατρος, ούτως ευρέθη με  Στραβοκάστερε του 78 καινουργή- τότε δεν υπήρχαν ρείσου, λαμπάτη κεφαλή με ηχείο ''Φουτζίτσου'' 🥳-  και κάτι ''παλιοπέταλα'' BOSS sd-1-analog delay-flanger. Λίγο μετά πρόσθεσε ένα Οκτάβερ και μια βαλίτσα με τροφοδοτικό.

Μέχρι και το 85 έπαιζα με αυτά.

Το 86 πήρα τη Τέλε μεταχειρισμένη και κακοποιημένη του 76και αποφάσισα πως δεν χρειάζεται τπτ άλλο πλην ενός ενισχυτή με πετάλι καθαρού-βρώμικου καναλιού, οπότε μπόρεσα το 87 και πήρα ένα Φεντεράκι τρανζιστοράτο που έχω ακόμα στο North Paragas STUDIO εις του χωρίον.

Ενδιάμεσα με τη Τέλε σε προβάδικα , αλλά και σε λίβε, διαπίστωσα πως κάτι κεφάλια με ηχείο ντουλάπας Μάρσαλ  ΚΑΙ πετάλι ταίριαζαν στα γούστα μου ταμάμ. 

Τα πετάλια ούτε καν τα είχα στο μυαλό μου.

Πριν κάτι χρόνια, ένα πρώην μέλος του ΝΟΙΖ με χάρισε έναν Βλουζ Τζούνιορ και πριν ένα χρόνο πήρα ένα ντιλέι-κάποιο ότι νάναι- και το SD-1

Κλείσαμε για τα επόμενα 20 χρόνια  και να σας πω την αλήθεια, μάλλον με πέφτουν και πολλά.

Έχω τους ενισχυτές, έχω τις κιθάρες, έχω και τα 2 ματζαφλάρια. Έχω και τις ιδέες, δεν είχα ποτέ την ικανότητα και το χρόνο να ασχοληθώ, πλέον διαπιστώνω πως δεν έχω και τους ανθρώπους που παίζαμε μαζί.

Πάμε κι όπου βγει

Επεξεργασμένο από Σαμη Παραγκα
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

 

Γιατί λες ότι εχουν σταματήσει να βγάζουν νέα πετάλια οι λοιποί κατασκευαστές? Για παράδειγμα, οι Έλληνες κατασκευαστές βγάζουν συνεχώς.

 

Πολύ καλή η boss. Εχει πεταλια από αξιοπρεπή μεχρι πολύ καλά. Αλλά υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές εκεί έξω. 

 

Όταν το έγραφα αυτό είχα κατά νου εταιρείες όπως η Digitech με τα οικονομικά x-series, bad monkey κτλ που πήγαινε να ανταγωνιστεί την Boss αλλά και τα πιο ακριβά όπως τα hardwired που ήταν φανταστικά πετάλια, ή όπως η Radial που έβγαζε πανάκριβα αλλά φανταστικά λαμπατα πετάλια (το plexitube είναι το αγαπημένο μου όλων των εποχών αλλά πιάνει χώρο και θέλει δικό του τροφοδοτικό...). Αυτές οι εταιρείες πλέον δεν βγάζουν αυτά τα προϊόντα δυστυχώς (θυμήθηκα και το Vox Satchurator ή το ελληνικής κατασκευής Telegun και πολλά άλλα με τα οποία γινόταν χαμός πριν μια δεκαετία περίπου στο φόρουμ) ενώ άλλες εταιρείες έχουν έλθει και παρέλθει και η Boss ακόμα βγάζει το ταπεινό SD-1 ή το DS-1 που τα παίρνεις για ένα κομμάτι ψωμί και είναι τα ίδια με αυτά που θα δεις στο pedalboard πολλων ροκσταρ ακόμα και σήμερα. 

 

Επιλογές εξαιρετικές ή και καλύτερες (αλλά και πολύ ακριβότερες) υπάρχουν σίγουρα αλλά το γεγονός ότι εταιρείες όπως Boss, MXR, Electro-Harmonix, Ibanez, Maxon κτλ βγάζουν το ίδιο πετάλι εδώ και πάνω από 40 χρόνια που χρησιμοποιείται από αρχάριους μέχρι ροκσταρς δείχνει ότι έχουν πλέον περάσει στην σφαίρα του κλασσικού και δεν θα φύγουν από την συνείδηση του κόσμου, κάτι που ίσως δεν ισχύει για άλλες εταιρείες που βγάζουν πετάλια που παλεύουν για την θέση τους στην αγορά. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό είναι κατι διαφορετικο από αυτό που περιέγραψες πριν, και σίγουρα έχει μια βάση.

Αλλα μη ξεχνάς και το εξής, ότι πχ το ds1 πουλάει ακόμα στα 60-70 ευρώ μόνο και μονο επειδή είναι iconic πετάλι. Ηχητικά ειναι σχεδόν άχρηστο. Θα μπορούσαν να βελτιώσουν, αλλά τοτε δεν θα είχαν το ds1 στη γκάμα τους, αλλά κάποιο άλλο πετάλι για το οποίο θα έπρεπε να ξεκινήσουν προωθητική καμπάνια και σίγουρα δεν θα μπορούσε να φτάσει σε πωλήσεις το ορίτζιναλ ds1.

Είναι θετικό γι’αυτους το ότι δεν χρειαζεται να βελτιώσουν/αλλαξουν την γκάμα τους με τα κλασικά πετάλια. Και σε 100 χρόνια τα ίδια θα πουλάνε σα ζεστό ψωμί. Αυτοί που τα αγοράζουν ανήκουν σε ξεχωριστό target group και πάντα θα τα αγοράζουν. Αυτό το γεγονός δεν ισοδυναμεί με το ότι η κλασικές εταιρίες προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές σε πετάλια. Προσφέρουν κλασικές επιλογές και μπορούν να ανταγωνιστούν στο κόστος τις πιο μικρές φίρμες.

  • Συμφωνώ 1

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Nekkon είπε

Το πετάλι (?) που ΔΕΝ χρειάζομαι αλλά θα ήθελα ΠΟΛΥ να έχω είναι το εξής κ ας ξενερώσει η κομπανία

 

file.jpg.8b338fe9a5e00158837bdff7b51d3bd3.jpg

Να σου πω την αλήθεια, νόμισα είναι κανένα σταθερο τηλέφωνο από το 1985 από αυτά που ποστάρει ο LK.

  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου