Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου Guru Share Δημοσιευμένο 3 Ιανουαρίου @kpeyos Δεν έχεις άδικο, ειδικά για τους μικροφωνισμούς, αλλά αυτό μπορεί να ρυθμιστεί. Απλά το πυκνωτικό θα ακούσει καλύτερα σε αυτή την περίπτωση. Δεν πρόκειται για live σε stage. Είναι α) φθηνό και β) θα μεταφέρει σίγουρα όλες τις επιθυμητές συχνότητες. Phantom power θέλει σίγουρα το C2, επίσης είναι καρδιοειδές, το αναφέρει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου Guru Share Δημοσιευμένο 6 Ιανουαρίου νομίζω ότι οι φίλοι μας παραπάνω έχουν καλύψει αρκετά μεγάλο μέρος των αποριών σου... εγώ απλά θα συμπληρώσω κάποιες παραμέτρους απ΄την προσωπική μου εμπειρία (μια και έχω καλεστεί κάποιες φορές να δώσω λύσεις ανάλογων προβληματισμών ψαλτών σε ναούς στην πράξη)... αρχικά αν συνυπολογίσουμε από μια μεριά την ποιότητα των ηχητικών εγκαταστάσεων των ναών που κατά κανόνα είναι από κακή έως απαράδεκτη και από την άλλη τις ιδιαιτερότητες των χώρων με τις τεράστιες αντηχήσεις, θα πρέπει να ξέρουμε ότι ντεφάκτο στο πλείστον των περιπτώσεων τα συμπεράσματα από τις συγκρίσεις των τύπων αλλά και των ηχητικών χαρακτηριστικών μεταξύ των μικροφώνων, χάνουν μεγάλο μέρος από την δυναμική τους και εντέλει την αξία τους πρακτικά, καθότι οι συχνοτικές συμπεριφορές "ομογενοποιούνται" κατά ένα βαθμό "χ" ανάλογα την περίπτωση... μάλιστα πολλές φορές η χρήση ποιοτικότερων μικροφώνων επιδεινώνει το πρόβλημα αντί να το λύνει φέρνοντας το περισσότερο στην επιφάνεια... έτσι η διαχρονική "πανάκεια" των πληγών του ΡΑ το sm58, ενδεικνύεται ως μια ασφαλής λύση όπως ήδη εύστοχα αναφέρθηκε, αλλά παράλληλα δεν αποκλείει και αρκετά άλλα (ακόμα και φθηνότερα) από το "να κάνουν την δουλειά" επαρκώς, χωρίς να χρειάζεται σώνει και καλά μια ενδελεχής έρευνα για να καταλήξει κάποιος σε "holy grail"... Στις 4/1/2024 στις 12:33 ΠΜ, Hlias Regklis είπε Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως να είναι ξεκούραστο να μην χρειάζεται να φωνάζω κι ερχόμαστε στο κυρίως θέμα που όπως το θέτεις είναι η εργονομία και η απρόσκοπτη (το δυνατόν) λειτουργία της ηχητικής υποβοήθησης... εγώ λοιπόν όταν αρχικά προσπάθησα θεωρητικά να προσεγγίσω το θέμα, σκεφτόμουν αφελώς ρομαντικά λύσεις με lavalier mics και Wireless in ear monitoring συστήματα που γρήγορα όμως εγκατέλειψα μετά την επιφυλακτικότητα κυρίως λόγω φόβου των χρηστών περί της "πολυπλοκότητας" των συστημάτων... κατέληξα λοιπόν σε near field personal monitors που αποδείχθηκαν εύκολα στο να δίνουν χρυσές τομές σε κάθε κατάσταση... το κοινό στοιχείο ήταν το TC Helicon VoiceSolo FX150 που διέθετε ότι χρειαζόταν... και την (τηρουμένων των αναλογιών) ηχητική ποιότητα και την απαραίτητη φορητότητα και επαρκή έλεγχο και ρυθμίσεις (ακόμα και phantom power), σε συνδυασμό με ευκολία χρήσης που δεν τρόμαζε τον μη εξειδικευμένο χρήστη που πλέον μπορούσε να δημιουργήσει τον ήχο που τον βόλευε στο δικό του ατομικό περιβάλλον δίνοντας κατόπι στο ηχητικό σύστημα του ναού το σήμα, χωρίς όμως να εξαρτάται από αυτό (ή τις "διαθέσεις" οποιουδήποτε άλλου στον χώρο που είναι άλλη πονεμένη ιστορία και δεν θα την θίξω)... δυστυχώς το tc δεν πρέπει να βγαίνει πια, αλλά μπορεί κάποιος είτε να το βρει μεταχειρισμένο είτε να κοιτάξει ανάλογες λύσεις ίδιας φιλοσοφίας και ποιότητας που προσφέρουν αρκετές άλλες εταιρείες (πχ Mackie SRM150)... δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση