Προς το περιεχόμενο

Θα αγοράζατε ποτέ μία κιθάρα της δεκαετίας 80 ή 90 με τιμή 1000+ ευρώ εν έτη 2023;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, kpeyos είπε

@vrasidas27 Όπως εξήγησα και πριν απάντησα συνολικά και στους δύο και δεν αφορούσε όλο το ποστ εσένα, Παρόλα αυτά επειδή καταλαβαίνω ότι μπορεί σε θίγει κάτι περισσότερο απ' ότι θίγει εμένα το γεγονός ότι σπέυδεις να συμφωνήσεις με ένα ποστ η ουσία του οποίου είναι ότι κάποιος άμπαλος σαν κι εμένα δεν μπορεί να κρίνει, έσβησα το tag και διόρθωσα το ποστ. Καλή χρονιά και πάλι.

Το κάποιος αμπαλος πηγαινε σ'εσένα;

Εγώ δεν το πήρα καθόλου έτσι. 

Αν το πήρες εσύ έτσι κ νόμιζες πως συμφωνώ κιόλας να σου το πω πως δεν εκφράζομαι έτσι.

Όπως κ να έχει μη χαλιομαστε σήμερα ρε παιδιά.

Χρόνια πολλά να έχουμε 

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή χρονιά σε όλους! 

Υπάρχουν κάποια αντικειμενικά κριτήρια και κάποια υποκειμενικά. 

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν θα αγόραζα (θεωρώντας ότι το ποσό δεν είναι απαγορευτικό) είναι το μανίκι και τα ταστα. 

Δηλ, είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη κιθάρα σίγουρα θα έχει (?) φθαρμένα ταστα. Και θα μου πείτε "καλά πως κάνεις έτσι?" Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι το μανίκι κάνει την κιθάρα.

Και όταν το να αλλάξεις ταστα σε επαγγελματία φθάνει σχεδον την τιμή ενός καινούργιου + fret level +fret bevel+setup  κτλ, το ξανασκεφτεσαι. Εκτός και αν μπορείς να τα αλλάξεις μόνος σου.

Αλλά, με 1000+ ευρώ, φτιάχνεις μια απίστευτη partcaster με ο,τι specs θες, με ο,τι μαγνήτες θες κτλ στα μέτρα σου. (εκτός και αν πρεπει να γράφει επάνω πχ fender όπως και δηποτε...) 

Η partcaster που έχω φτιάξει (και έχω ανεβάσει εδώ στο φόρουμ τη διαδικασία) συνεχίζει να είναι η βασική μου κιθάρα σε live, ακόμα και ανάμεσα σε άλλες πιο ακριβές. (η οποία ήταν μια μεταχειρισμενη Squier του 1997) με κόστος το 1/3 από το συγκεκριμένο budget και αφού τη έβαλα ένα AllParts Ebony 12", jumbo frets μανικι.

Προσωπικα, για εμένα πλέον, δεν με ενδιαφέρει ούτε τι γράφει στο headstock, ούτε του πότε είναι... 

Παίζει καλά; Το μανίκι είναι αυτό που μιλάει στο χέρι; Όλα τα άλλα πάνε παραπέρα γιατί αλλάζουν και εύκολα. 

Και παλι Καλή Χρονιά σε όλους! 

• Like 2

Your Ear Rulez!

• Moderator

Τι συμβαίνει εδώ, έχουμε κάποιου είδους... αναταραχή; Beef με τον νέο mod; Να αρχίσω να ρίχνω... κάμψεις; ? Χρόνια πολλά κύριοι. Και επί του θέματος: Προσωπικά για κάνα - δύο μπάσα '80s Japan θα έδινα το 1000+ (αν μου περίσσευε) ευχαρίστως. 

Δηλαδή τα ακόλουθα, εξαιρετικά και "κλασικής" αξίας όργανα: Ibanez Musician MC 924 και Aria Pro II SB.     

• Like 2
  • Συμφωνώ 1

all this has happened before and will happen again

Μακριά, βλέπω γενικά ότι λένε οι παλιές κιθάρες χρυσός και οι καινούριες χάλια κτλ. Εγώ από τις πρώτες κιθάρες squier που είχα ήταν πεπιεσμένο χαρτί, ούτε καν ξύλο... Και αναλογικά με τα σήμερινα low end όργανα έδινες και περισσότερα μαρουλακια.... Τα quality standards πολυ πιο χαμηλά σε όλο το spectrum... Μην ακούτε μαλακιες... Δώσε 1000 πάρε μια charvel η jackson η fender του κουτιού και έχεις όργανο όλα τα λεφτά... Δώσε χίλια για παπαντζες 80s και δώσε αλλά τόσα να την κάνεις playable... 

• Like 3

Δε λέμε ότι ζούμε στην golden era αναφορικά με guitar gear; Γιατί να δώσεις λεφτά για κάτι τόσο παλιό; Πέρα από νοσταλγία κλπ. Οι σημερινές κιθάρες έχουν +40 χρόνια τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Και με 1000€ σήμερα αγοράζεις κιθαράκλα

• Like 4

Never give up! 

47 λεπτά πριν, Nekkon είπε

Δε λέμε ότι ζούμε στην golden era αναφορικά με guitar gear; Γιατί να δώσεις λεφτά για κάτι τόσο παλιό; Πέρα από νοσταλγία κλπ. Οι σημερινές κιθάρες έχουν +40 χρόνια τεχνογνωσίας και εμπειρίας. Και με 1000€ σήμερα αγοράζεις κιθαράκλα

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου "θεση" και ο λογος που ξεκίνησα το συγκεκριμένο Post!

1 λεπτό πριν, Nekkon είπε

Και αν θέλεις ντε και καλά made in Japan, πάρε καινούρια FGN στο χιλιάρικο 

Eίναι όντως καλά όργανα οι συγκεκρίμενες; !!

1 λεπτό πριν, LightStringer είπε

Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου "θεση" και ο λογος που ξεκίνησα το συγκεκριμένο Post!

Eίναι όντως καλά όργανα οι συγκεκρίμενες; !!

Έτσι λένε στα φόρα και στα γιουτιουμπ. Αλλά δεν έχω παίξει, μη σε πάρω στο λαιμό μου

Το εργοστάσιο πάντως είναι διάσημο 

Never give up! 

• Moderator
2 ώρες πριν, Billytheking86 είπε

Μακριά, βλέπω γενικά ότι λένε οι παλιές κιθάρες χρυσός και οι καινούριες χάλια κτλ. Εγώ από τις πρώτες κιθάρες squier που είχα ήταν πεπιεσμένο χαρτί, ούτε καν ξύλο... Και αναλογικά με τα σήμερινα low end όργανα έδινες και περισσότερα μαρουλακια.... Τα quality standards πολυ πιο χαμηλά σε όλο το spectrum... Μην ακούτε μαλακιες... Δώσε 1000 πάρε μια charvel η jackson η fender του κουτιού και έχεις όργανο όλα τα λεφτά... Δώσε χίλια για παπαντζες 80s και δώσε αλλά τόσα να την κάνεις playable... 

Καταρχάς καλώς όρισες στην παρέα μας.

Θα έλεγα πριν αρχίσεις να ποστάρεις να ρίξεις μια ματιά στους κανονισμούς του forum, γιατί οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιείς δεν επιτρέπονται.

Να διαφωνούμε μπορούμε, να χαρακτηρίζουμε απόψεις των άλλων ως μαλακίες και παπάντζες δε θα γίνει ανεκτό.

1 ώρα πριν, Nekkon είπε

Και αν θέλεις ντε και καλά made in Japan, πάρε καινούρια FGN στο χιλιάρικο 

Οι FGN είναι φοβερές όντως!

More is more. Yngwie Malmsteen

• Moderator
2 ώρες πριν, Billytheking86 είπε

Μακριά, βλέπω γενικά ότι λένε οι παλιές κιθάρες χρυσός και οι καινούριες χάλια κτλ

Κάθε εποχή είχε όργανα αδάμαντες και όργανα μάπα το καρπούζι - ασχέτως το brand που ανέφερε το headstock. Και βέβαια αυτό που ανέφερε σωστά ο @Spyros Delta στην αρχή του "νήματος": Άλλο μια PRS και άλλο μια Maya

2 ώρες πριν, Nekkon είπε

Πέρα από νοσταλγία κλπ.

Αυτός είναι ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας για να θες να βάλεις και ένα τέτοιο όργανο (από τα '80s) στην... ντουλάπα σου.

Πάντως, αν κάποιος με ρώταγε τι θα διάλεγα ανάμεσα σε ένα πχ Squier P σημερινό και μια αξιοπρεπή γιαπωνέζικη κόπια '80s, με κλειστά μάτια τον Ιάπωνα.

• Like 1

all this has happened before and will happen again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου