Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Moderator Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Mixolydianb9b13 είπε Αυτό είναι το point μου εδώ και σαράντα ποστ. Άλλωστε και μόνος σου ειπες πως εχεις παίξει πολλές ΟΛΟΙΔΙΕΣ κιθαρες που είχαν αλλο ηχο. Αρα, η κιθαρα παίζει πολύ σημαντικό ρολο, αν μη τι άλλο εξίσου σημαντικό με την υπόλοιπη αλυσίδα. Κανείς νομίζω δε διαφωνεί με αυτό. Δεν είπαμε ότι αν βάλεις καταπληκτικούς πανάκριβους μαγνήτες σε μια κακή κιθάρα θα έχεις μια καταπληκτική κιθάρα. Αυτό και εγώ το έχω δει btw. Έχω βάλει ακριβώς την ίδια γέφυρα (Gotoh brass), κλειδιά (vintage style) και μαγνήτες (Fralin vintage hot) με μετρημένα pots σε δύο Telecasters που φορούσαν ίδια Dunlop 6105 τάστα και δεν είχαν σχέση η μία με την άλλη. Η μία είχε ένα φυσικό compression με παχιά πρίμα, sustain και ισορροπία και η δεύτερη ήταν κλασικό klanger. Αυτό που λέω εγώ τουλάχιστον είναι πως αν ξέρεις κατ΄ αρχάς να ακούς τις αδυναμίες του οργάνου που έχεις σε σχέση με αυτό που θες και ξέρεις και πως να διαλέξεις μαγνήτες, αλλάζοντάς τους στο τέλος θα έχεις μια κιθάρα που θα σου αρέσει περισσότερο. Και επειδή έφερες και σαν παράδειγμα τις PRS, ήμουν μέλος του "Birds & Moons" του μεγαλύτερου ανεπίσημου forum της PRS για πάρα πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι άλλαζαν τους μαγνήτες σε αυτές τις κιθάρες πριν να αγοράσει η PRS την Leesona και ξεκινήσει να τυλίγει PAF clones. Σχεδόν κανείς δεν κρατούσε τους Dragon II ή τους Vintage Bass/HFS ή τους #7. Και όλοι ήταν πορωμένοι με τις κιθάρες τους, απλά συμφωνούσαν ότι η PRS δε φτιάχνει καλούς μαγνήτες. Μάλιστα υπήρχαν και "go to" sets για PRS τότε στα οποία υπήρχε συμφωνία ότι ακούγονται καλά σε αυτές τις κιθάρες. Οι WCR Darkburst/Godwood και οι Lollar Imperials. Η δική μου εμπειρία ήταν ότι η PRS έπαιξε όπως ακριβώς ήθελα όταν έβαλα τους DiMarzio PAF Masters. Δεν φταίει πάντα η κιθάρα λοιπόν. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις που οι εργοστασιακοί μαγνήτες δεν είναι το βέλτιστο που θέλει κάποιος για το όργανο. Άλλο παράδειγμα, οι Les Paul. Ποιοι είναι οι "καλοί εργοστασιακοί μαγνήτες"; Οι underwound T-Top του 70; Οι overwound 490/498 του 80; Οι Burstbuckers; Oi Custombuckers; To κάθε ένα από αυτά στα σετ ακούγεται εντελώς διαφορετικά. Όλοι θα ακουστούν καλύτερα σε μια καλή υλοποίηση αλλά καμία κιθάρα δε ακουστεί ίδια είτε φοράει T-Top είτε 490/498. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MarLog Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Για εμένα, που παίζω μόνος στο σπίτι, ο Strat ήχος ΕΙΝΑΙ αυτός του neck στα μοντέλα από ΑmSTD και πάνω (και αυτός του bridge για τις αντίστοιχες tele) - Δεν θα έμπαινα σε πειράματα για τη μόνη μου Strat. ΕJs - δοκίμασα κάποτε μια στον Νάκα, έχοντας διαβάσει προηγουμένως πολύ καλές κριτικές στο noiz - άσχημο για τα γούστα μου το toasted χρώμα στο μπράτσο και άθλιο action - μιλάω όμως για ΜΙΑ EJ - όχι για όλες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MarLog είπε και άθλιο action ενταξει για αυτο δεν φταιει η Fender, φταιει το μαγαζι που δεν σεταρει τις κιθαρες που πουλαει και οι οποιες ερχονται απο την αλλη ακρη του κοσμου. αλλα αμεσως-αμεσως ενας παιχτης που δεν ξερει οτι οι κιθαρες...ρυθμιζονται θα την χαρακτηρισει "κακια" κιθαρα και θα προτιμησει 1000 φορες μια τελεια σεταρισμενη Squier Affinity....η οποια παιζει και να ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ καλυτερα αν εχει καλυτερο set up. Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου από Superfunk www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Άγιος Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Το μυστικό είναι ένα saddle ανά τρεις χορδές για το απόλυτο τουάνγκ kavagio for strings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
MarLog Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Superfunk είπε ενταξει για αυτο δεν φταιει η Fender, φταιει το μαγαζι που δεν σεταρει τις κιθαρες που πουλαει και οι οποιες ερχονται απο την αλλη ακρη του κοσμου. αλλα αμεσως-αμεσως ενας παιχτης που δεν ξερει οτι οι κιθαρες...ρυθμιζονται θα την χαρακτηρισει "κακια" κιθαρα και θα προτιμησει 1000 φορες μια τελεια σεταρισμενη Squier Affinity....η οποια παιζει και να ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ καλυτερα αν εχει καλυτερο set up. Νίκο, Δεν ήταν μόνο το setup Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κιθάρα ήταν άθλια για τα δικά μου γούστα Έχω τώρα στο σπιτι για τις γιορτές μια δανεική custom Olympic white ενός φίλου - είναι τέλεια - ελαφρώς χειρότερη από τη δική μου 50th anniversary AmSTD των €1200 από Καγμάκη το 2004 To action φτιάχνεται - το toasted maple neck με τίποτε Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου από MarLog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, MarLog είπε action φτιάχνεται - το toasted maple neck με τίποτε Ναι αλλά αυτό είναι αισθητικό θέμα ,σε πάρα πολλούς κιθαρίστες αρέσει. Btw δεν είναι toasted maple τα μπράτσα των EJ , βαμμένα με amber yellow είναι και μετά με νίτρο (που κάποιον που δεν έχει παίξει με vintage Fender όντως τον ξενίζει) Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου από Superfunk 1 www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kpeyos είπε Και επειδή έφερες και σαν παράδειγμα τις PRS, ήμουν μέλος του "Birds & Moons" του μεγαλύτερου ανεπίσημου forum της PRS για πάρα πολλά χρόνια. Οι περισσότεροι άλλαζαν τους μαγνήτες σε αυτές τις κιθάρες πριν να αγοράσει η PRS την Leesona και ξεκινήσει να τυλίγει PAF clones. Σχεδόν κανείς δεν κρατούσε τους Dragon II ή τους Vintage Bass/HFS ή τους #7. Και όλοι ήταν πορωμένοι με τις κιθάρες τους, απλά συμφωνούσαν ότι η PRS δε φτιάχνει καλούς μαγνήτες. Μάλιστα υπήρχαν και "go to" sets για PRS τότε στα οποία υπήρχε συμφωνία ότι ακούγονται καλά σε αυτές τις κιθάρες. Οι WCR Darkburst/Godwood και οι Lollar Imperials. Η δική μου εμπειρία ήταν ότι η PRS έπαιξε όπως ακριβώς ήθελα όταν έβαλα τους DiMarzio PAF Masters. Σόρρυ για το off topic αλλά δε θα συμφωνήσω ότι οι PRS δεν είχαν καλούς μαγνήτες. Εμένα μου φαίνονται μια χαρά. Γούστα είναι αυτά βέβαια απλά όλες οι PRS που βλέπω στην αγορά μεταχειρισμένων στην σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία είναι με τους στοκ μαγνήτες (ενώ στις Gibson custom shop έχω συναντήσει πιο πολλές με aftermarket μαγνητες). Οι περισσότερες έχουν την μοντα με το toogle switch και το push pull αντί για το rotary επιλογέα. Δεκτό και κατανοητό να μην αρέσει αυτό το voicing σε κάποιους αλλά είναι πολύ καλοί μαγνήτες με sustain και clarity. Δεκτό και κατανοητό τα παιδιά εκείνου του φόρουμ να ψάχνουν κάτι άλλο, όπως και αυτούς που αλλάζουν μαγνήτες σε τεσσάρων και πέντε χιλιάδων ευρώ αξίας Gibson Custom Shop αλλά προσωπικά ακόμα και οι dragon II που κάποιοι στα φόρουμ θεωρούν λίγο meh μια χαρά μου ακούγονται On topic: προσωπικά δεν είμαι υπέρ της διαδικασίας αλλαγής μαγνητών σε κιθάρες (τέτοιας αξίας) όπως του OP. Ακόμα και EMG να ήθελα, θα έπαιρνα το αντίστοιχο όργανο. Καταλαβαίνω ότι άλλο ένας burstbucker, ένας classic 57 και ένας 490 αλλά όχι σε φάση να τρελαίνομαι ποιον πρέπει να βάλω... Ας έχει η κιθάρα τον χαρακτήρα της όπως τον έφτιαξε η μαμά εταιρεία. Σαν les paul θα ακούγεται στο τέλος της μερας... Φυσικά καμία αντίρρηση σε όποιον του αρέσει να ψάχνεται..απλά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική του να αλλάζω μαγνήτες σε όργανο των 4000 ευρώ Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου από Lord_Goumis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Άγιος Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Αν προσέξει κανείς τα γούστα των θαμώνων στο τι ακούνε και το τι παίζουνε γίνεται αμέσως προφανές ότι συζητήσεις περί ήχου της κιθάρας είναι μάταιες, όπως και οι συστάσεις για μαγνήτες και κιθάρες. Άλλο πράγμα ψάχνει ο καθένας και άλλο εννοεί καλό. Δεν αποκλείεται βέβαια να συμπίπτουν τα γούστα κάποιων αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι μουσικές προτιμήσεις του κάθε ένα που προτείνει εξοπλισμό 2 kavagio for strings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Χάρης Ο Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε Το μεγαλύτερο ρόλο στον ήχο της κιθάρα τον έχει το action.. Απλά δώστε ύψος στις χορδές σας. τι ακριβως εννοεις; Πρώην VARTANIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
schreivox Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 30/12/2023 στις 1:12 ΜΜ, ikon είπε Χαίρετε, Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ, Έχω μία usa standard strat και θέλω να σας ρωτήσω το εξής, στο πλαίσιο μιας αναβάθμισης που κάνω ψάχνω για ένα neck μαγνήτη, μπορείτε να μου προτείνετε έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ all around neck μαγνήτη για καθαρά; Διάβασα για τον Suhr V60LP αλλά δεν έχω άποψη ούτε την εμπειρία να κρίνω. Θα εκτιμούσα μερικές ιδέες-προτάσεις Ευχαριστώ και καλή πρωτοχρονιά! Ο Suhr V60LP (από βίντεο) μου ακούγεται λίγο γκαζωμένος σε σχέση με τους fat 50s και φοβάμαι θα έχεις πρόβλημα με το balance σου. Καταρχάς θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους ότι πρέπει να ακούσεις το μαμα-σετ σου στον ενισχυτή για να βεβαιωθείς ότι όντως δεν σου κάνει... Επίσης, αν θες το κάτι παραπάνω καθαρά από μεράκι και χόμπι και ''γιατί οχι δλδ'' πολύ καλή λύση είναι αυτό που πρότεινε ο Satanas για τον Gus γιατί στην τελική πας εκεί και δοκιμάζεις τα σετ- στον ενισχυτή σου θα πρότεινα- και το σημαντικότερο, θα κάνεις μια επιλογή που δεν θα σου βγάλει πρόβλημα με τους middle & bridge. Αν και μεταξύ μας, σε κόβω για ''hot blues'' set και σε κόβω να το παίρνεις ολόκληρο, χαχα. Καλή συνέχεια! υγ: #Mixolydian9b13, φοβερό clarity το όργανο! Επεξεργασμένο 7 Ιανουαρίου από schreivox 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση