Προς το περιεχόμενο

Why the DX7 was the most important synth release of all time

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, manosx είπε

Παντως μεγαλυτερο πλεονεκτημα για εναν advanced χρηστη απο το να βγαζει ενα συνθ καλους ΚΑΙ χαλια ηχους δεν υπαρχει ?

Ναι, αλλά όλα τα συνθ βγάζουν καλούς ΚΑΙ χάλια ήχους. Και αυτά που λατρεύει ο Καταρράκτης (μη σου πω, ειδικώς αυτά).

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα ολα μπορουν.

Απλα σε καποια πρεπει να προσπαθησεις πολυ για να βγαλεις ? ή αν το θες ειναι ευκολο να το αποφυγεις.

Δηλαδη ας πουμε σε ενα analog style φαση, αν απλα αποφυγεις το να γ@μησεις το pitch των oscillators, αντε και τα πολλα πολλα με τιποτα ring modulators και τετοια, τοτε κατα πασα πιθανοτητα ο ηχος θα ειναι ΟΚ, θα μπορεις τουλαχιστον να παιξεις το δεν περνας κυρα Μαρια χωρις προβληματα.

Σε ενα FM παλι, λιγο να κανεις το ratio ετσι, η να αλλαξεις αλγοριθμο και να ερθει το λαθος modulator σε θεση carrier, η γενικως να μην εχεις τον απολυτο ελεγχο της καταστασης και αυτο ηταν ? την πατησες ? δεν υπαρχει αυτη η ανεμελια ρε παιδακι μου, σε φαση "θα γυριζω τα κουμπακια and I hope for the best"

• Like 1

Ποιο είναι το vst που έχει τους πιό αντιπροσωπευτικούς ήχους presets απο αυτό το synth?

Αυριο κυριακή λέω να φτιάξω κάτι με αυτό αφου δέν το έχω πειράξει ποτέ.Οτι βίντεο πάτησα,ακούω μόνο κάτι χαζοχαρούμενα 80ς στυλ a-ha και τέτοια,για πείτε.

Μονο Free η demo που να είναι της προκοπής. 

Θα πρότινα,όσοι βαριέστε και δέν εχετε να κάνετε κάτι αύριο,μεχρι της 21:00 ανεβάστε οτι έχετε κάνει,να έχουμε και χρόνο να τα ακούσουμε.

Τύμπανα οτι θέλει ο κάθε ένας,ψήνεται κανείς?

3 λεπτά πριν, MGs είπε

Ποιο είναι το vst που έχει τους πιό αντιπροσωπευτικούς ήχους presets απο αυτό το synth?

από το DX7?

• Like 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

16 λεπτά πριν, manosx είπε

Σε ενα FM παλι, λιγο να κανεις το ratio ετσι, η να αλλαξεις αλγοριθμο και να ερθει το λαθος modulator σε θεση carrier, η γενικως να μην εχεις τον απολυτο ελεγχο της καταστασης και αυτο ηταν ? την πατησες ? δεν υπαρχει αυτη η ανεμελια ρε παιδακι μου, σε φαση "θα γυριζω τα κουμπακια and I hope for the best"

Γι αυτό τα FM synths είναι ιδανικά για ηχητικά εφέ κάθε είδους, εφέ που κάποιες φορές σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα από τα πρώτα ηχητικά εφέ που είχα ακούσει από DX7, το οποίο προσομοίωνε τον χτύπο της ανθρώπινης καρδιάς. Πολύ ψαρωτικός ήχος, ήταν λες και άκουγες sampler, τόσο πειστικός ήταν.

• Συμφωνώ 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

12 λεπτά πριν, cos_dr είπε

από το DX7?

Αφου σου λεει για χαζοχαρουμενα των a-ha το παλουκαρι ?

16 λεπτά πριν, MGs είπε

Υπαρχουν πολλες εξομοιωσεις, η πιο πειστική ΙΜΗΟ ειναι αυτη

https://www.plogue.com/products/chipsynth-ops7.html

Μιλαμε τα παλικαρακια το τερματισανε

Προσωπικα παλι χρησιμοποιω αυτο

https://asb2m10.github.io/dexed/

Το οποιο ειναι πολυ καλο, ελαφρυ και ΔΩΡΕΑΝ.

• Like 1

το FM7 που είχα θυμάμαι πως είχε τα preset του original

Το FM8 που έχω τώρα νομίζω δεν τα έχει.

Το dexed νομίζω πως ούτε αυτό τα έχει.

Θέλουν την μπάνκα και δεν ξέρω αν την διαβάζουν σωστά όλα, το FM7 την είχε.

Κάπου την έχω σε κάποιο σκληρό όταν έκανα συλλογή, έχω ότι ήχο υπάρχει για αυτά γιατί καβάτζωνα ότι έβρισκα, όπως έχω και ένα MEGAPACK για το D50 ? δεκάδες χιλιάδες preset?

Άμα είναι θα βάλω το FM8 ότι έχει και θα παίξω κάτι στην τύχη και θα το βάλω άμα προλάβω.

• Like 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

38 λεπτά πριν, cos_dr είπε

από το DX7?

Ναι Κωστα,Θα κατεβάσω το free dexed που λέει ο Μανος μάλλον,καλό ακούγεται.Μια μπαντάνα να φοράτε και αυτά τα περικάρπια του τένις να είμαστε όλοι ασορτί.

• Like 1

Το dexed ειναι μαγεια, διοτι διαβαζει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΛΑ τα sysex του DX7 ? οποτε διαβαζει οχι μονο τα original presets του οργανου αλλα και ΟΛΑ τα patches που εχουνε φτιαχτει ποτε για αυτο ?

Στο site μαλιστα του developer που εβαλα, υπαρχει ετοιμη η συλλογη με καμια 100η χιλιαδιτσες ηχους, ΑΠΕΙΡΕΣ μπανκες, μεταξυ αλλων η αυθεντικη της Yamaha, αλλα και ΠΟΛΛΕΣ εξτρα μπανκες που εβγαλε η Yamaha και διαφοροι αλλοι.

Μιλαμε για εξωφρενικο αριθμο, κατεβαζεις το zip και εχεις γινει για μια ζωη και βαλε απο DX7 ηχους.

Επεξεργασμένο από manosx
  • Ευχαριστώ 1

41 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα από τα πρώτα ηχητικά εφέ που είχα ακούσει από DX7, το οποίο προσομοίωνε τον χτύπο της ανθρώπινης καρδιάς. Πολύ ψαρωτικός ήχος, ήταν λες και άκουγες sampler, τόσο πειστικός ήταν.

Αυριο,λογικά με αυτό που θα φτιάξω εγώ,θα ακούσεις και τους υπόλοιπους εΙχΟυΣ απο μονάδα εντατικής θεραπείας,με έμφαση σε αυτή του απινιδωτή.

Επεξεργασμένο από MGs
  • Χαχα 3

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου