Προς το περιεχόμενο

Mark Knopfler's Collection @ Christies

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Waterfall-K είπε

Οι περισσότεροι διαφωνούν απ'ότι φαίνεται εδώ μέσα...?

Διαφωνούν ότι συμφωνούν ή συμφωνούν ότι διαφωνούν;

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 λεπτά πριν, Nestoras είπε

Διαφωνούν ότι συμφωνούν ή συμφωνούν ότι διαφωνούν;

Διαφωνούν για την αξία των tele σαν κιθάρες, δεν μπορεί, τόσα χρόνια εδώ κάτι θα πήρε το αυτί σου...?

• Χαχα 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Στις 1/2/2024 στις 11:52 ΜΜ, Waterfall-K είπε

Διαφωνούν για την αξία των tele σαν κιθάρες, δεν μπορεί, τόσα χρόνια εδώ κάτι θα πήρε το αυτί σου...?

Οι τέλε φίλε είναι σα τα Χαμούνδ, ο Νέστορας επιμένει στα μουυυγκ

• Χαχα 1

Στις 1/2/2024 στις 8:23 ΠΜ, LK είπε

...Ακόμα και όταν αγοράζουμε μια οποιαδήποτε κιθάρα, ακόμα και ΗΒ, ιστορία αγοράζουμε.

Οταν πήρα πχ την Flying V , αυτό αγόρασα , και αυτό μου πούλησε η HB.

Κανέναν άλλο λόγο δεν είχα να την  πάρω.

Γι αυτό βγάζει ρέπλικες vintage σειρές...

Όχι ότι έχει σημασία αν εσένα σου αρέσει η κιθάρα σου αλλά ρέπλικα ονομάζεται η κόπια η οποία είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυθεντικό, π.χ. η γνωστή LP του Slash. Δηλαδή είναι τουλάχιστον δύσκολο να την ξεχωρίσεις οπτικά αλλά και σε feeling μιας και έχει "ίδιο" neck shape, φινίρισμα που προσομοιάζει της αυθεντικής κλπ. Η ΗΒ φτιάχνει κόπιες με πολύ ποιητική αδεία για νομικούς λόγους...

Στις 1/2/2024 στις 8:36 ΠΜ, Terry RoscoeBeck5 είπε

Εδώ αξιότιμε κ. συνήγορε έχω πολλές ενστάσεις... 

Μιλώντας αποκλειστικά για εμένα: Κανένα "υποκατάστατο", όταν το πιάσεις στο χέρι δεν θα σου δώσει το thrill της original "ιστορίας". 

Πιάνεις 10 JB που είναι της τελευταίας 20ετίας (και Fender και ΗΒ και οτιδήποτε άλλο)... No thrills ?

Πιάνεις ένα oldie... δεν μπορώ να σου περιγράψω το συναίσθημα ? Και ξέρω ότι αυτό είναι στο κεφάλι μου. Αλλά όπως σου είπα, is just me.

Όντως στο κεφάλι σου είναι, ονομάζεται νεκροφιλία! Την είχα κι εγώ στην εφηβεία με τις vintage κιθάρες  γιατί αυτά διάβαζα στα κιθαροπεριοδικά. Μιας και είμαστε σε ώριμη ηλικία πια μάθαμε ότι το κάθε όργανο κρίνεται ανεξάρτητα και κάθε εποχή, κάθε χρονιά μιας εταιρείας έχει κακά, καλά και πολύ καλά όργανα. Όμως όσο υπάρχουν οι Frusciante, Bonamassa και λοιποί καμένοι ο κόσμος θα διαβάζει και θα πιστεύει ότι vintage = θεικό και για να βγάλεις ηχάρα πρέπει η κιθάρα σου να παράχθηκε το πολύ μέχρι το '68. Μια μικρή διαφορά υπάρχει αυτών των καμένων με όσους τους πιστεύουν...αυτοί και με Vester μέσα σε Gorilla combo μια χαρά ήχο θα βγάλουν.

• Like 1

• Moderator
7 λεπτά πριν, KostasP είπε

Όχι ότι έχει σημασία αν εσένα σου αρέσει η κιθάρα σου αλλά ρέπλικα ονομάζεται η κόπια η οποία είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυθεντικό, π.χ. η γνωστή LP του Slash. Δηλαδή είναι τουλάχιστον δύσκολο να την ξεχωρίσεις οπτικά αλλά και σε feeling μιας και έχει "ίδιο" neck shape, φινίρισμα που προσομοιάζει της αυθεντικής κλπ. Η ΗΒ φτιάχνει κόπιες με πολύ ποιητική αδεία για νομικούς λόγους...

Ουδεμία αντίρρηση επι της ορολογίας. 

Εγώ με το ρεπλικα εννοούσα μη ορίτζιναλ. 

Δεκτό και το "κόπια" και το "απομίμηση" και το " ιμιτασιόν"...το "αντίγραφό" κ.ο.κ.

• Moderator
1 ώρα πριν, KostasP είπε

Την είχα κι εγώ στην εφηβεία με τις vintage κιθάρες  γιατί αυτά διάβαζα στα κιθαροπεριοδικά.

Φίλος Κώστας το περάσαμε με διαφορά τεράστιας φάσης... Εγώ το έπαθα πάρα πολύ αργότερα. Σε εκείνη την ηλικία ούτε που γυρνούσα να κοιτάξω "παλιό" κούτσουρο. Μόνο ότι νέο κυκλοφορούσε. Τότε η λέξη Fender ήταν αποκλειστικά για... γέρους ?

1 ώρα πριν, KostasP είπε

vintage = θεικό

Ε, ας μην υπερβάλουμε... Και τότε έβγαιναν μάπα όργανα με το στρέμμα.

all this has happened before and will happen again

4 ώρες πριν, Nestoras είπε

Αφού πήρα. 

και ειναι και εξαιρετικη, το λεΓω εΓω ?

και ναι οπως ειναι ΦΥΣΙΚΟ ο ΣΕΡ βγαΝει ακομα καλυτερο ηχο απο οτι με την strat με αΦτι.

Επεξεργασμένο από Superfunk

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου