Προς το περιεχόμενο

Behringer UB-Xa (update)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, trolley είπε

Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι το Montage (που είναι το καλύτερο στον τομέα του, δηλαδή το καλύτερο μάλλον hardware synth), είναι toy μπροστά σε ένα σύστημα που να περιλαμβάνει ένα σκασμό από software synths, με το οποίο κάνει ένας τα πάντα.

Είναι και ακόμα πιο βαθύ.

 

9 λεπτά πριν, trolley είπε

Έχοντας πει αυτό, διάγω περίοδο που θεωρώ άκυρη την όλη προσέγγιση των 25.000 ήχων και πως θα τους έχετε, διότι θεωρώ ότι είναι εντελώς αποπροσανατολιστική από την πραγματική επιδίωξη, που δεν είναι άλλη από την δημιουργία καλής μουσικής.

Άκουσε με. 😀

 Ο συνθέτης που βιοπορίζεται από αυτό έχει ανάγκη από πολύ μεγάλη γκάμα για τις δουλειές που αναλαμβάνει, δεν αναλαμβάνει μόνο αυτά που του αρέσουν ή έχει φόρτε. 

 Δεύτερον πρέπει και αυτός να είναι ενημερωμένος και πρωτότυπος. 

 Στην ιστορία της μουσικής, πάντα έψαχναν τον ήχο ή το effect που θα χτίσουν πάνω σε αυτό και να ξεχωρίσουν και φτιάχτηκαν μέχρι και σχολές αυτού. Έχουν φτιαχτεί ντοκυμαντέρ γι αυτό και έχουν γραφτεί εργασίες. 

 Το κάθε ένα από τα 11838 presets σε έναν που έχει τις απαραίτητες μουσικές γνώσεις, το ταλέντο και την εμπειρία μπορεί με ένα πρόχειρο παίξιμο να σου δώσει ιδέες για ένα ολοκληρωμένο έργο που θα χτιστεί πάνω σε αυτό, πρωτότυπο.

Για έναν λοιπόν που έχει γνώσεις σύνθεσης και ενορχήστρωσης αλλά και ηχοληψίας και παραγωγής, η πλούσια  versatile, innovating και evolving  διαθέσιμη ηχητική παλέτα του δίνει και την απαραίτητη έμπνευση. 

 

Όσο ο συνθέτης αναλαμβάνει και την ολοκληρωμένη παραγωγή, γίνεται παραγωγός και έχει περισσότερο κέρδος με μικρότερο κόστος. Γι αυτό και οι περισσότεροι παραγωγοί έχουν γίνει και πληκτάδες, γιατί έχουν ανάγκη και αυτή της ποικιλότητας και πρέπει να μάθουν να την χειρίζονται σε όλη τη λογική μαζί με το μουσικό παίξιμο. Και γι αυτό ο κόσμος του VST γίνεται δημοφιλέστερος, είναι πιο εξελιγμένος, άκρως ποιοτικός και συνδυαστικός και όσο στρέφεται ο κόσμος προς αυτόν πιο προσιτός αλλά και πιο φθηνός λόγω του ευρύτερου ανταγωνισμού. 

 

 Τα music workstations ακολουθούν απλά με περιορισμό του hardware, τον κόσμο των VST. 

 Δεν μπορούν να τα φτάσουν γιατί ενώ είναι hardware.......... τραγική ειρωνία.............δεν έχουν το hardware POWER.🤣

 

 ¨Ολα αυτά τα καθαρίζουν οι ανάγκες. 

 Ας συνεχίσουμε όμως γιατί ξεφεύγω κι εγώ να μείνουμε στο θέμα στο οποίο ξέφυγα κι εγώ. 

 Όπως βλέπω παρασύρθηκα, το θέμα είναι το behringer UB-Xa

 

 Με παρέσυρε ο waterfall που είπα για τα φρένα και άρχισα να λέω πράγματα που είναι άσχετα με το θέμα. Ξεχάστηκα. 

 Αυτοτιμωρούμαι με 2 μέρες περιορισμό. 

 Φεύγω, γειά σας. 

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 - "Αυτή η τούρτα Black Forest θερίζει!"

- Cos-dr: "Ναι, αλλά ο μουσακάς, τα μακαρόνια με κιμά και το στιφάδο την πατάνε κάτω! Κλάσεις ανώτερα..."🥳

 

8 ώρες πριν, cos_dr είπε

Είπαμε, τελείωσε ο πόλεμος.

Ο "πόλεμος" υπάρχει μόνο στο μυαλό σου αγαπητέ, στο δικό σου και στο μυαλό κάποιων ολίγων ακόμα VSTόκαυλων. Έχετε καταντήσει οι "Ιεχωβάδες" του χώρου. Στα ίδια πάνω-κάτω επίπεδα "κατήχησης" παίζουν και τα Moog/Apple/vinyl-analog/Viscount fan boys, αλλά αυτούς τους ξέραμε χρόνια και σε ένα βαθμό τούς είχαμε συνηθίσει και πλέον γελάγαμε μαζί τους. Εσείς είστε από άλλο ανέκδοτο, πάσχετε μεν από την ίδια ασθένεια ("νομίζω-ότι-γ@$&σα-τον-Πάπα") αλλά είστε οι πλέον ενοχλητικοί (νέο φρούτο βλέπεις, το αίμα σας βράζει ακόμα🥱)

 

8 ώρες πριν, cos_dr είπε

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΣΙΓΑΛΑ, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ!🤣

 

 

WOW!😮 (πλάκα κάνω φυσικά, κόντεψε να με πάρει ο ύπνος😴😁).

 

7 ώρες πριν, trolley είπε

Ο Καταρράκτης δεν ασχολείται με computers σε αυτό το επίπεδο.

Ο Καταρράκτης (ο οποίος -και για να μην ξεχνιόμαστε- έχει 40 χρόνια εμπειρίας στον προγραμματισμό synths) δεν ασχολείται με VSTs, ενημερώνεται όμως για αυτά, και επειδή δεν του έκανε ακόμα κάτι "κούκου" ώστε να ασχοληθεί με αυτά, τα προσπερνάει, χωρίς να τα απορρίπτει και φυσικά χωρίς να τα θεοποιεί, όπως κάνουν τα fan boys και μας τα έχουν κάνει Πασχαλινά τσουρέκια.

 

image.png.be97ca20735ebc90656b45e030ff4e66.png

 

Πάρτε το λίγο αλλιώς σύντροφοι, κου-ρά-σα-τε.🥱

Παρ'όλ'αυτά, Χριστός Ανέστη!🕯️☦️🐇

 

7 ώρες πριν, trolley είπε

το Montage (που είναι το καλύτερο στον τομέα του, δηλαδή το καλύτερο μάλλον hardware synth), είναι toy μπροστά σε ένα σύστημα που να περιλαμβάνει ένα σκασμό από software synths, με το οποίο κάνει ένας τα πάντα.

Το Montage -όπως και οποιοδήποτε άλλο hardware synth- δεν το συγκρίνεις με ένα "σύστημα που περιλαμβάνει ένα σκασμό από software synths", το συγκρίνεις με ένα άλλο hardware synth. Τελεία.

Αν θες σώνει και καλά να κάνουμε σύγκριση μεταξύ hard & soft συστημάτων, να είσαι σίγουρος ότι ένα hard σύστημα το οποίο θα "περιλαμβάνει ένα σκασμό από hardware synths" καθώς και πλήθος άλλων συσκευών θα είναι πάντα πιο αξιόπιστο και -τουλάχιστον- το ίδιο δυνατό. Το κόστος είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς άλλο να έχεις ένα generic pc με 100 σπασμένα (τζάμπα δηλαδή) VSTs (κι από πάνω να μας πρήζεις τα μέζεα λες και ανακάλυψες την Αμερική) και άλλο να έχεις 16 Montage M συνδεδεμένα με MIDI.

Quiz: ποιο σύστημα θα κρασάρει?

Όχι ποιο σύστημα θα κρασάρει πρώτο, ποιο σύστημα θα κρασάρει (και θα κρασάρει και θα κρασάρει και..) γενικώς, και συνεχώς. Ο νικητής κερδίζει ένα σπασμένο HALion.👌

 

Και για να τελειώνουμε με τα soft ανέκδοτα και να γυρίσουμε στο θέμα του θρεντ (Behringer UB-Xa), όποιος VSTόπληκτος θέλει συγκρίσεις που να έχουν πραγματικό νόημα, να πάει να συγκρίνει κάποιο VST με το επίσημο VST του Montage M που ήδη κυκλοφορεί (και κόβει VST κώλους🤣).

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ολες αυτές τις ανακρίβειες (π.χ. ξέχασες να μας πεις πόσο παραπάνω θα κόστιζε ένα σύστημα που θα περιλάμβανε ένα σκασμό από hardware εξοπλισμό), αυτή που με εκνευρίζει κάθε φορά είναι αυτό το "κουράσατε". Μάλλον δεν έχεις αντίληψη ότι είσαι αυτό που λέμε "μειοψηφία" (παγκοσμίως). Αν κάποιοι κούρασαν είναι  τα fanboys του hardware, και όχι μόνο εμένα αλλά όλη την οικουμένη γι΄αυτό και έχει στραφεί αλλού.

 

Όπως και αν έχει, επικλήσεις του τύπου "ασχολούμαι 40 χρόνια" δεν έχουν καμία απολύτως σημασία διότι α) μπορεί όντως κάποιος επί 400 χρόνια (όχι μόνο 40) να είναι ξεροκέφαλος (και όχι, δεν εννοώ εσένα, αλλά οποιονδήποτε θα έκανε τέτοια επίκληση) και β) δέχομαι τέτοιες κουβέντες μόνο από κάποιον που μιλά επώνυμα και έχει να δείξει πεπραγμένα, ειδαλλιώς και εγώ 40 χρόνια ασχολούμαι, και ο cos επίσης και ο Brian Eno ακόμη περισσότερα.

 

Εντάξει, είναι βολικό να νομίζει κάποιος ότι υπάρχουν "στρατόπεδα" και ότι πρέπει να υπερασπίσει ένα από αυτά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εδώ απλώς ανταλλάζουμε απόψεις.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραταύτα καθότι αι συνθέται, μουσικοί, όπως εγώ (+ΚΟΖ) και εσχάτως και σκηνοθέτης, έχω να πιω, πως γενικά, ένας συνθέτης, όπως εγώ που το κλειδοκύμβαλο, δεν είναι το όργανό μου και θέλω ένα ΄΄οργανάκι'' να πειραματιστώ σε ήχους κτλ, παλαιά έψαχνα μέσω μίδι ότι πρόσφεραν σε ήχους τα DAW, ή τελευταία που δεν ασχολούμαι μαζί τους πήρα ένα χαρδγουέαρ το YAMAHA reface DX το οποίο σε 3 μήνες χτύπησε μπιέλα, δεν ανοίγει και το Σάββατο που θα είμαι Αθήνα θα πάω να το σπάσω στη κεφάλα του Νάκα.

Θέλω να πιω, φαντάσου να είσαι κιμβουρδίστας και να σε κόψουν το ρεύμα. Δι αυτό ο Λόρδας και ο Πατατανατσίου, δεν έγραψαν μουσική, ενώ αν είχαν ένα πιανάκι, ή μίαν ακουστική, όλα κομπιλέν λαίμαι όλμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

 

Και για να τελειώνουμε με τα soft ανέκδοτα και να γυρίσουμε στο θέμα του θρεντ (Behringer UB-Xa), όποιος VSTόπληκτος θέλει συγκρίσεις που να έχουν πραγματικό νόημα, να πάει να συγκρίνει κάποιο VST με το επίσημο VST του Montage M που ήδη κυκλοφορεί (και κόβει VST κώλους🤣).

Δεν πειράζει😀, εγώ σας αγαπάω όλους 😀και αγαπάω και τα Hardware Synth που μπορώ να τα κάνω εξίσου ότι θέλω γιατί είμαι δεινός. ΔΕΙΝΟΣ. Δεινός τι? Ε.... όλοι ξέρουν. 😀

 

 Όντως συνεχίζουμε με το θέμα που δεν έχω να πω κάτι, μονο να ενημερώνομαι μπορώ που το θέλω.

 Απάντησα μάλιστα γιατί δεν είδα και το θέμα, τα μπέρδεψα, επειδή είδα που έγραψες πάρε montage. Καταλαβαίνεις.

 Προχωράμε δυναμικά.

 NOIZ.

  • Like 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Δεν πειράζει😀, εγώ σας αγαπάω όλους 😀και αγαπάω και τα Hardware Synth που μπορώ να τα κάνω εξίσου ότι θέλω γιατί είμαι δεινός. ΔΕΙΝΟΣ. Δεινός τι? Ε.... όλοι ξέρουν. 😀

ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ, τσάκισε τη Κανηθιώτισα κάμπια ΤΩΡΑ με τα στιβαρά σου μπράτσα καλλιτέχνη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator
15 λεπτά πριν, sultan of string είπε

μιλάτε με γρίφους γέροντες

αλλά....κάαατι πιάνουμε σγα σγα

Μη δίνεις σημασία... Πληκτροκουβέντες. Πρέπει να βάλουμε αυτόματη μετάφραση σε αυτά τα νήματα. 

Αλλά μάθαμε και τα ημιαρθρωτά synths. 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, trolley είπε

Από ολες αυτές τις ανακρίβειες...

Δεν γράφω ποτέ ανακρίβειες, γιατί -και σε αντίθεση με σένα- γράφω μόνο σε θέματα που ξέρω πολύ καλά.

Το πόσο καλά τα ξέρω, το γνωρίζεις. Το μισό τμήμα του "Πιάνο, Πλήκτρα & Synthesizer" από μένα έχει γραφτεί, σ΄αρέσει ή όχι.

 

29 λεπτά πριν, trolley είπε

ξέχασες να μας πεις πόσο παραπάνω θα κόστιζε ένα σύστημα που θα περιλάμβανε ένα σκασμό από hardware εξοπλισμό

Δεν ξέχασα. Έγραψα "Το κόστος είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς άλλο να έχεις ένα generic pc με 100 σπασμένα (τζάμπα δηλαδή) VSTs (κι από πάνω να μας πρήζεις τα μέζεα λες και ανακάλυψες την Αμερική) και άλλο να έχεις 16 Montage M συνδεδεμένα με MIDI." Να διαβάζεις πιο προσεκτικά όταν γράφω (και όλο και κάτι θα μάθεις😏).

 

34 λεπτά πριν, trolley είπε

αυτό που με εκνευρίζει κάθε φορά είναι αυτό το "κουράσατε".

Ε, σταματήστε να μας κουράζετε τότε. Έτσι, και εμείς θα σταματήσουμε να κουραζόμαστε και εσείς να εκνευρίζεστε. Win-Win.

 

37 λεπτά πριν, trolley είπε

Αν κάποιοι κούρασαν είναι  τα fanboys του hardware, και όχι μόνο εμένα αλλά όλη την οικουμένη γι΄αυτό και έχει στραφεί αλλού.

Η οικουμένη φτιάχνει μουσική πάνω σε πραγματικά/αληθινά μουσικά όργανα, ακουστικά και ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά/VA. Τα VST αποτελούν ένα ελάχιστο μέρος από αυτά. Επίσης, η οικουμένη έχει αγοράσει τόσα πολλά hardware synths στον 21ο αιώνα , και μάλιστα analog synths, όσα δεν έχει αγοράσει σε καμία άλλη περίοδο της ζωή της. Η οικουμένη.

 

45 λεπτά πριν, trolley είπε

επικλήσεις του τύπου "ασχολούμαι 40 χρόνια" δεν έχουν καμία απολύτως σημασία

Φυσικά και έχουν, ιδιαίτερα όταν αυτός που κάνει την "επίκληση" έχει αποδείξει τόσα χρόνια τις γνώσεις και την εμπειρία του άπειρες φορές. Όπως και να'χει, εσύ είσαι ο πλέον ακατάλληλος να κρίνεις τις γνώσεις μου στον synth τομέα, μια και έχεις να πιάσεις πραγματικό (hardware) synth από την εποχή του DX7. 

H αλεπού 100 και το αλεπουδάκι 110? Ε όι δα...

 

1 ώρα πριν, trolley είπε

Εντάξει, είναι βολικό να νομίζει κάποιος ότι υπάρχουν "στρατόπεδα" και ότι πρέπει να υπερασπίσει ένα από αυτά

Στους VSTόκαυλους να το πεις (και στον εαυτό σου βεβαίως μια και ανήκεις σε αυτούς) που νομίζουν ότι όλοι οι μουσικοί του πλανήτη ασχολούνται με virtual όργανα και αέρα κοπανιστό

 

 

 

Γεια σου Samy.image.gif.e92fd426f83fc83a8d7ce78930fda8a6.gif

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου