Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Moderator Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 17 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε Ωραία. Επειδή εγώ πραγματικά δεν ξέρω πως λειτουργούν όλα αυτά και κάνω μια θεμιτή ερώτηση, υπάρχει κανείς που να μην θέλει να κάνει πλάκα και που να ξέρει να μου δώσει μια θεμιτή απάντηση; Το YT, όπως κάθε επιχείρηση, γιατί αυτό είναι, έχει κάποια λειτουργικά (και όχι μόνο) κόστη. Στις αρχές του, λόγω μικρότερου μεγέθους και traffic, αυτά τα κόστη ήταν πολύ πολύ μικρότερα. Με την πάροδο του χρόνου και την επιτυχία που ήρθε, τα κόστη αυτά αυξήθηκαν. Ποια είναι αυτά; Πολύ μπακάλικα, θα αναφέρω τα βασικά, δηλαδή τους servers, τα κτήρια και το προσωπικό για αρχή. Στο προσωπικό βάζω από καθαριστές κτιρίου μέχρι software engineers και μέλη του executive board. Μετά από όλους αυτούς, είναι και οι creators, οι οποίοι επίσης αμείβονται από το YouTube.* Με ποιo τρόπο τώρα λαμβάνει κεφάλαιο το YouTube; Πέρα από καθαρούς επενδυτές, είχε αρχικά τις διαφημίσεις και το Premium. Γυρνάμε τώρα στην πάροδο του χρόνου, για να ξαναπώ ότι αυτά τα έσοδα πλέον δεν είναι αρκετά για να συντηρείται όλη αυτή η δομή, αλλά και να πλουτίζουν οι επενδυτές και τα μεγαλοστελέχη, συν το να διατηρούν κορυφαίο δυναμικό σε έναν tech κόσμο τέρμα ανταγωνιστικό και εν μέσω πληθωρισμού. Έτσι λοιπόν ήρθαν και τα έξτρα μέτρα για τις διαφημίσεις, το adblock και το σπρώξιμο του Premium. Σε καλύπτει για αρχή μια τέτοια απάντηση; Προσπάθησα να γράψω χωρίς κάποιον ιδεολογικό χρωματισμό, δηλαδή να αφήσω εκτός τη γνώμη μου. * Για να το πάμε και ένα επίπεδο πιο μέσα, εκεί μπορούμε να προσθέσουμε δικηγορικές εταιρίες στις οποίες έχει κάνει outsource θέματα σχετικά με copyright, αλλά και λογιστές, μέχρι και λομπίστες. Για να δώσω ένα point of reference, μια μικρή εταιρία που κάνει consulting σε θέματα lobbying, παίρνει 100-120k από άλλες μικρές εταιρίες για το minimum των υπηρεσιών που παρέχουν. Μεγέθυνε το αυτό αρκετές φορές λόγω αναγκών YT και πολλαπλασίασε το ανά κλάδο που έχουν κάνει outsourcing. 1 More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε Κανείς δε μας είπε τελικά ποιός είναι αυτός ο Αντ Μπλοκερς .... To youtube ανήκει στη Google και άμα ψάξεις στο Google Search ή δεις τα προτεινόμενα του Google Chrome θα βρεις τους καλύτερους adblockers αλλά και οδηγίες για να παρακάμψεις τον περιορισμό του Youtube που σου απαγορεύει να τους χρησιμοποιείς. 1 λεπτό πριν, trolley είπε Μη στενοχωριέσαι, και τα δικά σου ποστ αναγνωρίζονται άμεσα. Κανείς δεν έχει αμφιβολία για το ποιος τα έγραψε, ακόμη και πριν δούμε ότι είναι δικά σου. Φυσικά γιατί είμαι ανώτερος από εσένα σε όλα τα επίπεδα. Είμαι θεός μπροστά σου. Και περισσότερο δημοφιλής. Στεναχωριέμαι μόνο τις περιόδους που δεν γράφεις γιατί ο ορθολογισμός και τα θέσφατά σου είναι το αλατοπίπερο του φόρουμ. Περιμένουν με αγωνία χιλιάδες οπαδοί σου να τα ακούσουν για να δουν τις απόψεις σου για ένα θέμα για να διαμορφώσουν και τη δική τους ή να χαρούν αν συμπίπτουν οι απόψεις τους με τις δικές σου. Τότε καταλαβαίνουν πως σκέφτονται σωστά. Τα γραπτά σου που προδίδουν και το ανώτατο μορφωτικό σου επίπεδο αλλά κυρίως την εμπειρία στη ζωή και όπως είπαμε τα κοινωνικοπολιτικά θέματα που τόσο όμορφα, εύστοχα και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αναλύεις κάθε φορά. Αναρωτιέμαι τι είναι καμιά φορά μεγαλύτερο, αυτό ή το μουσικό σου ταλέντο? χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχ Κρίμα που θα κάνεις μόνο χαβαλέ από εδώ και μπρος στο τόπικ, όπως είπα αισθάνομαι πραγματικά ενοχές και λέω να κάνω λίγο αέρα στα παπάρια μου γι αυτό γιατί ζεστάθηκαν. 2 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) =|= ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ =|= Είμαστε μόνοι. (Στίχοι/μουσική: Δημήτρης Αρναούτης) Άλλο τίποτα δε μένει απ’ το ποιοι είναι συνδεδεμένοι, όλα σ’ αυτούς τα οφείλω αφού με κάνανε φίλο. Ας πάω στον δικό της τοίχο γιατί πού αλλού θα την πετύχω, μιας και δεν θα ‘χω μαζί της σχέση ας δω τι έχει δημοσιεύσει. Κάτι με παρακινεί να δω ποιοι φίλοι είναι κοινοί, καμιά φορά νιώθω καθίκι και κάνω σ’ άγνωστους προσθήκη. Έκλεισα τα όνειρα σ’ ένα σεντούκι κι άνοιξα ένα φατσαμπούκι, έγραψα ψέματα και στο προφίλ πως είμαι τάχα σινεφίλ. Για της ψυχής τη γιατρειά δεν υπάρχει εφαρμογή, όσοι κι αν είναι δεξιά είμαστε μόνοι στη γη. Χίλιοι εξακόσιοι τριανταένας δε με γνωρίζει όμως κανένας, θα ‘πρεπε να ‘χα επιλογή να φτιάξω λίστα «εχθροί». Στο νου μου όλα είναι έτοιμα να μην δεχτώ κανένα αίτημα, να κάνω σ’ όλους διαγραφή μιας και δεν έχω επαφή. Κι εκεί που νιώθω μία πλήξη βλέπω πως κάποιος μ’ έχει σκουντήξει, πω πω τι τέλεια ευτυχία, να ζήσει η τεχνολογία. Βρήκα τους συμμαθητές μου και τις πρώην γκόμενές μου, εκατομμύρια σύνδεσμοι, μα δεν θα γίνουν ποτέ δεσμοί. Για της ψυχής τη γιατρειά δεν υπάρχει εφαρμογή, όσοι κι αν είναι δεξιά είμαστε μόνοι στη γη. Στα δημόσια τα εδώλια απολογίες με χίλια σχόλια, θεέ μου πού έχουμε ξεπέσει, στο «μ’ αρέσει» ή «δε μ’αρέσει». Περνάνε άχαρα οι εβδομάδες κι όλο μου στέλνουνε ομάδες να γίνω πια δικό τους μέλος, μα πότε θα ‘ρθει το τέλος:… Νιώθω στα μάτια πως με κοιτάει όταν «τι σκέφτεστε;» με ρωτάει και το ποντίκι μου αρθρώνει κραυγές στην κρύα οθόνη. Δεν θέλω άλλες πληροφορίες, δεν θα προσθέσω φωτογραφίες, νιώθω πως όλα πια τα είδα, γυρνάω στην αρχική σελίδα. Για της ψυχής τη γιατρειά δεν υπάρχει εφαρμογή, όσοι κι αν είναι δεξιά είμαστε μόνοι στη γη. Δημήτρης Αρναούτης: Μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά, τραγούδι. Κώστας Χριστοδούλου: Drums. Κώστας Στάικος: Φλάουτο. Σίσσυ Βλαχογιάννη: Κλαρινέτο. Ηχογράφηση: Πάνος Χελιδόνης. Μίξη: Δημήτρης Αρναούτης. Απο το άλμπουμ "Περιπέτεια" (Yafka Records, 2017) Επεξεργασμένο 4 Νοεμβρίου 2023 από Πάνος Χελιδόνης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, BillTrantos είπε Πολύ μπακάλικα, θα αναφέρω τα βασικά, δηλαδή τους servers, τα κτήρια και το προσωπικό για αρχή. Στο προσωπικό βάζω από καθαριστές κτιρίου μέχρι software engineers και μέλη του executive board. Μετά από όλους αυτούς, είναι και οι creators, οι οποίοι επίσης αμείβονται από το YouTube. Βάλε και τα κόστη του cloud (αν και αυτά μπορεί να είναι ενδοομιλικά), utilities, κλπ. Όμως ... Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι το YT μπορεί να μην χρειάζεται να είναι κερδοφόρο? Δεν εξαγοράστηκε για τα κέρδη του άλλωστε. Κάποιες φορές υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Δεν μιλάμε για Ελλάδα, που εκτός της αρπαχτής και της κοντόφθαλμης λογικής, η πραγματική επιχειρηματικότητα σπανίζει. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, cos_dr είπε Κρίμα που θα κάνεις μόνο χαβαλέ από εδώ και μπρος στο τόπικ, όπως είπα αισθάνομαι πραγματικά ενοχές και λέω να κάνω λίγο αέρα στα παπάρια μου γι αυτό γιατί ζεστάθηκαν. Ε, και κανά μπάνιο δε θα έβλαπτε. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, trolley είπε Έλα ντε. Υπάρχει; Άμα σταματήσουν τα παιδάκια να παίζουν, μπορεί να μιλήσουν οι μεγαλύτεροι, αλλά απ' την άλλη, πλησιάζει και η ώρα του ύπνου. Περίμενε, θα πάω για ύπνο και θα μείνει μόνο η επιστημονική τοποθέτηση του trolley περι του θέματος και μένει να συμφωνήσεις. Δεν μπορεί να γράψει τώρα, του εμποδίζω τον ειρμό. Έχουν θέμα αυτοί οι άνθρωποι οι σπουδαίοι με την έκφραση των απόψεών τους, θέλουν τις συνθήκες τις κατάλληλες και το κατώτερο πνευματικά και μορφωτικά, αντιληπτικά κλπ. κοινό τις εμποδίζει. Κάντε υπομονή παιδιά, θα πάω για ύπνο και θα μάθετε τα πάντα από τον μαιτρ του ορθολογισμού του φόρουμ για το θέμα που σας απασχολεί, όπως πάντα. Μόλις τώρα, trolley είπε Ε, και κανά μπάνιο δε θα έβλαπτε. δεν κάνω μπάνιο, είμαι βρωμιάρης. Έλα να μου τα πλύνεις εσύ με τη γλώσσα Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Παιδιά ... ξεφεύγουμε πολύ νομίζω. Ακούω τις αλυσίδες να σέρνονται. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 "Why oh why didn't I take the blue pill?" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Πάνος Χελιδόνης είπε "Why oh why didn't I take the blue pill?" Για να μην γίνεις στρουμφάκι, γι' αυτό. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, fusiongtr είπε ξεφεύγουμε Πληθυντικός μεγαλοπρέπειας είναι αυτός; Εγώ πάντως δεν ξέφυγα καθόλου. Αν κλειδωθεί άλλο ένα νήμα εξ' αιτίας του χούλιγκαν, δεν είναι δικό μου ζήτημα. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις