Μάριος Σχοινάς Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Θα εκτιμούσα απεριόριστα τη βοήθειά σας καθώς προσπαθώ να παίξω κιθάρα μέσω του Guitarix και του ηυ μου με τα ακόλουθα specs: Athlon 3000G 32 GB ram NVMe SSD Samsung 256 GB Mint 21.1 Cinnamon Υπάρχει η κάρτα ήχου του mobo (Prime B-450 Plus) και διαθέτω επιπλέον και μια παλιά USB Imic Griffin που αναγνωρίζεται και με την οποία παίζω χωρίς πρόβλημα σε ένα αρχαίο iMac του 2006 - Garageband 5 και OS X Lion. Εγκατέστησα το Guitarix και μου ζητάει παραμετροποίηση βγάζοντας ό,τι φαίνεται στην εικόνα. Υποθέτω ότι και με οποιαδήποτε άλλο software πάλι στο ίδιο σημείο θα κολλήσω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Άγιος Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2023 Και εγώ Linux χρησιμοποιώ αλλά δεν ξέρω να σε βοηθήσω, αν ξέρεις λίγα αγγλικά κάνε ένα λογαριασμό εδώ: https://www.linux.org/ και κάνε την ίδια ερώτηση, είναι φιλικό φόρουμ και θα σε βοηθήσουν kavagio for strings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 29 Οκτωβρίου 2023 To Jack είναι ένας audio server, υψηλής ποιότητας και πιστότητας. Παραμετροποιείται από το κουμπί "Setup" και ξεκινάει να τρέχει από το κουμπί "Start". Στην εικόνα που μας δείχνεις, το "Start" είτε δεν έχει πατηθεί, ή ο server δεν είναι σωστά σεταρισμένος - σε κάθε περίπτωση δεν "τρέχει" - αν "ετρεχε" θα ΄'εβλεπες το display να μην γράφει όλα αυτά τα μηδενικά, αλλά να μετράει χρόνο. Το άλλο πρόγραμμα (που μόλις διάβασα ότι όντως λειτουργεί με Jack), θα το τρέξεις ΑΦΟΥ ο Jack τρέχει, όχι πριν. Ενημέρωσέ μας πως πήγε. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Μαργαρίτης Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 23 Ιουνίου Λοιπόν... Δοκιμαζω την τυχη μου αυτη τη στιγμη σε ένα lenovo λαπτοπ με mint 21.3 εχοντας κουμπωσει την κιθάρα στο iMic που αναγνωριζεται και λειτουργει κανονικα ως εισοδος ηχου - φαινεται απο το control panel όταν παιζω κιθαρα. Εκανα στη συνεχεια setup το jack και ξεκινησα το guitarix που εβγαλε μηνυμα λαθους για το tuner: Οι συνδέσεις στο jack ειναι οι παρακάτω: Κατι εχω κανει σωστα γιατι στο interface του guitarix φαινεται οτι μπαινει ηχος - οι μπαρες παρακατω αυξομειωνονται Ωστόσο έχω το θέμα με το tuner και βέβαια δεν ακούγεται τίποτα. Έχω επιβεβαιωσει ως εξοδο ηχου τα ηχεια του λαπτοπ... Παρακαλώ για τη βοήθειά σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Άγιος Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) @trolley Επεξεργασμένο 24 Ιουνίου από Άγιος kavagio for strings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Το είδα από χθες, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω διότι: α) Εξακολουθώ να περιμένω μία απάντηση για το αν έπιασαν τόπο οι συμβουλές που έδωσα πριν επτά μήνες, δηλαδή δεν ξέρω ποιο ακριβώς setup χρησιμοποιείται. β) Δεν έχω κάποια ειδική εμπειρία με το Guitarix, και αυτό το κρασάρισμα στον tuner (ότι και αν είναι αυτό), δεν δείχνει επανορθώσιμο. Για όποιον/α θέλει να πειραματιστεί με Linux, δεν ξεκινάμε με κάτι σαν το Guitarix, αλλά με κάποιο DAW σαν το Ardour ή το Bitwig, τα οποία είναι πιο "βατά" και μέσω αυτών μπορούμε να έχουμε κάποια καλή αντίληψη για το αν το setup μας λειτουργεί σωστά - πριν προχωρήσουμε σε ποιο ειδικά πράγματα. 1 Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Στις 29/10/2023 στις 7:09 ΜΜ, Μάριος Σχοινάς είπε Υπάρχει η κάρτα ήχου του mobo (Prime B-450 Plus) και διαθέτω επιπλέον και μια παλιά USB Imic Griffin που αναγνωρίζεται και με την οποία παίζω χωρίς πρόβλημα σε ένα αρχαίο iMac του 2006 - Garageband 5 και OS X Lion. ...από περιέργεια....γιατί βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας? Συνεχίστε, δεν κατέχω από Linux...! Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 24 Ιουνίου Εμ, τι να κάνουνε οι άνθρωποι... οι δύο μεγάλοι, μαζί με την Adobe, σε λίγο θα ξαπλώνουν μαζί μας στο κρεβάτι μας... λογικό είναι να αναζητούνται τρίτες λύσεις. Δυστυχώς, το Linux είναι πρωτίστως μία περίπτωση λογισμικού για χρήση από τεχνικούς, με την έννοια ότι σχεδόν όλα τα προβλήματα λύνονται, αλλά με ενασχόληση και εμβάθυνση, πράγματα για τα οποία απαιτείται δυσανάλογα πολύς χρόνος. Έχοντας πει αυτό, καθένας διαθέτει τον ελεύθερο χρόνο του όπως κρίνει, δεν θα χάσει τίποτε από το να "μάθει Linux", ειδικά αν έχει και κάποια σχέση με τη δουλειά του (στην περίπτωση μου, υπάρχει απόλυτη σχέση οπότε είμαι μάλλον τυχερός άτυχος). Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Μαργαρίτης Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου Share Δημοσιευμένο 6 Ιουλίου Καλησπέρα. Τα καταφερα ακολουθώντας τις οδηγίες πρώτα εδώ για το σεταπ του jack: https://bcacciaaudio.com/2018/01/30/audio-music-production-in-linux-part-1-setting-up-jack-audio/ και στη συνέχεια με αυτο το βιντεο για το σεταπ του guitarix: Ευχαριστώ γαι τη συνεισφορά σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση