Προς το περιεχόμενο

The Shelter Kitchen & Bar (Τμήμα Αρτοποιίας)


Shelter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, shelter είπε

Ένας teka φυσικού αερίου. Αλλά και μέσα σε μια πύλινη γάστρα. Χειροποίητη απο τον Πύργο Διρού.

 

Νορμαλ φουρνο δηλαδη.
Ωραιος.
Τα ψωμια σου φαινονται σαν απο ξυλοφουρνο.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Νορμαλ φουρνο δηλαδη.
Ωραιος.
Τα ψωμια σου φαινονται σαν απο ξυλοφουρνο.

Ναι αυτό το εφέ το κάνει η γάστρα που μιμείται κάπως τον τρόπο λειτουργίας του ξυλόφουρνου. Αλλά και πάλι σε μικρογραφία. Αν είχα κανονικό ξυλόφουρνο θα μπορούσα να τα ψήνω ΠΟΛΥ καλύτερα.

 

Παρεμπιπτόντως η γάστρα είναι τρομερή. Όχι μονο για ψωμιά. Εχω κανει επικά γιουβέτσια και αρνιά με πατάτες και λαχανικά εκει μέσα...

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 2
  • Συμφωνώ 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, shelter είπε

Ναι αυτό το εφέ το κάνει η γάστρα που μιμείται κάπως τον τρόπο λειτουργίας του ξυλόφουρνου. Αλλά και πάλι σε μικρογραφία. Αν είχα κανονικό ξυλόφουρνο θα μπορούσα να τα ψήνω ΠΟΛΥ καλύτερα.

 

Παρεμπιπτόντως η γάστρα είναι τρομερή. Όχι μονο για ψωμιά. Εχω κανει επικά γιουβέτσια και αρνιά με πατάτες και λαχανικά εκει μέσα...

Για προτεινε μια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Spyros Delta είπε

Για προτεινε μια

 

Την μαστόρισσα την λυπάται ήδη η ψυχή μου λέμε ...

 

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

Για προτεινε μια

Να σου πω την αλήθεια και αυτή που έχω μου την έφερε η σύζυγος που είναι απο κει κάτω. Έτοιμη τη βρήκα! Απλά την αξιοποίησα.

 

Δεν έχω δοκιμάσει άλλη. Αλλά διαφορετικά συμπεριφέρονται ως προς το ψήσιμο οι μαντεμένιες και οι πήλινες.

Εγώ τώρα έχω μάθει την πήλινη και δεν έχω χώρο και για δεύτερη...

 

Νομίζω ότι πάρεις θα είσαι οκ, αρκεί να μάθεις να τη δουλεύεις σωστά. Οι μαντεμένιες θέλουν seasoning που εγραφε ο @Superfunk. Οι πήλινες θέλουν αρχικα να τις αφήσεις ενα βράδυ βυθισμένες στο νερό και μετά λιγο στο φούρνο στους 100 βαθμούς με λίγο νερό μεσα. Αλλά κάθε κατασκευαστής δινει αλλες οδηγιες. Εχει να κανει με την προσαρμογή του υλικού σε συνθηκες ψησιματος.

 

Εννοείται οτι μιλάμε για ΜΙΑ φορά πριν την πρώτη χρήση. Μετά κανονικά.

 

Πολύ καλο ονομα έχουν οι Romertopf αλλά θεωρώ ότι και πιο φθηνές ειναι οκ. Απλά βεβαιώσου ότι χωράει στο φούρνο...

Επεξεργασμένο από shelter
  • Like 1

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια λιγο πιο ευκολη λυση ειναι και οι μαντεμενιες γαστρες/κατσαρολες με enamel, τυπου Creuset; ειναι λιγο πιο "ευχρηστες" μιας και εχουν επιστρωση και μπορεις να τις καθαρισεις σαν κανονικα σκευη (οχι οτι ειναι και κανενα τρομερο πραμα να καθαρισεις το μαντεμενιο χωρις σαπουνι αλλα λεμε τωρα). Ειχα ψησει μερικα καρβελια παλαιοτερα με σχετικη επιτυχια...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Χάρης Ο είπε

Παραγγελια.

Θελει η γυναικα να φτιαξει ψωμι με αλευρι Ζεας.

Καμμια βοηθεια;

 

Αρχίσαμε?

Έχει "κάψει" κόσμο και κοσμάκη ο @shelter.

Από τώρα σου λέω καλοφάγωτο.

 

  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως εχω γραψει εδω και πολλα χρονια δεν τρωω ψωμι,.

Αντιθετα η γυναικα μου το τρωει.

Αλλα θελει να φτιαξει το συγκεκριμένο.

Το γιατι............?

Επεξεργασμένο από Χάρης Ο
  • Λυπάμαι 1

Πρώην VARTANIS ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Χάρης Ο είπε

Οπως εχω γραψει εδω και πολλα χρονια δεν τρωω ψωμι,.

 

 

Αααα συγνώμη.

Δεν το ενθυμούμην.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου