Προς το περιεχόμενο

The Shelter Kitchen & Bar (Τμήμα Αρτοποιίας)


Shelter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγχαρητήρια και μπράβο για το thread εκλεκτέ συμφορουμίτη αλλά φεύγω γιατί έχω χάσει 10 κιλά και είμαι σε φόρμα και θέλω να χάσω άλλα 8 και δεν γίνεται να διαβάζω και να βλέπω φωτογραφίες όπως καταλαβαίνετε.

  • Like 1
  • Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, cos_dr είπε

έχω χάσει 10 κιλά και είμαι σε φόρμα και θέλω να χάσω άλλα 8  ...

 

Ε τότε ρε φίλε πώς να μην πεινάς ασούμε?

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

 

Ε τότε ρε φίλε πώς να μην πεινάς ασούμε?

Άλλα 8 και μόλις φτάσω τα κιλά που θέλω θα φάω ένα χάμπουργκερ

 

  • Like 1
  • Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, cos_dr είπε

μόλις φτάσω τα κιλά που θέλω θα φάω ένα χάμπουργκερ

 

 

Από τα χεράκια του shelter?

20 ευρώ το ένα κάνει, πάλι "πεινάμε" θα λες.

  • Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Συγχαρητήρια και μπράβο για το thread εκλεκτέ συμφορουμίτη αλλά φεύγω

Στάσου, χάμπριγκες!

  • Λυπάμαι 1
  • Χαχα 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, fusiongtr είπε

 

Από τα χεράκια του shelter?

20 ευρώ το ένα κάνει, πάλι "πεινάμε" θα λες.

θα μου το κάνει δώρο, ως καλός συμφορουμίτης

  • Χαχα 1

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψωμάκια για Burger

 

Yu Dane:

20γρ αλεύρι ΓΟΧ

60γρ γάλα

27ml νερό

 

Ζύμη:

120γρ γάλα (30 βαθμοί C)

9gr ξηρή μαγια ή 27gr νωπή

320gr αλεύρι ΓΟΧ

7gr αλάτι

1 αυγό

42gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

To Yu dane είναι ένα μείγμα νερού, γάλακτος και άλευρου που όταν ζεσταθεί αναδευόμενο και φτάσει στους 65 βαθμούς προκαλεί στο άλευρο να παράγει γλουτένει και να ζελατινοποιηθεί. Αυτό προσθέτει υγρασία στη ζύμη και την κάνει πιο αφράτη και με αυξημένη υγρασία.

 

Για την παρασκευή του ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά σε κατσαρολακι μέχρι να γινει σαν μπεσαμελ στην υφη. Μόλις γινει σβήνουμε και κατεβαζουμε απο τη φωτιά.

 

Στο γάλα που είναι στους 30 βαθμούς προσθέτουμε τη μαγιά και μια, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε σκεπασμένο να ενεργοποιηθεί (θα βγάλει φυσαλίδες στην επιφάνεια κανονικά ειδάλλως ο μύκητας είναι νεκρός). Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι καλά και σταδιακά το προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος και μαγιάς το Yu Dane και το αυγό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να παρουμε σφιχτή ζύμη στη συέχεια προσθέτουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

 

Στη συνέχεια αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε τη ζύμη σε 6 μερίδες πλάθοντας σε μπάλες. Τοποθετούμε τα μπαλάκια μας ( ? ) σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε αφήνοντάς τα να διπλασιαστούν σχεδόν. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με ένα μείγμα αυγού και γάλακτος και εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι, παπαρουνόσπορο, άλλους σπόρους κλπ.

 

Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και εσωτερική θερμοκρασία 99 βαθμούς (για τους ψαγμένους).

 

Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, μπορουν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέσα σε πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη για περίπου 5-6 μέρες.

 

 

IMG_20201017_170017.jpg

IMG_20201212_220612.jpg

IMG_20210106_181903.jpg

IMG_20201017_174622.jpg

IMG_20201212_155237.jpg

  • Like 11

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άχαστη συνταγή και πολύ ανώτερη απο οποιοδήποτε ετοιματζίδικο burger bun της αγοράς. Ειδικά αμα τα περάσεις μια απο τηγάνι μόλις τα κόψεις.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 minutes ago, shelter said:

Άχαστη συνταγή και πολύ ανώτερη απο οποιοδήποτε ετοιματζίδικο burger bun της αγοράς. Ειδικά αμα τα περάσεις μια απο τηγάνι μόλις τα κόψεις.

 

Speaking of which, υπάρχουν φούρνοι κάπου, οπουδήποτε, που να προσφέρουν κάτι λίγο ή πολύ παραπάνω από τις συσκευασμένες αηδίες των super market;

  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου