Προς το περιεχόμενο

Neural Amp Modeller - Sounds και captures

BillTrantos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Τις προάλλες είχα μια κουβέντα με τον @vrasidas27 και είπαμε σιγά σιγά να ανεβάζουμε ωραία captures που μας άρεσαν από το Tonehunt (capture database του ΝΑΜ), μιας και είναι free και ακούγονται πολύ πολύ καλά.

Έχω συνηθίσει modellers γενικά και όχι profilers, οπότε μου πήρε μερικές μέρες ψαξίματος για να βρω τι μου κάνει, αλλά πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Μου αρέσει σίγουρα περισσότερο από το Tonex και από κακοσεταρισμένο Kemper.

Θα ανεβάσω λοιπόν μερικούς high gain ήχους, σκέτους και in the mix, ελπίζοντας να ανοίξω τον χορό.

Μερικά disclaimers:

1) Το ΝΑΜ είναι αρκετά φασαριόζικο, μου πήρε αρκετό χρόνο να στρώσω το hum που είχα, αλλά να σημειωθεί εδώ ότι το audio interface και το καλώδιο που έχω δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Με noise gate πάντως έκανα δουλειά.

2) Τα IRs που χρησιμοποίησα δεν είναι free, είναι από την York Audio και τα έβαλα γιατί απλά με αυτά ξέρω να βγάζω ήχο. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπέστατα δωρεάν.

3) Μην ασχοληθείτε με παιξίματα, programming, κλπ, ήταν όλα του ποδαριού.

4) Μπάσο και ντραμς τα είχα βρει παλιά DI και midi αντίστοιχα.

Modern Rock ήχοι - Foo Fighters Monkey Wrench

Για τις κιθάρες χρησιμοποίησα στη μια πλευρά Marshall JCM800 και στην άλλη Peavey 5150 (στο δεύτερο κανάλι και με το gain στο 2.5, μιας που δε βρήκα Mesa Recto να μου αρέσει).

Full Mix

Guitars

Bass

Extreme Metal 90s - Pantera Domination

Δεν πήγα για ήχο Dimebag μιας και ακόμα λείπουν τα captures από το site, οπότε έπαιξα μόνο με τον Peavey 5150.

Full Mix

Guitars

Bass

Modern Metal - Gojira Silvera

Εδώ συνέχισα με τον Peavey (το αγαπημένο μου capture από high gain), αλλά έβαλα και ένα capture Marshall JVM γιατί μου θύμισε λίγο τα παλιά.

Full Mix

Guitars

Bass

Τα συγκεκριμένα captures μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:

Marshall JCM 800

Peavey 5150 II

Marshall JVM 410

Ampeg BA

• Like 4

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Έγινε μεγάλη κοπτοραπτική για να κρυφτεί το hum, επειδή τσέκαρα και με DI που είχαν σωστό σήμα και είδα ότι το plugin ήταν οκ.

Πρέπει να πάρω νέα καλώδια και κάρτα. 🙃

4 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

Πρέπει να πάρω νέα καλώδια και κάρτα. 🙃

Για αρχή άσε κατά μέρος την τελεκάστερ. :classic_tongue:

Αν έχεις ακόμα πρόβλημα (που δεν το πιστεύω) τα υπόλοιπα φτιάχνονται. ♠️

• Χαχα 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

• Moderator
2 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

Βασίλη ο ήχος της κιθάρας που ακούω είναι μόνο απ'το Nam; ενισχυτής, καμπίνα, κιθάρα και τέλος;

Ακριβώς. Μπορείς να βάλεις και κάνα overdrive plugin μπροστά, υπάρχουν άπειρα free online, αλλά επίτηδες δεν έβαλα τίποτα. Για EQ ούτε λόγος, θα χανόταν το νόημα.

Μόλις τώρα, BillTrantos είπε

Ακριβώς. Μπορείς να βάλεις και κάνα overdrive plugin μπροστά, υπάρχουν άπειρα free online, αλλά επίτηδες δεν έβαλα τίποτα. Για EQ ούτε λόγος, θα χανόταν το νόημα.

Τουλάχιστον εντυπωσιακό!!!

Το δοκίμασα κι εγώ μετά την παρουσίαση του απ'τον Βρασίδα, αλλά δεν με εντυπωσίασε. Κατέβασα 2-3 popular ενισχυτές και irs από το σάιτ και τα σύγκρινα με το guitar rig 5 που δουλεύω χρόνια (εννοείτε μόνο ενισχυτές με την καμπίνα τους) και στα αυτιά μου το guitar υπερτερούσε.  Το μόνο καλό είναι ότι το nam είναι πολύ ελαφρύ και ενδεικνύετε για αδύναμα Pc. 

Υπόψιν δεν έφτασα σε τόσο high gain ήχους. Καθαρά, λίιιγο βρώμικα ( crunchy tones) και μέχρι ac/dc ήχο.

Θα το ψάξω πάντως λίγο παραπάνω γιατί με βάλατε στο τρυπάκι...

• Moderator
7 λεπτά πριν, cigaret13 είπε

Τουλάχιστον εντυπωσιακό!!!

Το δοκίμασα κι εγώ μετά την παρουσίαση του απ'τον Βρασίδα, αλλά δεν με εντυπωσίασε. Κατέβασα 2-3 popular ενισχυτές και irs από το σάιτ και τα σύγκρινα με το guitar rig 5 που δουλεύω χρόνια (εννοείτε μόνο ενισχυτές με την καμπίνα τους) και στα αυτιά μου το guitar υπερτερούσε.  Το μόνο καλό είναι ότι το nam είναι πολύ ελαφρύ και ενδεικνύετε για αδύναμα Pc. 

Υπόψιν δεν έφτασα σε τόσο high gain ήχους. Καθαρά, λίιιγο βρώμικα ( crunchy tones) και μέχρι ac/dc ήχο.

Θα το ψάξω πάντως λίγο παραπάνω γιατί με βάλατε στο τρυπάκι...

Κατά τη γνώμη μου είναι ακόμα καλύτερο στα καθαρά/crunchy, απλά δεν είχα χρόνο να γράψω κάτι ενδεικτικό και για αυτά, ίσως από βδομάδα.

Όπως είπα και στο αρχικό ποστ, θέλει λίγο χρόνο να το εντάξεις στο workflow σου, αλλά και να βρεις τα κατάλληλα captures για την κιθάρα και το είδος που παίζεις. Βάζοντας μέσα και εξωτερικά drives-EQ θα βρεις σίγουρα ωραίους ήχους.

Εγώ έπαθα πλάκα με τον JVM και τον 5150 ΙΙ, δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα από κάτι free. Αλλά πήρε 1 βδομάδα ψάξιμο.

• Like 1

Σουπερ Μπιλ. Το ξεκινησες κ το εστησες  σε πολυ υψηλα πλαισια το θρεντ.

Τα παιξιματα ειναι εξαιρετικα κ τα κλιπ υπεροχα εκτος απο το πρωτο που ειναι ασυλληπτος ο ηχος

Το φορματ σου:

-Δυο λογια για τα captures

-Κλιπ κιθαρας-ων σε μιξη (αν υπαρχει)

-Κλιπ κιθαρας-ων μονη-ες τους

-Κλιπ μπακινγκ τρακ ή μπασου (αν υπαρχει)

-Share του capture

ειναι αυτο ακριβως που φανταζομουνα κ αυτο που θα ακολουθησω κ εγω οταν ανεβασω κατι

*Βασισμενος στον @cigaret13. To interface κ το workflow αλλων σοφτγουερ δεν εχει καμμια σχεση με το ΝΑΜ.

Ειδικα σε καθαρο-κραντς ηχους. Αν δε βρεις ακριβως το sweet spot (στο input αλλα κυριως στο output) ειναι ψοφιοι κ generic οι ηχοι.  Αν το βρεις, ο ηχος του ΝΑΜ σα βασικος ηχος ενισχυτη, εχει εναν ρεαλισμο που ειναι next level. Τα βρωμικα profile ειναι πιο ετοιμα κ δε τη θελουν αυτη την προσοχη. Εκει βεβαια θελει πολυ προσοχη να ταιριαζει ο ηχος που εφτιαξες με τα τυμπανα κ την προπαραγωγη, αλλα πρωτον αυτο ισχυει με ολα τα σιμ κ δευτερον ευτυχως το IR ειναι το μονο που αλλαζει ευκολα

• Like 3

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

10 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

Αν δε βρεις ακριβως το sweet spot (στο input αλλα κυριως στο output) ειναι ψοφιοι κ generic οι ηχοι. 

Επειδή είμαι από χωριό..... Το ινπουτ είναι το βόλιουμ και το αουτπουτ είναι το μάστερ βόλιουμ;

Βλακώδης ερώτηση, αλλά επειδή δεν υπάρχει "κανονικό" ρυθμιστικό έντασης ρωτάω.

Εάν είναι έτσι πάντως αλλάζουν τα πράγματα γιατί αυτά τα δυο δεν τα πείραξα..

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου