Προς το περιεχόμενο

Roland GAIA 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ex-Πάνος Χελιδόνης
56 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Σας λείπουν οι κιθαρίστες και αισθανόσαστε μοναξιά με τα πλήκτρα.

39 λεπτά πριν, Ioan Eko είπε

Να εκτιμάτε τους καλούς συνεργάτες όταν σας τύχουν

Συμφωνώτατα και στα 2. Όσες φορές έχω βάλει κιθάρα μέσα σε κομμάτι μου, μόνο καλά πράγματα συμβαίνουν. Το ίδιο το κομμάτι γίνεται καλύτερο και η συμμετοχή των συνεργατών δίνει περισσότερη αξία στο πόνημα. Δυστυχώς δεν ξέρω να παίζω κιθάρα ώστε να την έχω όσο συχνά θέλω, αλλά οι λίγες φορές που είχα την ευκαιρία/τύχη/τιμή να έχω κιθαρίστα σε κομμάτι μου είναι cherished moments στα μυαλό μου και τους ευχαριστώ εκ βαθέων και απο εδώ. Και πάντα τέτοια και πάμε για άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

οι λίγες φορές που είχα την ευκαιρία/τύχη/τιμή να έχω κιθαρίστα σε κομμάτι μου είναι cherished moments στα μυαλό μου

Είναι που τους χρησιμοποίησες ελάχιστα και σε λίγα δικά σου κομμάτια. Φτιάξε μια μπάντα, φάτους στη μάπα για μερικούς μήνες σε studio/live περιβάλλον και έλα να ξανασυζητήσουμε για "cherished moments".?

Specs talks, M🐮🐮gs walks

ex-Πάνος Χελιδόνης

Στις 3 μπάντες που έχω υπάρξει δε χαλούσαν τη μαγιά οι κιθαρίστες, αλλά αυτοί που έγραφαν τα κομμάτια, ασχέτως του τί όργανο έπαιζαν. Την είχανε δεί Roger Waters και άρα η ψήφος τους μετρούσε πάντα για 2 γιατί αυτοί ήταν οι αρχηγοί.. Και στο τέλος έμειναν αρχηγοί του εαυτού τους.

ΕΔΙΤ (Στις μπάντες που έχω υπάρξει ήμουν ντράμερ)

Επεξεργασμένο από Πάνος Χελιδόνης

6 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

Είναι που τους χρησιμοποίησες ελάχιστα και σε λίγα δικά σου κομμάτια. Φτιάξε μια μπάντα, φάτους στη μάπα για μερικούς μήνες σε studio/live περιβάλλον και έλα να ξανασυζητήσουμε για "cherished moments".?

Τωρα καταλαβα γιατι ο Καταρρακτης εχει πολλα χαρντγουερ συνθς ολα συνδεδεμενα με χαρντγουερ ρηκορντερ..

Θελει να φτιαξει μπαντα με αλλους πληκτραδες (μονο) κ εχει το στουντιο ετοιμο για να παιξουνε ρηαλ ταημ ολα

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

2 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

Στις 3 μπάντες που έχω υπάρξει δε χαλούσαν τη μαγιά οι κιθαρίστες, αλλά αυτοί που έγραφαν τα κομμάτια,

Ήσουν τυχερός, εμείς δεν παίζαμε δικό μας υλικό, οπότε ο κιθαρίστας είχε όλο το ελεύθερο να κάνει τα "ακροβατικά" του...

2 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

Θελει να φτιαξει μπαντα με αλλους πληκτραδες (μονο)

Καλή, κάλλιστη ιδέα....?

• Χαχα 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

ex-Πάνος Χελιδόνης
1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε

είχε όλο το ελεύθερο

Πιστεύω πως αν είχατε 2 κιθαρίστες θα ήταν καλύτερα. Θα δημιουργούταν μια σχέση μεταξύ τους τύπου "Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη", θα παγιωνόταν ένα αλληλο-respect και θα ήταν κι οι δυο πιό μετρημένοι, προς κέρδος των υπολοίπων.. Το έχω δεί ως ηχολήπτης πάμπολλες φορές σε μπάντες που έχω στήσει/ηχογραφήσει.

1 λεπτό πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε

Πιστεύω πως αν είχατε 2 κιθαρίστες θα ήταν καλύτερα.

Too many. Εδώ έναν είχαμε και τον είχαμε αλλάξει τρεις φορές μέσα σε μισό χρόνο. Αυτά παθαίνεις όταν μπαίνουν στην μπάντα ψωνάρες που την έχουν δει Steve Morse (τρομάρα τους...?). Ο προτελευταίος δε δεν ήθελε να κάνει ούτε πρόβες, τόσο γαμάουα κιθαρίστας νόμιζε ότι ήταν.? Ένα live κάναμε μαζί και έφαγε σούτο.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Από μια γενική ματιά του πράγματος πάντως, το να δουλεύεις μαζί με κάποιον ο οποίος έχει την αντίληψη για να κρίνει και το τσαγανό να σου πει πότε κάνεις λάθος είναι μεγάλο πράγμα. Βρε δε πα να είναι ο άλλος ο Elon Musk, κάποια στιγμή θα κάνει λάθος σε κάτι και εκεί θες κάποιον να το φιλτράρει για εσένα.

Ειδικά αν κρίνω από τη δουλειά μου τουλάχιστον (IT τομέας) είναι σοβαρό ατού να έχεις ένα team που μπορεί να βγάλει το εγώ από τη μέση και να συνεννοηθεί. Και βελτιώνεται η ποιότητα της δουλειάς (κάθετα) αλλά και η ποιότητά του χαρακτήρα του καθένα ξεχωριστά. Όλοι μας τυφλωνόμαστε ως προς την ποιότητα/αποτέλεσμα κάποια στιγμή από τις απόψεις μας. Ειδικά αν την έχουμε δει κάπως. 

Βέβαια, οι μπάντες έχουν μια βαθμίδα πολυπλοκότητας παραπάνω. Καταρχάς, όπως προανέφερε ο φίλος Waterfall, οι περισσότεροι μουσικοί, λόγω φύσης, είμαστε καραψωνάρες του κερατά. Άντε να δεχτείς τώρα να συζητήσεις με τον άλλο για το αν το "αριστούργημα" σου δεν ακούγεται καλά σε κάποια σημεία, και ακόμη χειρότερα, άντε να δεχτείς ότι ο άλλος μπορεί να έχει δίκιο ? 

Σε κάθε περίπτωση πάντως το να αλληλοφιλτράρονται οι μουσικοί δίνει άλλη δυναμική στα κομμάτια. Σίγουρα οι Pink Floyd πχ δε θα είχαν βγάλει αυτά τα αριστουργήματα αν έγραφε ο καθένας μόνος του ότι ήθελε χωρίς κριτική από του άλλους. Άσχετα με το ότι κόντεψαν να σφάξουν ο ένας τον άλλο πριν το διαλύσουν εντελώς  ?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
ex-Πάνος Χελιδόνης
3 ώρες πριν, Vangelis Mertzanis είπε

ποσο συμπληρωματικο

Το Gaia συνδυάζει Wavetable synthesis & Virtual Analogue synthesis. Για το πρώτο είσαι ήδη καλυμμένος με το Modwave. Για το δεύτερο οχι, διότι το Wavestation είναι κατα βάση Wave sequencing synth & Vector synthesis. Οπότε, ΑΝ θέλεις να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερους τύπους synthesis, το Gaia σου δίνει και τον Virtual analogue. Αλλά για αυτόν, υπάρχουν κατα τη γνώμη μου καλύτερες επιλογές (καί πρακτικά καί οικονομικά). Όπως π.χ. το Modal Cobalt, ή ακόμα καλύτερα το Behringer DeepMind 12 που είναι αληθινό analogue σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου