fusiongtr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Freedom είπε Άλλο η ανάγκη, άλλο η επιθυμία. Δεν νομιζω οτι θέλει ανάλυση, το λένε και οι ιδιες οι λέξεις. Νίκο μου σκέψου την εξής υποθετική περίπτωση. Ένας άνθρωπος να καλύπτει τις ανάγκες του, αλλά να μην καλύπτει τις επιθυμίες του. Αυτές τις απωθεί, και γίνονται απωθημένες στον ψυχισμό του. Η έννοια της "επιθυμίας" είναι πάρα πολύ σημαντική στην ψυχιατρική. Καθορίζει συμπεριφορές. Δεν είναι τυχαίο, που αυτήν προσπαθεί να γιγαντώσει το μάρκετιν (και όχι μόνο). Αυτές οι απωθημένες επιθυμίες έχουν σοβαρή επίδραση και στην αυτοεκτίμηση του ατόμου, και στον ψυχισμό του, αλλά και στην συμπεριφορά του. Και όσο περισσότερο τις απωθεί, τόσο περισσότερο τον ενοχλούν. Και έρχεται μια στιγμή, που η ικανοποίηση της επιθυμίας γίνεται ανάγκη, γιατί η απώθηση πονάει, σε κάνει δυστυχισμένο, επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητά σου. Γι' αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι, λειτουργώντας από ένστικτο, προσπαθούν να ικανοποιούν κάποιες από τις επιθυμίες τους που δεν θα τους "ρίξουν έξω" τον προϋπολογισμό. Ακριβώς για να έχουν την αίσθηση ότι μπορούν. Για να μην μαζεύεται απώθηση ψυχικά. Ανοίγουν λίγο το καπάκι της κατσαρόλας να φεύγει ο ατμός, γιατί αλλιώς θα ξεχειλίσει. 2 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, dimsonic είπε Η μουσική για πολλούς απο μας είναι πνευματική τροφή, διέξοδος, χαλάρωση, σκοπός ζωής και μπορεις να μείνεις και νηστικός και να στερηθείς για χάρη της. Ακριβώς αυτό. Άρα τελικώς ναί, είναι necessity και όχι luxury, συμφωνώτατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Freedom είπε Μου σπαράζεις την καρδιά πτωχέ Κωστάκη... Ελα τσωπα, τσωπα... https://www.e-food.gr/ Διαλεξε οτι θέλεις... Ο Μπαρουτης κερνάει αρκει να είναι κινεζικο assούμε... Τώρα αυτό που κάμεις δεν είναι σωστό αφού κάνω δίαιτα. Μην βάζεις link τουλάχιστο Δεν με λυπάσαι, εγώ δεν σου έκαμα κακό Ας ξαναγυρίσουμε στο Montage γιατί αυτά βλέπει ο @Waterfall-K και δεν θα ξαναγράψει, τώρα δικαίως τον ξενερώνουμε. Θα σβήσω όλα τα περίεργα πόστ τώρα αν μου επιτρέπει το σύστημα. Να μείνουμε στις ειδήσεις και τις απορίες, άντε και μερικές συγκρίσεις αν το φέρνει η κουβέντα για το Μοntage. Εγώ σβήνω τα δικά μου όλα 2 Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, dimsonic είπε δεν εχεις καταλάβει ακόμα ότι δεν είναι η τέχνη για την τέχνη. Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του "τέχνη για την τέχνη". Και εγώ έχω δώσει (πάνω από μία φορές) τα τελευταία χρήματα της τσέπης μου για να ακούσω κάτι που με ενδιέφερε... αλλά δεν χρειάζεται να ακούς μουσική σε στερεοφωνικό των 5.000 όπως επίσης δεν χρειάζεται εξοπλισμός των 5.000 προκειμένου να παίξεις μουσική. Όταν τα γούστα σου σε πάνε εκεί, πρέπει (όχι "καλό θα ήταν", αλλά "πρέπει") να αρχίσεις να σκέφτεσαι με όρους απόσβεσης, αλλιώς διατηρείς ένα πολύ εύθραυστο οικονομικά νοικοκυριό (και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι). 4 λεπτά πριν, dimsonic είπε Αλλά παίζοντας μουσική έβγαλα λεφτά μόνο στο στρατό που έτρεχα τα ΣΚ στα πανηγύρια στο Δομοκό και στη Λειβαδιά.... Ναι, αλλά γι΄αυτό δεν φταίω εγώ, ούτε ο Δομοκός, ούτε η Λειβαδειά. Δεν ξέρω ούτε τι έπαιζες όταν συνέβη αυτό, ούτε αν ήσουν καλός, ούτε αν επέμεινες, ούτε αν είχες ήδη διαμορφώσει πιεστικές υποχρεώσεις προς τρίτους, ούτε τίποτε. Πως να το σχολιάσω λοιπόν; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 15 λεπτά πριν, dimsonic είπε παιδιά ας μην δαιμονοποιούμε το αντικείμενο αντί για την πρακτική. Η πιστωτική είναι εργαλείο, Το είπα και στον Νίκο (freedom) πριν, συμφωνώ. Απλά δεν είναι για μένα. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, trolley είπε Αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του "τέχνη για την τέχνη". Και εγώ έχω δώσει (πάνω από μία φορές) τα τελευταία χρήματα της τσέπης μου για να ακούσω κάτι που με ενδιέφερε... αλλά δεν χρειάζεται να ακούς μουσική σε στερεοφωνικό των 5.000 όπως επίσης δεν χρειάζεται εξοπλισμός των 5.000 προκειμένου να παίξεις μουσική. Όταν τα γούστα σου σε πάνε εκεί, πρέπει (όχι "καλό θα ήταν", αλλά "πρέπει") να αρχίσεις να σκέφτεσαι με όρους απόσβεσης, αλλιώς διατηρείς ένα πολύ εύθραυστο οικονομικά νοικοκυριό (και αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι). μια κιθάρα θα μου έφτανε και όμως δεν έχω μία. Είχα μία για σχεδόν 40 χρόνια και αυτήν την είχα αγοράσει ως φοιτητής δίνοντας τα λεφτά μιας ετήσιας υποτροφίας και πεινώντας για όλη τη χρονιά (μην ξεχνιόμαστε κι όλας με την ορολογία μας) σήμερα δεν έχω μία κιθάρα. Αλλά και περισσότερες που έχω δεν έχουν καμιά προοπτική απόσβεσης. Ούτε οι κάρτες ήχου ούτε ο ΗΥ ούτε τα πετάλια κι ας είναι τα μισά δεύτερο χέρι. Το ίδιο και τα daw και οι βιβλιοθήκες που αγόρασα με αίμα όταν περίμενα σχεδόν 3 χρόνια να βγει η σύνταξη στην εξαιρετική μας χώρα. Θα μπορουσα να περάσω με μια κιθάρα.... σίγουρα τα τελευταία χρόνια μου δεν είναι τα πιό παραγωγικά μου απο άποψης εσόδων, με έχουν όμως γεμίσει ψυχικά και δεν έχει στερηθεί κανείς από την οικογένειά μου. Απλά αν δεν τα ξόδευα εκεί μπορεί να τα ξόδευα κάπου αλλού είτε εγώ είτε κάποιος άλλος. 1 λεπτό πριν, trolley είπε Ναι, αλλά γι΄αυτό δεν φταίω εγώ, ούτε ο Δομοκός, ούτε η Λειβαδειά. Δεν ξέρω ούτε τι έπαιζες όταν συνέβη αυτό, ούτε αν ήσουν καλός, ούτε αν επέμεινες, ούτε αν είχες ήδη διαμορφώσει πιεστικές υποχρεώσεις προς τρίτους, ούτε τίποτε. Πως να το σχολιάσω λοιπόν; δεν χρειάζεται να σχολιάσεις. Το λεω για να σου εξηγήσω ότι η μουσική χρήματα μου έδωσε μόνο παίζοντας σχεδόν σκυλάδικα και ποτέ κάνοντας το 100% κέφι μου. 1 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, cos_dr είπε Εσύ που δεν έπαιρνες δάνεια πληρώνεις και αυτά όσων δεν πλήρωσαν να ξέρεις. Ναι καλέ μου, για αυτό τους είπα "μάγκες" και για αυτό με το συμπαθειο αλλά σε όσους δεν "βγηκε" ο ντελβές, εχουν κοκκινησει τα δανεια τους, αν τους παρουν και τα σπίτια εγω προσωπικά δεν θα τους λυπηθω. Το '90 ημουν Ελλάδα, εβλεπα τι γινοταν και δεν καταλαβαινα με ποια λογική ο φτωχομπινες εβαζε δανειο 30-40 χρονια, λες και ήταν κόπιες του Νοστράδαμου και ήξεραν οτι όλα θα τους πανε οπως τα ειχαν υπολογίσει. Αυτοι ηταν οι μάγκες, εγω ο λακαμάς. Ετσι είναι η ζωή. 9 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Νίκο μου σκέψου την εξής υποθετική περίπτωση. Ένας άνθρωπος να καλύπτει τις ανάγκες του, αλλά να μην καλύπτει τις επιθυμίες του. Αυτές τις απωθεί, και γίνονται απωθημένες στον ψυχισμό του. Η έννοια της "επιθυμίας" είναι πάρα πολύ σημαντική στην ψυχιατρική. Καθορίζει συμπεριφορές. Δεν είναι τυχαίο, που αυτήν προσπαθεί να γιγαντώσει το μάρκετιν (και όχι μόνο). Αυτές οι απωθημένες επιθυμίες έχουν σοβαρή επίδραση και στην αυτοεκτίμηση του ατόμου, και στον ψυχισμό του, αλλά και στην συμπεριφορά του. Και όσο περισσότερο τις απωθεί, τόσο περισσότερο τον ενοχλούν. Και έρχεται μια στιγμή, που η ικανοποίηση της επιθυμίας γίνεται ανάγκη, γιατί η απώθηση πονάει, σε κάνει δυστυχισμένο, επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητά σου. Γι' αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι, λειτουργώντας από ένστικτο, προσπαθούν να ικανοποιούν κάποιες από τις επιθυμίες τους που δεν θα τους "ρίξουν έξω" τον προϋπολογισμό. Ακριβώς για να έχουν την αίσθηση ότι μπορούν. Για να μην μαζεύεται απώθηση ψυχικά. Ανοίγουν λίγο το καπάκι της κατσαρόλας να φεύγει ο ατμός, γιατί αλλιώς θα ξεχειλίσει. Στρατο, καταλαβαινω τι λες, ανεφερα και το shopping therapy (το να το ριξουν έξω). Απο καθαρά καταναλωτική μερια, σε καταλαβαινω και συμφωνω απόλυτα. Απο την μικρη μου εμπειρία όμως, τα υλικα ΔΕΝ φερνουν την ευτυχία και προφανως ούτε την ψυχική ισορροπία κοκ. Ασε το μαρκετιν, αυτοι την δουλεια τους κανουν. Εσυ και εγω τι κάνουμε? Αγοράζουμε επειδή αυτοι το λενε? Η υλη δεν γινεται να "ταίσει" την ψυχή. Αυτοι που που έχουν υλικες επιθυμιες τόσο μεγάλες ουτως ώστε να καταστρεφεται ο ψυχισμός τους όταν δεν μπορουν να τις ικανοποιήσουν, μαλλον θα πρέπει να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους πρώτα. Αλλά έτσι το βλέπω εγώ, τελειως υποκειμενικα. 12 λεπτά πριν, cos_dr είπε Ας ξαναγυρίσουμε στο Montage γιατί αυτά βλέπει ο @Waterfall-K και δεν θα ξαναγράψει, τώρα δικαίως τον ξενερώνουμε. Θα σβήσω όλα τα περίεργα πόστ τώρα αν μου επιτρέπει το σύστημα. Να μείνουμε στις ειδήσεις και τις απορίες, άντε και μερικές συγκρίσεις αν το φέρνει η κουβέντα για το Μοntage. Εγώ σβήνω τα δικά μου όλα Οχι φιλε μου, τωρα ειναι αργά, οταν σε παρακαλαγα να βαλεις τα περι μαγικων USB στικακιων στο αλλο θρεντ, μου το επαιζες κινεζος (ΜΠΑΡΟΥΤΗ, ΗΡΕΜΑ!!!). Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, trolley είπε εγώ εξέτασα κατά πόσο είναι πιθανό να το κάνει αν δεν έχει προοπτική απόσβεσης. Δεν με ενδιαφέρει η απόσβεση, όχι τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα. Ότι δεν χρησιμοποιείται επαγγελματικά, ότι δηλαδή είναι καθαρά για ιδιωτική χρήση και δεν παράγει χρήμα, απόσβεση δεν μπορεί να γίνει. Πως θα κάνουμε απόσβεση της tv μας, του pc μας, της καφετιέρας μας, του ψυγείου μας κλπ κλπ κλπ? Απόσβεση θα κοιτάξει να κάνει κάποιος που θα σκάσει €5Κ να αγοράσει το Χ πλήκτρο και το χρησιμοποιεί σε "αρπαχτές"/πανηγύρια ανά την επικράτεια (μέσα σε μια βδομάδα έχει κάνει απόσβεση). 42 λεπτά πριν, trolley είπε Φίλος, οι πισίνες δεν είναι "γούρνες", σόρυ κιόλας. Εντελώς συμπτωματικά, όσοι γνωστοί μου έχουν πισίνα, βγάζουν πάνω από 15 χιλιάρικα το μήνα. Αναλόγως για ποιες πισίνες μιλάμε. Η πισίνα του Bill Gates δεν είναι γούρνα, η 2x2 πισίνα του κυρ Παντελή στην πίσω αυλή είναι. Επεξεργασμένο 15 Οκτωβρίου 2023 από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Πάντα όμως υπάρχει τρόπος να εξισορροπηθεί το πράμα. Π.Χ. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αποφασίσει οτι το μόνο ΕΝΑ synth που θα ήθελα είναι το Solaris του John Bowen, δλδ 6 χιλιάρικα. Αντ'αυτού, τα τελευταία 3 χρόνια έχω ξοδέψει 4 χιλιάρικα αντί για 6 και έχω 7 συνθ αντί για 1 και το σημαντικότερο: Το χαίρομαι, δεν είμαι αχάριστος. Δεδομένης δλδ της επιθυμίας να κάνω μουσική, βρήκα σταδιακά και τον τρόπο να μην αιμορραγήσω οικονομικά. ΚΑΙ, χωρίς να κάνω εκπτώσεις σε τίποτα. Αυτό που έλεγαν οι παλιοί "το τερπνόν μετά του ωφελίμου". Κοντολογίς, προτιμώ να είμαι χαρούμενος που φτιάχνω μουσική με τους δικούς μου όρους, κι ας πηγαίνω 3 φορές τη βδομάδα στους γονείς μου για φαγητό. Δε πειράζει, βλεπόμαστε και συχνότερα και διατηρείται μια σχέση που, αν ήμουν 100% ανεξάρτητος, δεν θα γινόταν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Freedom είπε Οχι φιλε μου, τωρα ειναι αργά, οταν σε παρακαλαγα να βαλεις τα περι μαγικων USB στικακιων στο αλλο θρεντ, μου το επαιζες κινεζος (ΜΠΑΡΟΥΤΗ, ΗΡΕΜΑ!!!). ε, εντάξει, εγώ τα έβγαλα όλα γιατί το MONTAGE πραγματικά το καινούργιο χρήζει focus στο MONTAGE και γιατί ο άλλος ο Καταρράκτης κρατάει την κατηγορία ζωντανή των πλήκτρων, ζωντάνεψε και έτσι γράφω κι εγώ. Άμα τον ξενερώσουμε θα τσαντιστεί και δεν θα γράφει και είναι ντόμπρος, δεν τα γουστάρει αυτά. Εγώ θα μείνω στα του MONTAGE αποκλειστικά, βοηθήστε και εσείς στο thread και μην με παρασύρετε σε τρέλες. Κάτσε και εσύ φρόνιμα, ακούς Φούζιε? @fusiongtr Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση