ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, cos_dr είπε ε, εντάξει παλιά με τις τιμές της ενέργειας πολύ χαμηλότερες, με τα τρόφιμα στη μισή τιμή, με τις τριετίες, δεν υπήρχε ο ENΦΙΑ κλπ έδινα άνετα 100 ευρώ το μήνα στην πιστωτική για 3 χρόνια να πάω στο ΝΑΚΑ να το πάρω και έτσι παίρναμε πράγματα. Κωστη μου, αν εχεις 5-6-10 ακινητα, ο ΕΝΦΙΑ ειναι ενα θέμα, αλλά εκει κολλάει και το τα μεταξωτά βρακία...αν εχεις ένα ακινητο 50 τετραγωνικα, ισογειο στα Κατω Πατησια σε κτηριο του 1971 μάλλον δεν είναι... 100 ευρω τον μηνα δοσεις? Ποτε στην ζωή μου δεν εχω βάλει δοσεις (και εννοειται ΠΟΤΕ δάνειο) γιατι πολύ απλά δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο. Ή εχω να πάρω κάτι, ή δεν έχω. Αν δεν έχω, θα περιμένω μεχρι να έχω και αν δεν εχω ποτέ, δεν τρέχει και τίποτα. Μοναδική εξαιρεση (και δεν ξέρω για πόσο καιρό θα το αποφευγω αυτό) είναι ότι εχει σχεση με την υγεία. Όλα τα υπολοιπα είναι τρίχες κατσαρές και πράσινα άλογα. Πουλα λοιπον, 2-3 ακινητάκια για να πάρεις τα συνθάκια και άσε τα κλαψάκια γιάτι θα σε πάρουμε με τα πετράκια... Επεξεργασμένο 15 Οκτωβρίου 2023 από Freedom Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Freedom είπε Ποτε στην ζωή μου δεν εχω βάλει δοσεις (και εννοειται ΠΟΤΕ δάνειο) γιατι πολύ απλά δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο. Ή εχω να πάρω κάτι, ή δεν έχω. Αν δεν έχω, θα περιμένω μεχρι να έχω και αν δεν εχω ποτέ, δεν τρέχει και τίποτα. Κι εγώ αυτής της λογικής είμαι. Και φυσικά ποτέ δεν είχα πιστωτική. 1 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 14 λεπτά πριν, trolley είπε 1. Κάτι παιδιά με κιθάρες και μπάσα έρχονται, δεν έχουν πληκτρά 9 στις 10 φορές. Οπότε η φθορά θα ήταν μικρή. όσο λίγοι να έρχονται εγώ δεν θα έβαζα ένα όργανο των 4Κ (αν μιλάμε για αυτό) να το πιάνει το οποιοδήποτε παιδί χωρίς καμία εξασφάλιση. 14 λεπτά πριν, trolley είπε 2. Αυτό δεν είναι σωστό που γράφεις. Ο εντυπωσιασμός με ήχους είναι το νο.1 σε αυτές τις παραγωγές. νομίζω ξεκαθαρίσαμε σε άλλα νήματα ότι με καλά vst μπορείς να έχεις ανάλογα αποτελέσματα. 14 λεπτά πριν, trolley είπε 3. Αυτό το έγραψα για πλάκα, δεν σκοπεύω να το δώσω σε κανένα παιδί. Θα έπρεπε να είμαι δεξιοτέχνης του πιάνου για να σκεφτώ να κάνω ένα δώρο; Δώρο των 4Κ? 14 λεπτά πριν, trolley είπε Αλλά, όντως αυτές είναι τρεις πιθανές χρήσεις, δεν κατάλαβα από που-και-ως-που θα κρίνει ο cos_dr, τι θα αγοράσω και πως θα το χρησιμοποιήσω. Ποτέ ο μέσος μισθωτός στην Ελλάδα δεν μπορούσε να δίνει χιλιάρικα για τέτοια πράγματα, γι' αυτό υπάρχουν οι πιστωτικές κάρτες (και τα άπειρα φέσια που έχουν φάει οι Τράπεζες και οι απάτες που γίνονται κάθε μέρα με πλαστικό χρήμα - και ξέρω απόλυτα για ποιο πράγμα μιλάω). Εξοπλισμός που κάνει πέντε φορές περισσότερο από έναν "βασικό" μισθό, μόνο ως επαγγελματικός νοείται. εδώ τώρα έρχεσαι να συνηγορήσεις εμένα σ αυτά που λέει ο @Freedom και στο κάτω κάτω όταν εγώ έγραψα ότι θα μπορούσα να το πάρω αναφερόμουν προφανώς στο 6άρι. Αλλά και πάλι με επαγγελματικές προεκτάσεις. Πλήκτρα στο σπίτι αγοράζουμε με την προοπτική της απασχόλησης της κόρης μου. Και γενικά είμαι της νοοτροπίας να στερηθώ σημαντικών και απαραίτητων για την σοβαρή ενασχόληση και χόμπυ όλων των μελών της οικογένειας. 14 λεπτά πριν, trolley είπε βέβαια ακόμα δεν ξεκαθαρίσαμε πόσο θα το χρεώνουν εδώ με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ali Barout Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 19 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Γίνεται η επιθυμία ανάγκη? Πότε και υπό ποιές συνθήκες? Κύριεκύριεκύριεναπωναπωναπω;! Όταν καλυφθεί η αμέσως προηγούμενη "ανάγκη". 19 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Η "πολυτέλεια" του εποικοδομήματος μήπως είναι και ανάγκη κάποιες φορές? Φυσικά. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει και τρώγοντας σκυλιά, μένοντας σε σπηλιές. Υπό μια οπτική, η διαβίωσή μας ήδη είναι πολυτελέστατη. Επειδή όμως ο τρόπος που ζούμε βασίζεται στη ραγδαία πρόοδο με κάθε κόστος, είναι νομοτελειακό να κατακτούμε συνεχώς νέα επίπεδα πολυτέλειας, θεωρώντας τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν (στα προσφερόμενα υλικά αγαθά και προσφερόμενες υπηρεσίες) βαριές ελλείψεις, και άρα ανάγκες προς ικανοποίηση. Όποιος έχει παιδί π.χ. και έχει σκεφτεί ότι το παιδί δεν έχει ανάγκη κινητό, πολύ σύντομα παθαίνει σοπενχάουερ. Κι επειδή ακριβώς δε θέλει να φέρει το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας επιλογής, πηγαίνει με την πλειοψηφία. Εγώ δεν έχω, αλλά έχω δει αυτό το δίλημμα που έχουν περάσει στο περιβάλλον μου όσοι έχουν παιδί. Είναι ανάγκη, και δεν είναι ανάγκη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επεξεργασμένο 15 Οκτωβρίου 2023 από cos_dr Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε Στα περί "ειδών πολυτελείας" Εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ τον όρο "είδος πολυτελείας". Έγραψα "επαγγελματικός εξοπλισμός". Και ναι μεν μπορεί να το βάλει κάποιος σε μία κάρτα (αν έχει πιστωτικό όριο 5.000 ευρώ, κάτι που δεν δίνουν εύκολα οι Τράπεζες, εδώ και πολλά χρόνια), αλλά εγώ εξέτασα κατά πόσο είναι πιθανό να το κάνει αν δεν έχει προοπτική απόσβεσης. 7 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε αν οι ΧΨ κυβερνόντες δεν "ταμπέλιαζαν" ως είδος πολυτελείας τις...γούρνες Φίλος, οι πισίνες δεν είναι "γούρνες", σόρυ κιόλας. Εντελώς συμπτωματικά, όσοι γνωστοί μου έχουν πισίνα, βγάζουν πάνω από 15 χιλιάρικα το μήνα. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ali Barout είπε Επειδή όμως ο τρόπος που ζούμε .... Εδώ είναι το ζουμί, αλλά όχι ακριβώς έτσι. Πιο καλά να πούμε "ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας μέσα στις συνθήκες που ζει ..." Το "'αχρείαστο", η "πολυτέλεια", το "κάτι παραπάνω που δεν έχουμε άμεση ανάγκη για την επιβίωση", πολλές φορές είναι μέτρο αυτοεκτίμησης, και είναι απαραίτητο για την ψυχική μας υγεία. Το να το ρίξουμε μια φορά έξω σε μια έξοδο, το να αγοράσουμε κάτι που επιθυμούμε πολύ αλλά δεν το έχουμε άμεση ανάγκη για να ζήσουμε, είναι πολύ σημαντικό. Μεγάλη κουβέντα είναι αυτή βέβαια, χρήζει ανάλυσης, και δεν εμπίπτει στο θέμα, το ξέρω. Απλά έβαλα και αυτή την παράμετρο στο τραπέζι. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 17 λεπτά πριν, fusiongtr είπε - Γίνεται η επιθυμία ανάγκη? Πότε και υπό ποιές συνθήκες? Για εμένα όχι. Άλλο η ανάγκη, άλλο η επιθυμία. Δεν νομιζω οτι θέλει ανάλυση, το λένε και οι ιδιες οι λέξεις. 17 λεπτά πριν, fusiongtr είπε - Η "πολυτέλεια" του εποικοδομήματος μήπως είναι και ανάγκη κάποιες φορές? Και πάλι, για εμένα όχι. Πολυτελές ή οχι δεν έχει καμιά σημασία, ή το χρειάζεσαι ή δεν το χρειάζεσαι και ίσως απλά το επιθυμείς. 17 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Και η ψυχική ανάγκη, είναι κι αυτή πολύ σημαντική. Σημαντική ξεσημαντική Στράτο, παμε παλι στα μεταξωτά βρακιά. Και το shopping therapy έχει νοημα αλλά αν δεν έχεις και το κάνεις, τοτε αργά ή γρήγορα θα σου γυρισει μπουμερανγκ (αν δεν εχεις την οικονομικη ευχέρεια ή αλλιως χρήματα για "κάψιμο") και θα έχεις προβλημα να αποκτησεις αυτά που εχεις ανάγκη... 5 λεπτά πριν, fusiongtr είπε Και φυσικά ποτέ δεν είχα πιστωτική. Πιστώτικη έχω εδω και 20 χρόνια. Η διαφορά ειναι οτι παντα την χρησιμοποιώ σαν μετρητα που σημαινει, αγοραζω κατι τωρα, και ξεπληρωνω την καρτα την ιδια ημερα, το φουλ ποσο. Οπότε αν στην πραγματικότητα δεν εχω τα χρηματα, δεν την χρησιμοποιώ. Η πιστωτική δεν ειναι κακό πράγμα, ειναι ευκολία και παιρνεις και μίλια assούμε. Το θέμα ειναι να μην πεσεις στην λουμπα οτι είναι τσάμπα χρηματα, δανειο στιγμης ειναι ουσιαστικα το οποιο καποια στιγμη θα πρεπει να το ξεπληρωσεις, με το καλό ή με τον ασχημο τροπο, με ή χωρις τα κερατιάτικα των τραπεζων. Ναι, είμαι ο χειροτερος πελάτης των τραπεζων, απο εμένα οσον αφορά τοκους κοκ, δεν εχουν παρει ποτε φράγκο και ουτε θα παρουν όσο είναι στο χέρι μου. Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimsonic Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, trolley είπε Εγώ δεν χρησιμοποιώ ποτέ τον όρο "είδος πολυτελείας". Έγραψα "επαγγελματικός εξοπλισμός". Και ναι μεν μπορεί να το βάλει κάποιος σε μία κάρτα (αν έχει πιστωτικό όριο 5.000 ευρώ, κάτι που δεν δίνουν εύκολα οι Τράπεζες, εδώ και πολλά χρόνια), αλλά εγώ εξέτασα κατά πόσο είναι πιθανό να το κάνει αν δεν έχει προοπτική απόσβεσης. ποιά προοπτική απόσβεσης μωρέ? και τώρα δεν μιλάμε για 4Κ αλλά για πολλαπλάσια. έχουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα κάποια προοπτική απόσβεσης απο αυτά που αγοράζουμε για να τα βάζουμε να παίζουν για αναμεταξύ μας ή για το soundcloud? Δεν βάζω κανα δυο εξαιρέσεις που μπορει να σχετίζονται έμμεσα με τη μουσική ή να κάνουν κανα λαιβ κάθε τόσο. Και πάλι έχουν τόσες κιθάρες και πετάλια και ενισχυτές που θα χρειάζονταν περιοδείες στη Β Αμερική να τα αποσβέσουν. Είναι αυτό που είπε ο φούζιος. Η μουσική για πολλούς απο μας είναι πνευματική τροφή, διέξοδος, χαλάρωση, σκοπός ζωής και μπορεις να μείνεις και νηστικός και να στερηθείς για χάρη της. 1 με σήμα το μπιφτέκι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Freedom είπε Για εμένα όχι. Άλλο η ανάγκη, άλλο η επιθυμία. Δεν νομιζω οτι θέλει ανάλυση, το λένε και οι ιδιες οι λέξεις. Και πάλι, για εμένα όχι. Πολυτελές ή οχι δεν έχει καμιά σημασία, ή το χρειάζεσαι ή δεν το χρειάζεσαι και ίσως απλά το επιθυμείς. Σημαντική ξεσημαντική Στράτο, παμε παλι στα μεταξωτά βρακιά. Και το shopping therapy έχει νοημα αλλά αν δεν έχεις και το κάνεις, τοτε αργά ή γρήγορα θα σου γυρισει μπουμερανγκ (αν δεν εχεις την οικονομικη ευχέρεια ή αλλιως χρήματα για "κάψιμο") και θα έχεις προβλημα να αποκτησεις αυτά που εχεις ανάγκη... Στα παραπάνω θα διαφωνήσω. 1 λεπτό πριν, Freedom είπε Πιστώτικη έχω εδω και 20 χρόνια. Η διαφορά ειναι οτι παντα την χρησιμοποιώ σαν μετρητα που σημαινει, αγοραζω κατι τωρα, και ξεπληρωνω την καρτα την ιδια ημερα, το φουλ ποσο. Οπότε αν στην πραγματικότητα δεν εχω τα χρηματα, δεν την χρησιμοποιώ. Η πιστωτική δεν ειναι κακό πράγμα, ειναι ευκολία και παιρνεις και μίλια assούμε. Το θέμα ειναι να μην πεσεις στην λουμπα οτι είναι τσάμπα χρηματα, δανειο στιγμης ειναι ουσιαστικα το οποιο καποια στιγμη θα πρεπει να το ξεπληρωσεις, με το καλό ή με τον ασχημο τροπο, με ή χωρις τα κερατιάτικα των τραπεζων. Ναι, είμαι ο χειροτερος πελάτης των τραπεζων, απο εμένα οσον αφορά τοκους κοκ, δεν εχουν παρει ποτε φράγκο και ουτε θα παρουν όσο είναι στο χέρι μου. Σε αυτά τα παραπάνω θα συμφωνήσω απόλυτα. 1 Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση