Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το νέο Yamaha Montage?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, cos_dr είπε

Μόλις το πάρεις να μου κάνεις μια επίδειξη έτσι, αν δεν θες να το δείξεις στο φόρουμ μη το δουν και κομπλεξαριστούν από το επίπεδο και το εύρος των παικτικών, προγραμματιστικών, συνθετικών και παραγωγικών σου δυνατοτήτων, στείλτο μου privαte, να δω και εγώ πως αξιοποιεί ένας το όργανο στον οποίο απευθύνεται πραγματικά. 🤣χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ🤣

Αντί να γελάς, στάσου μισό δευτερόλεπτο και σκέψου τι ρωτάς και τι γράφεις.

Εσύ νομίζεις ότι τα όργανα αγοράζονται για να παριστάνουμε όλοι ότι είμαστε ο Παπαθανασίου (ή ο Κορκολής, στην περίπτωσή σου). Δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι μπορεί να έχω και να νοικιάζω ένα προβάδικο (π.χ.) και ότι θα βάλω το όργανο εκεί για να κάνω απόσβεση του σημαντικού κόστους του. Ούτε σου περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι μόνιμο τμήμα του εξοπλισμού του μικρού media studio στο οποίο φτιάχνουμε διαφημιστικά βιντεάκια για πελάτες. Ούτε καν ότι μπορεί να έχω ένα παιδί που να μεγάλωσε και να θέλω να του το κάνω δώρο.

Κοινώς, δεν καταλαβαίνεις καν τι είναι επαγγελματικός εξοπλισμός και πιθανή χρήση αυτού του εξοπλισμού, παρ' ότι έφτασες να είσαι σχεδόν πενήντα ετών (όπως μας ενημέρωσες). Υπάρχουν πολλοί λόγοι (΄γραψα τρεις ενώ έξυνα τη μύτη μου, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη). Αλλά ακόμη και αν το πάρω για να το βλέπω, εσένα τι σε νοιάζει;

Στο είπα, βαριέσαι, αλλά παίξε με κάτι άλλο.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Freedom είπε

Πες μου για νοικια, πες μου για οτιδήποτε έχει σχέση με εξοδα διαβιωσης, μες μου και για φάρμακα και γιατρούς (εγώ να δείς πως τα ξέρω και τα ζώ απο πρώτο χέρι). Οχι μονο τα ζώ, αλλά και να είχα και μαμώ την οικονομική ευχέρεια (ουτε καν) θα καταλάβαινα απολυτως ακόμα και την παραμικρό παράπονο για το κόστος αυτών.

μα αυτό σου λέω.

συν τα καθημερινά.

Σου λεω ότι πριν δυο τρια χρόνια τα πράγματα δεν μου φαινόταν έτσι.

Ξαφνικά μου φαίνονται.

Διότι όλα διογκώθηκαν.

Σου είπα το παράδειγμα με την ενέργεια. Αν από τον ένα χρόνο στον άλλο και μετά στον άλλο σου φεύγουν πχ 1 ή 2 χιλιάρικα τσακ να αυτά που θα μπορούσες να είχες στην άκρη.

Και ΟΚ αν μπορούσες χτες να πάρεις αυτό που κάνει 4Κ και σήμερα δεν μπορείς, αυτό σημαίνει ότι αύριο δεν θα μπορείς κάτι άλλο πολύ πιό ζωτικό.

και δεν λεω ότι πεινάω πεινάω, αλλά υπερβάλλω με μια λέξη αυτό που λέγεται άλωση της μεσαίας τάξης.

με σήμα το μπιφτέκι

👌

Επεξεργασμένο από cos_dr

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

7 λεπτά πριν, trolley είπε

Δεν σου περνάει καν από το μυαλό ότι μπορεί να έχω και να νοικιάζω ένα προβάδικο (π.χ.) και ότι θα βάλω το όργανο εκεί για να κάνω απόσβεση του σημαντικού κόστους του. Ούτε σου περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι μόνιμο τμήμα του εξοπλισμού του μικρού media studio στο οποίο φτιάχνουμε διαφημιστικά βιντεάκια για πελάτες. Ούτε καν ότι μπορεί να έχω ένα παιδί που να μεγάλωσε και να θέλω να του το κάνω δώρο.

Κοινώς, δεν καταλαβαίνεις καν τι είναι επαγγελματικός εξοπλισμός

έλα τώρα και συ υπερβολικός είσαι.

σιγά μην πάρεις τον επαγγελματικό εξοπλισμό για να το βάλεις

1. στο προβάδικο να παίζει ο κάθε χλιμίντζουρας λες και δεν μπορει να παίξει με κάτι πιό απλό 

2. να κάνεις διαφημιστικά με κυματομορφές 124000 κυματομορφών

3. να το δώσεις στο παιδί σου για δώρο (άλλο να σπουδάζει ηλεκτρονική μουσική)

με σήμα το μπιφτέκι

https://yamahamusicians.com/forum/viewtopic.php?t=20125

Διαβάστε κι εδώ που το συζητάνε σε μια γωνίτσα, είναι κι ένας ελλήνας. Φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει στη μέθοδο διανομής της yamaha. Όσους σας ενδιαφέρει το πλήχτρον, αναμείνατε. Οι υπόλοιποι μπανιστήρι κάνουμε.

8 λεπτά πριν, dimsonic είπε

1. στο προβάδικο να παίζει ο κάθε χλιμίντζουρας λες και δεν μπορει να παίξει με κάτι πιό απλό 

1. Κάτι παιδιά με κιθάρες και μπάσα έρχονται, δεν έχουν πληκτρά 9 στις 10 φορές. Οπότε η φθορά θα ήταν μικρή.

2. Αυτό δεν είναι σωστό που γράφεις. Ο εντυπωσιασμός με ήχους είναι το νο.1 σε αυτές τις παραγωγές.

3. Αυτό το έγραψα για πλάκα, δεν σκοπεύω να το δώσω σε κανένα παιδί. Θα έπρεπε να είμαι δεξιοτέχνης του πιάνου για να σκεφτώ να κάνω ένα δώρο;

Αλλά, όντως αυτές είναι τρεις πιθανές χρήσεις, δεν κατάλαβα από που-και-ως-που θα κρίνει ο cos_dr, τι θα αγοράσω και πως θα το χρησιμοποιήσω. Ποτέ ο μέσος μισθωτός στην Ελλάδα δεν μπορούσε να δίνει χιλιάρικα για τέτοια πράγματα, γι' αυτό υπάρχουν οι πιστωτικές κάρτες (και τα άπειρα φέσια που έχουν φάει οι Τράπεζες και οι απάτες που γίνονται κάθε μέρα με πλαστικό χρήμα - και ξέρω απόλυτα για ποιο πράγμα μιλάω). Εξοπλισμός που κάνει πέντε φορές περισσότερο από έναν "βασικό" μισθό, μόνο ως επαγγελματικός νοείται.

Επεξεργασμένο από trolley

Mea Culpa

Πάντως αν θέλετε να το φιλοσοφήσουμε λίγο, θα πω τα εξής και θα τα αφήσω εδώ να τα σκεφτείτε.

- Γίνεται η επιθυμία ανάγκη? Πότε και υπό ποιές συνθήκες?

- Η "πολυτέλεια" του εποικοδομήματος μήπως είναι και ανάγκη κάποιες φορές?

Η έννοια "ανάγκη", χρησιμοποιείται εδώ με μια ευρύτερη σημασία.

Και η ψυχική ανάγκη, είναι κι αυτή πολύ σημαντική.

• Like 1
  • Συμφωνώ 1

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

🤪

Επεξεργασμένο από cos_dr

15 λεπτά πριν, dimsonic είπε

Αμα κάνει προβάδικο θα πάω να κάνω πρόβα, να του κάνω σεφτέ. 🤣

Περιμένετε να βγω σε σύνταξη και έχω εγώ ένα μαγαζί που νοικιάζω και θα το δουλεύω εγώ μετά και θα βάζω συγκροτήματα, θα βάλω εγώ τα όργανα και θα παίζω κιόλας, γιατί μπορώ 🤣 Τώρα βέβαια γιατί όταν κάνει ο θεός cos_dr σχέδια ό άλλος ο θεός γελάει.

χ αχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα🤣

Μόλις τώρα, cos_dr είπε

με κυματομορφές 124000 κυματομορφών

🤣χαχαχαχαχαχαχαα🤣

• Χαχα 1

Στα περί waveform (για να επανέλθουμε), το λάθος που κάνε η Yamaha είναι να μην εξηγεί ακριβώς τι είναι ένα waveform στην AWM2 engine. Το εξηγούν βέβαια σε πολλά βίντεο οι synth experts της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια (εγώ πχ από κάποιο βίντεο του Badmister, ίσως του μεγαλύτερου synth expert της Yamaha, έμαθα τι εννοούν όταν λένε waveform). Στα manuals απ'την άλλη χρησιμοποιούν τη λέξη waveform με την πραγματική της έννοια/μετάφραση, όταν αναφέρονται στα της FM engine (sine waveform πχ), στις waveforms ενός LFO κλπ. Όταν όμως μπαίνουν στα της AWM2 engine, η αναφορά του waveform υπονοεί ένα multisample.

Το ότι δεν κυκλοφορούν μόνο ένα manual αλλά 5-6 διαφορετικά είναι καλό, έτσι διαχωρίζονται τα θέματα καλύτερα. Το "Synthesizer Parameter Manual" πχ των 90 σελίδων (MODX) είναι ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο που εξηγεί synth έννοιες από το μηδέν, και αποτελεί ένα πολύ καλό τεχνικό ανάγνωσμα για synth players γενικότερα, είτε διαθέτουν κάποιο Yamaha synth είτε όχι.

Ένα παράδειγμα:

image.thumb.png.b0ffacfe33ff06e98792aec937b41b1a.png

Στα περί "ειδών πολυτελείας", ένα μουσικό όργανο δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται είδος πολυτελείας, ούτε η ενασχόληση με την μουσική. Είδος πολυτελείας το ονομάζουν οι κυβερνήσεις για ευνόητους-φορολογικούς λόγους, και δεν το κάνουν μόνο με τα μουσικά όργανα, όπου γουστάρουν κολλάνε την ταμπέλα "είδος πολυτελείας" και αρχίζουν να μαζεύουν χρήμα. Έχει σκεφτεί κανείς πχ γιατί μια πισίνα, μια τρύπα με νερό δηλαδή, θεωρείται είδος πολυτελείας? Ποια είναι η πολυτέλεια εδώ? Στο σκάψιμο της τρύπας, στα πλακάκια που θα την καλύψουν ή το νερό που θα την γεμίζει και τα led που θα την φωτίζουν? Οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας που διαθέτουν μια μικρή αυλή θα είχαν και από μία μικρή πισίνα μέσα, αν οι ΧΨ κυβερνόντες δεν "ταμπέλιαζαν" ως είδος πολυτελείας τις...γούρνες.

Ένα όργανο των €4Κ μπορεί να αγοραστεί από σχεδόν όλους με 36 δόσεις, κι εκεί τελειώνει το θέμα. Είναι πρώτη προτεραιότητα ένα όργανο των €4Κ? Όχι, δεν είναι. Πρώτα θα κοιτάξεις να εξασφαλίσεις τι θα τρως και μετά θα αρχίσεις να κοιτάς τις βιτρίνες για κιθάρες/synths/αμάξια/πατίνια. 

Το Thomman φαίνεται ότι δεν θα φέρει το Montage M, το ίδιο και το Music Store. Το περίεργο είναι ότι ούτε ο Νάκας το έχει. Δεν ξέρω τι έγινε ξαφνικά και τι πρόβλημα υπάρχει με την Yamaha, ας ελπίσουμε να το λύσουν σύντομα.

Επεξεργασμένο από Waterfall-K

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου