ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Νταξ' βρ'αδερφέ, πώς να το πώ να μη την προσβάλλω.. Έχει φτιάξει ένα δικό της γλωσσάρι κατα κάποιο τρόπο και όσοι δεν είναι χρόνιοι χρήστες των προϊόντων και του συγκεκριμένου κώδικα, αργούμε (ή/και) αρνούμαστε να συντονιστούμε με αυτό. Big deal τώρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε Έχει φτιάξει ένα δικό της γλωσσάρι Όπως και όλες οι υπόλοιπες εταιρείες. Τι να κάνουμε τώρα? Όποιος ασχοληθεί με τα όργανα της Yamaha/Roland/Korg κλπ θα μάθει και τις ορολογίες τους. Η ΧΨ Yamaha λέει "Waveform" κι εσύ/εγώ/αυτός σκεφτόμαστε κάτι άλλο, γι αυτό και έρχεται και σου εξηγεί τι εννοεί με την λέξη Waveform. Τι θα της πεις? "Yamaha λες μαλακίες"? Aπλά κάθεσαι και μαθαίνεις και αποδέχεσαι την ορολογία της. 1 Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Πάνο, δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. Δεν ειναι οτι διαστρεβλωνει η Yamaha τις εννοιες. Ειναι οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπαρχουν ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ορολογιες για τη δομη μιας μηχανης ηχου. Δηλαδη αυτο που η yamaha ονομαζει waveform, αλλοι το ονομαζουν multisample. Αυτο που λεει voice, αλλοι το λενε program και παει λεγοντας. Γενικα υπαρχει ενα αλαλουμ με τους ορους, διοτι η καθε εταιρια θελει να σε εχει πελατη και αν πας σε αλλη να μη βγαζεις ακρη και να ξαναγυρισεις σε αυτην Με αλλα λογια: Καθε μηχανημα εχει αλλη αρχιτεκτονικη, και οχι μονο αυτο, αλλα χρησιμοποιει και αλλες ορολογιες για καθε μερος της αρχιτεκτονικης. Πιασε το αυγο και κουρευτο. Σε γενικες γραμμες παντως ολες οι sample based αρχιτεκτονικες εχουν σα βασικο building block το δειγμα, την απλη sample καταγραφη, και καλο ειναι αυτο να το λεμε σκετο "δειγμα" για να συννενοουμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Waterfall-K είπε Aπλά κάθεσαι και μαθαίνεις και αποδέχεσαι την ορολογία της. Ή δεν την αποδέχομαι. Είναι κι αυτό μια επιλογή. Ξέρω ήδη καί αγγλικά καί ελληνικά καί τη μετάφραση απο τη μία στην άλλη γλώσσα καί ηχοληψία καί την ορολογία που την διέπει εδώ και δεκαετίες.. Νταξει, δεν έχω και τρελές απαιήσεις, Ιάπωνες είναι, ενδέχεται να μην έχουν και lower.. Δεν περιμένω να φωτιστεί το κυματομορφικό μου σύμπαν απο κατασκευαστές μοτοσυκλετών/εξωλεμβίων/πιάνων. Σιγά τώρα. Έφτιαξαν ένα all around super wow pow workstation. Ωραία. Καιρός της ήταν. Όποιος πιστός προσέλθει. Εγώ πιστεύω σε άλλους. Δε θα πέσουμε κι ανάσκελα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 13 λεπτά πριν, manosx είπε η καθε εταιρια θελει να σε εχει πελατη και αν πας σε αλλη να μη βγαζεις ακρη και να ξαναγυρισεις σε αυτην Το πιό σωστό απο όλα ήταν αυτό.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 OP Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Πάνος Χελιδόνης είπε Ή δεν την αποδέχομαι. Τι λες ρε φίλε πρωινιάτικα? Ποιοι ρε φίλε δεν έχουν...lower? Έχεις ιδέα για ποια εταιρεία μιλάμε? Η Yamaha είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μουσικών οργάνων κάθε τύπου και κατηγορίας, η οποία είναι και παραμένει ο Leader της συγκεκριμένης παγκόσμιας βιομηχανίας από το 1887. Πάρ'το λίγο (πολύ) αλλιώς σε παρακαλώ... Επεξεργασμένο 15 Οκτωβρίου 2023 από Waterfall-K Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Η yamaha εκτος απο εξωλεμβιες και πιανα φτιαχνει και συνθεσαιζερ. Και οταν λεμε φτιαχνει και συνθεσαιζερ, εννοουμε οτι φτιαχνει ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνθεσαιζερ. Το CS80 και το DX7 ας πουμε ειναι ΤΟΤΕΜ, δεκαετιες αργοτερα απο την κυκλοφορια τους, και ακομα υπαρχει ερευνα και αναπτυξη στο πως θα τα εξομοιωσουν σε εικονικο περιβαλλον, διοτι ακριβως ειναι ΤΟΤΕΜ. Το montage m ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε να καλυπτει μια φοβερη γκαμα απο εφαρμογες, απο προχωρημενο sound design, μεχρι τον μουσικο της εκκλησιας του Αγιου Αλιγατορα στη Florida, που παιζει την ωρα που ο παστορας βγαζει δαιμονια απο τους πιστους Τετοιο ευρος λιγα μηχανηματα εχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Ωραία. Είναι όλα αυτά, έχει κάνει όλα αυτά, έχει το κύρος και τις περγαμηνές, θα πάρει και φέτος το πρώτο βραβείο για το καλύτερο workstation της αγοράς και όλα καλά κι όλα ωραία. Απλώς, τα τελευταία 20 χρόνια είχα κατα καιρούς 4 συνθ της και τα ξεφορτώθηκα, τώρα έχω 7 σύνθ άλλων εταιρειών και όχι δικά της και απο όλα τα βίντεο που είδα κι άκουσα σε αυτήν την ανάρτηση, δεν είπα ούτε μια στιγμή "α, να ένας γαμάτος ήχος". Τί να κάνουμε τώρα, δεν είναι για όλους η Μercedes ( ή Rolls Royce ή Ferarri, ή όπως θέλετε πέστε την). Αλλά ομολογώ οτι ήθελα πολύ να εντυπωσιαστώ, ήθελα να μου τριγκάρει το GAS μου, γιαυτό ακολουθώ την ανάρτηση τόσες μέρες. Έ, δεν το έκανε, όπως δεκάδες άλλες εταιρείες δεν το έχουν κάνει, ok. Αλλά για ΕΜΕΝΑ, αυτό είναι τελικά. Άλλη μιά απο τις δεκάδες εταιρείες. Τί να πώ, δε μου αρέσει η Μπελούτσι, τα έχουμε ξαναπεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Καλα ναι, στην κατασταση που εχουμε φτασει δεν ειναι ευκολο να ενυπωσιαστεις απο κατι. Εμενα ας πουμε μου αρεσαν πολυ καποιοι ηχοι σαν ιδεες. Κατι συνδυασμοι electro pad αε πουμε με choirs. Ε, καθησα χτες στο PCακι, και μεσα σε λιγα λεπτα ειχα φτιαξει παρομοιους ηχους που ηταν τζαμι. Ειναι αυτο που ειπες πιο πριν, οτι οι performance ηχοι σε πανε στη δικη τους κατευθυνση. Για αυτο ακριβως, και επειδη μου αρεσουν πολυ αυτου του ειδους οι ηχοι, εχω στημενα κατι ακραιως περιπλοκα templates, που με μερικες κινησεις του ποντικιου σου δινουν ευκολα ηχους με ξερω γω 50 διαφορετικα virtual synths και χιλια πολυφωνια ευκολα, αμεσα και καθε φορα διαφορετικα. Οπως ειπα δεν ειναι ευκολο να εντυπωσιαστει κανεις στις μερες μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-Πάνος Χελιδόνης Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2023 2 λεπτά πριν, manosx είπε δεν ειναι ευκολο να ενυπωσιαστεις Να'βλεπες πώς είχα εντυπωσιαστεί απο το Hydrasynth.. και πιό πριν, απο το DeepMind.. και πιό πριν, απο το Virus.. χοροπηδούσα ως το ταβάνι. Και τώρα το έχω πάθει με το Osmose και περιμένω καρτερικά.. Μια χαρά εντυπωσιάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση